12 February 2018

RESEPI ENERGY BAR

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Hai semua.

Hari ini mama Una nak share resepi energy bar. Apa benda tu energy bar?


Kalau ikot pengertian Mama Una, energy bar ni adalah makanan untuk tenaga. Snack yang ringkas dan mudah di makan walaupun tengah sibuk. So, sebab mama una nak bagi suami sihat, so mama una cuba la buat energy bar.

Dan... korang tahu, ianya sangat sedap.

So, ini resepi nya.

Bahan-bahan :


3 cawan rolled oat
2 cawan cornflakes
1 cawan madu
1/2 cawan gula perang
1/2 cawan kismis hitam
200g buttercup
1/2 cawan Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee

Cara-cara:

Gaul sebati rolled oat, kismis dan cornflakes. Ketepikan

Dalam kuali, cairkan buttercup dan masukkan gula perang dan madu. kacau rata sehingga semua sebati.

Masukkan cairan butter tadi kedalam bekas oat dan gaul rata. 
Masukkan ESP. ESP ini akan balancekan rasa manis tadi tau. so jangan bimbang. adunan ni tak manis macam energy bar yang jual kat super market tu.

Alas loyang dengan kertas minyak. tuang adunan yang telah siap di gaul tadi.

tekan kasi rapat padat dan ratakan. make sure tepi tepi tu padat. tekan kuat kuat. 

Simpan dalam peti. Mama Una simpan 2 jam tak cantik lagi nak potong. Simpan 1 malam. esok potong.

Potong la ikot citarasa sendiri. Make sure pisau tajam. Kalau ada roller pizza tu lagi bagus.

Taraaa..Siap. mama Una packing siap siap. simpan dalam handbag. Lapar, tak sempat cari nasi ngap saya. sedap ngat.
So, selamat mencuba semua tau. Please tambah ESP dalam energy bar ni. Sebab ESP buat energy bar ni rase sangat awesome. Tambah2 ianya juga protein yang menyihatkan. 

Tak ada ESP? apa ni...

Jom order ESP sekarang dengan mama una. Harga terbaik untuk produk yang terbaik.
0193342290. save no mama una.

Thanks for reading.

No comments: