14 October 2010

dan Kerana Allah paling Memahami

langsung x teragak nak buat tipuan secara terang-terangan..
ape agak hang kool sangat lah perangai macam tu..
tobat hilang sabar deal dengan orang macam nie..
saye manusia jugak..sabar berlimit..
x per..x nak layan perangai itu..i got my own standard..yang dah jadi nie biar jadi..sengih jer..pejam mate, pekak kan telinge...

ape yang saye tulis kat atas sile bace dan lupe kan..jangan hengat..hohoho..x penting..yang kat bawah nie, lebih baik hafal!

geram!!! x gune ngadu kat blog, manusia pun hanya bleh bagi komen..kan?kan?.ALLAH jer yang paling best nak mintak paper..sume dier kasi..sampai mase best gile dapat award dari Allah!.sape geram..stress...jom bace doa ini..

اللهُمَّ إِنِّي عَبْدُكَ ، وَ ابْنُ عَبْدِكَ ، وَ ابْنُ أَمَتِكَ ، نَاصِيَتِي بِيَدِكَ ، مَاضٍ فِيَّ حُكْمُكَ عَدْلٌ فِيَّ قَضَاؤُكَ ، أَسْأَلُكَ بِكُلِّ اسْمٍ هُوَ لَكَ ، سَمَّيْتَ بِهِ نَفْسَكَ ، أَوْ أنْزَلْتَهُ فِي كِتَابِكَ ، أَوْ عَلَّمْتَهُ أَحَداً مِنْ خَلْقِكَ ، أَوِ اسْتَأْثَرْتَ بِهِ فِي عِلْمِ اْلغَيْبِ عِنْدَكَ ، أنْ تَجْعَلَ القُرْآنَ رَبِيعَ قَلْبِي،وَ نُوْرَ صَدْرِي ، وَجَلاءَ حُزْنِي ، وَذَهَابَ هَمِّي

Maksudnya : “Ya Allah, sesungguhnya aku adalah hambaMu, anak hambaMu (lelaki) dan anak hambaMu (perempuan) . Ubun-ubunku dalam gengamanMu, hukumanMu berlalu kepadaku, Qada’ ( keputusan ) Mu kepadaku adalah adil, aku mohon kepadamu dengan setiap nama yang telah engkau berikan untuk diriMu, atau yang Engkau turunkan dalam kitabMu, atau yang Engkau ajarkan kepada seseorang dari makhlukMu atau yang engkau simpankan dalam perbendaharan ghaib dari ilmuMu, agar Engkau jadikan al-Quran sebagai penyejuk hatiku , cahaya dadaku, pelenyap dukaku dan penghilang kesedihanku”.

dan Rasulullah berkata : Sesiapa yang yang membacanya menurut apa yang tersebut itu nescaya Allah swt akan menghilangkan dukacitanya dan memanjangkan perasaan senangnya...

psst: i believe in ALLAH and i accept da way he treat and test me :) n i'm proud be muslim

3 comments:

fendi_scropio said...

salam...dan doa ni...sesungguhnya aku berlindung kepada mu dari sifat gundah gulana n kesedihan,aku berlindung kepadamu dari sifat lemah n pemalas,aku berlindng kepadamu dari sifat kikir n penakut,,dan aku berlindung kepadamu dari beban hutang yang banyak dan kejahatan manusia...

Siti Nurhanim said...

thanks for sharing :)

kobEj0rdan~ said...

i oso proud to be muslim
Allah is the GREATEST:DD