30 June 2010

SecReT admirE

dier telah kehilangan nikmat hidup yang ke 10..kasihan dier.. x tahu macam mane nak tulun...nie dier orang yang ilang nikmat iddoopp.. kenape?sebab;....

~dier tiada kebolehupayaan makan ayam kFC~

secret admire: Al Quran
sebab: menghulurkan bantuan dalam diam..kadang2 tanpa sedar..
bukti: rasai n hayati sendiri..
kesan; Tenang sepanjang Hayat..

a story:
seorang datuk yang sentiasa membaca al quran. tanpa jemu-jemu. membaca dalam kesedaran yang die tidak mengetahu maksud alquran itu..

pastu, dikala lelaki tua itu membaca Alquran, cucu nya bertanya "why u reading dis book?"padahal tokki dop tahu pun makna ayat tue..

lantas si tua itu menjawab...take this basket yang sangat dirty, amik air kat sungai dengan gune bakul nie. budak tu pun buat macam yang atuk diesuruh..

tapi paham2 lah, bakul mesti ah berlubang, air kan cecair kompem2 la mengalir kuar ikot lubang2 tue.. adesshh.. BETUL ah atuk nie nyanyuk...(huahuahua)--->silap gelak..

budak tu cakap,x dapat la tuk,
atuk dier cakap: "mung cedok air sunga itu pahtu mu lari lah balik dumoh cepat2..."
budak tu cakap: "Ok!"

dan budak tu buat lah.. cedok air dan lari.. tapi maseh x dapat lagi...
diulang nyer samapai berkali-kali...
dikejauhan, atuk nye melihat cucunya itu kepenatan lantas dipanggil nya..

atuk: "meh cini"
cucu: "i'm coming"
atuk: "nampak x? walaupun x dapat membawa air sungai pulang ke rumah menggunakan bakul, tapi bakul yang kotor tadi dah bersih"
cucu; "a'ah la"
atuk: macam tu jugak dengan membaca alquran, walaupun kita x paham akan maknanya, tetapi membacanya dapat membersihkan hati kita yang kotor..

ye kawan2,lihatlah kebesaran n Kekuasaan Al quran..Bacalah walaupun sepotong ayat...

-Waallahua'lam-
sumber-BERNAMA-

29 June 2010

hanDbaG tangaN SaYEr...

~ nant EsOk sampai~

yESs.. pertama first time kali i buat transaction kat internet.. mahukan bEg ini..


dah kene marah dengan saudara-mara (ibu n lelaki itu), kerna sudaa terbanyak bEg yang saya beli..tapi saye tetap suke akan bEg iNi.. sape nak bEli sile cuci mata Di sini..suke2.. (,")

28 June 2010

i GuESS it TrUe...

Ape yang tejadi pada hidup ini hanya kite dan DIA yang tahu.. kelemahan kite semua orang nampak, tapi kekuatan kite jarang orang perasan..i Guess x da Kapel yang kekal melainkan Hubungan kite Dengan ALLAH..

1st. mum n me..

We are couple..mase kecik2 memng la duk ikot mak jangan merata.. tapi dah besar?? X kan nak mengekor mak lagi kan.. mesti kite pilih jalan sendiri.. jalan lurus bukan bengkang bengkok…
See.. x kekal jugak kapel.. indirectly memng la kan.. mak n anak x kan putus,tapi erti kapel sebenar memng x ade dah..lagi2 bile dah kawen..kan??see.. dat ujian, bile dah besar, bnyak bnda yang kite dah malu nak story kat mak.. kan? Kan?? Betol x? tapi kalu dengan Allah, kiter x der pun rase malu kan.. nak mintak Kat ALLah macam x malu pun, pastu kadang2 buat dose pun x malu (ingatan untuk diri i)

2nd. Fren n me

Ni lagi x bleh harap..
Kawan?? Sampai bile nak setia.. saye bukan x percaya.. but ape yang terjadi adalah pengajaran.. I may be not a loyal fren, but I always trying.. tapi kawan makan kawan lagi susah.. kawan tabor fitnah, kawan penipu.. kawan jaja cite.. haish bnyak jenis kawankan.. opppsss..silap topic.. okey2… I guess..
Kawan!!!.. kalau pompuan baik sangat dengan pompuan orang kate Lesbian, tapi kalu pompuan baik dengan lelaki orang cakap gedik, pastu bile laki baik dengan laki orang cakap Gay.. so cane?? Oh sile persetankan mulut orang..kawan saye cakap, Hati MILIK ALLAH.. moga kite dilindungi.. jika anda ader kawan yang seperti couple loving2 sudaa~ appreciate it…

3rd. Adik n Me..

Oh time aku dan kau kecik, memang la kiter kapel paling glamer kat kampung.. mandi sungai, men tembak2, shopping kat kedai runcit sebelah umah, men teng teng dan bnyak lagi..tapi skang dah besar?? Macam mane?x der nyer aku dan kau nak berkepit.. kan? Kan? * dan ini juga kurasakan betul….

4th. You n Me

mmm..
bercinta kan men ag.. tampal gambar sane sini..please remember, idop x lame pon.kejap jer..Allah nak uji bile2 mase..jangn taksub dengan percintaan.. oh u n me, adelah makwe dan pakwe…time saying memng ko la pakwe/makwe paling best, tapi dah clash kang..
oh ngko la BETINA SIAL dan ko la BABI.. ooppsss sori..terkuren ajau…(mak saye xajar okey)

so??pk2 kan lah.. berkawan biar perpada2..sayang pun biar kerana Allah.. kawan ade batas n bercinta itu lebih nikmat bile berbatas..hipokrit itu masam dan jujur adelah kemanisan..sabar itu pengubat segala rasa dan kerana itu Percaya dengan Ketentuan yang MAHA ESA…Kita HAMBANYA..
dan ini semua adalah rasa saya.. anda punya rasa mane nak tahu…

23 June 2010

crAzY mezzy

*sigh*

thats a life..
turn up side down...
no..dats normal for human..
yes i'm human..
so what???