31 May 2011

comel kan lagu ini

dah berhari-hari kot dengar lagu ini kat rumah..cuti sekolah memg digodam bersungguh-sungguh oleh adik2..setiap mase depan tenet..mulalah kuar lagu yang memng xpenah dengar..lepas tu pasang lagu same 2 3 hari..

errkk..dah berdarah telinge ni kalau duk pasang lagu rock..naseb baik dipasang nyer lagu yang sedap untuk jadi halwa telinga..comel pulak tu suara-suara kat dalam lagu..jom dengar lagu ini..kang kalu ade anak, bleh nyanyi kat anak..errkk..

thanks for reading :)
Glow text generator

Shopping itu enak

setelah puas buat tarian poco-poco dan segala tarian yang diketahui, maka tertunailah hajat untuk memiliki sebuah beg yang telah lame disukai..hohoho..dah selamat sampai pun bagpack merah kesukaan saye..gambar..hukhuk..x sempat nak snap lah..tapi nak curik kat fb tuan punyer kedai..sape berminat untuk shopping online, try lah drop kat kedai maya BOLSTER BAGGIE..tuan dier cine..tapi jangan risau..dier paham banyak bahasa..kuikui..

barang kat kedai dier semua bagus2 lah..cantik and sesuai untuk jiwa muda-mudi seperti kita :) errkk..kita maksud nyer semuda sayalah..hahahahahhahaha

dah..ini ade dua keping pic yang WAJIB tgk...manyak cantikk maa..

sangat suke beg ini :)

nak tunggu restock untuk kaler yang saye nak baru nak order :)
dah..meh jenguk ramai2..THANKS FOR THE SERVICE :)
Glow text generator

oh hasad dengki itu sedap macam RENDANG ke?

penah dengar orang cakap "aku dendam dengan die sampai mati ah" say yes please..cait..x tau lah kan asal mane, keturunan ape, tapi hasad dengki tu x reti nak buang jauh-jauh..yes, kite pompuan ini memng suke jeles3..tapi sile lah kontrol akak ooii..ape yang korang x puas ati sangat dengan manusia lain..berusaha kerasnak buat orang lain rase x bahagia, susah hati, penat melayan hasad dengki kamu tu..

Ya Allah, sepanjang hidup jadik dewasa ini (hihi), aku pun dah mula perasan kot..pompuan ni pesen dier x bleh tgk orang lebeh sikit dari die..sikit pun x boleh..mungkin korang x jeles pasal kesenangan orang lain, tapi korang jeles bile orang lain ade pakwe yang hensem dari BALAK korang..eerrkk..so budak tadika kan...

dan jugak mungkin korang x jeles pasal dier pandai tapi korang jeles sebab dier ade kawan yang ramai..ah,cacat lah kalau korang ade perangai macam ini..hepi ke asik duk simpan asad dengki dengan orang..x hepi kan..nak hepi x?

kalau nak hepi, p bungkus baju korang skang, masuk duk dalam gua..kawan dengan segala ular,burung layang-layang dan pelbagai jenis ular lagi..kalau dengan makhluk dalam gua tu pun korang nak berhasad dengki sah korang GILE...

dah lah kak..nak cakap x sekolah, sekolah,tapi bodoh nyer tang tu jugak..x boleh buat sendiri duk hasut-hasut orang pulak..bahagia ke??cara hidup melambangkan pilihan kite diakhirat kelak..SYURGA @ NERAKA..

kalau cakap lebih kang cakap aku poyo baik..a'ah..aku memng x baik pun..huhu..dah lah, kite sume buat salah kan..tobat lah cepat2..kang nanti kantoi, mane nak letak muke yang memeng x berapa cantik tu...lame-lame, orang yang bodoh pun akan tahu menilai mane baik buruk..last-last, tinggal korang jer yang bodoh..

ok..itu sahaja..

x salah kalau nak jeles, tapi biarlah berpada-pada dan usahalah untuk kemajuan diri sendiri bukan untuk menjatuhkan orang lain.

thanks for reading :)

eerr..pasal rendang tu, lain kali cite..hahaha
Glow text generator

23 May 2011

Sedia menerima tempahan

macam semangat sangat dah buat apam pokadot nie..meh lah kot2 sesape memerlukan bahan makanan segera boleh lah order dengan saye..area TERENGGANU adalah dialu-alukan..kos penghantaranadalah ditanggung oleh pihak yang menempah okey..

hihi..selain itu, anda juga boleh membuat tempahan untuk doorgift..murah jer..boleh request ikot bajet lah:) i mean nak dalam bekas cantek ke bekas x cantek..order lagi bnyak,lagi murah dapat..

nie contoh doorgift yer..


Glow text generator

22 May 2011

kesah hidup orang pun jadik bahan ko hapdate belog?

syabas..syabas..memng terbaik sangat bile anda mampu mempergunakan kehidupan orang lain untuk hapdate belog ko..heh..ko cakap kat sapa dia hah??eh..eh..ni hah..cakap kat diri sendiri lah..setan kat dalam kepala nie tengah poco-poco duk godam iman dan jiwa yang waras untuk tulis pos mengenai makhluk seorang itu..

langsung x dak kene mengena dengan hidup saye..tapi tangan gatal jugak nak mengomen..ini adalah perbualan setan dengan akal yang waras :)

setan: wooot..woot..bahan baru..bahan baru..isi belog ngko..
akal : ish..x boleh lah..bukan ade kaitan dengan aku pun..
setan: heh ngko ini, inilah mase nyer nak naik kan trafic blog ngko
akal: ye ke??eh tapi x baik bukak aib orang
setan: erk eleh..pekehal..kecik punya masalah lah..ko niat lah nak jadikan sebagai pengajaran jer...
akal : errrkkk..ATUK kau pengajaran..tu pengurang AJARAN tau dak!!DASAR SETAN..

ini pun x sesuai jadi bahan untuk membelog..lame2 orang menyampah..oohh..jarang2 x pe..hahhaa


hoho..maka terhasellah post merepek ini..okey..sekian terima kaseh.
thanks for reading :)
Glow text generator

TerMiscall

lawak ngeri seehhh...tanggal 20hb Mei..hadooiii..pening giler..mungkin sebab sebook buat apam pokadot..hahahha...

korang penah termiscall orang yang x disangka x??i mean tertekan or tercall orang tanpa sengaja..wakakaka..dah name pun TER..mesti lah x sengaja kan..

pada tarikh di atas..pada pukul 4.31 minit pagi buta, i termiscall no boss i..mampus..bos yang kat opis ni..duration 10second..memng mengelabah gile bangun pagi tgk list call, ade no boss..malu bukan kepalang..apekah yang telah aku lakukan..haiyoohh..tolong lah dunia..

then, pada pukul soploh pagi, saye sms lah boss..then dier x reply..wakakaka..mahu x panas bontot..huhu..okey..sudah..sudah..semoge bos paham akan ketidak sengajaan saye..woot..woot..okey..BYE..

Sekian, Terima Kaseh :)
Glow text generator

20 May 2011

Percayalah

kuikuikui..rasanye, sudah semakin seronok hanim menulis belog..skang nie nak share ttg business kueh yang anim bercita-cita nak buat..hahahha..okey..ini adalah kerja sampingan sahaja yer adik2...jap2..mintak maaf,saye memng tiade ketetapan dalam membahasakan diri ketika menulis belog..wakakakaka..

apam polkadot..actually lagik suke sebot apam pokadot.leave the "L" behind..hahahha..okey2..kalu kat KL memng gelemer ah apam ini kan..namun,bagi kanak-kanak sebesar saye yang tinggal di Terengganu, benda ini adalah sesuatu yang sangat baru..hohoho.. x dak juai kat pasar kedai payang okey..

setakat ini,order dibukak kepada orang2 sekitar rumah,opis dan kampung halaman sahaja..huhuhu..insyaAllah,bulan puase nanti buleh buat dan anta kat kedai2 or gerai2 kueh..InsyaAllah..doakan lah bakal loyer ini jadik makcik jual apam pokadot..hahahhahha..

meh2 tgk SEKEPING gambo :)

1 PACKET tu 5 hinggit jer :)


thanks for reading :)
Glow text generator

18 May 2011

Munasabah ke Muhasabah

memng x munasabah kalau x reti muhasabah diri kan..haishh..jap..jap.nak ucap selamat pagi dulu...alhamdulillah,sehari lagi mampu bangun dengan ceria nyer..selamat pagi burung2..

semalam pg dating..bukan nak cakap hal saye pegi dating..tapi nak cakap cara pegi dating..munasabah ke x munasabah..then mari muhasabah diri..semlam saye ke mesra mall..tgk wayang..bersama di dia dan 2 orang adik..oh..should i call it dating..okey2..tidak okey..tidak..bukankah dating adalah berjumpaan bersama dua orang sahaja...ah,peduli ape..tetap mahu panggil itu dating..wahahahha

*************************************************************************
antara sedar atau tidak, kite sentiasa diuji oleh Allah..hidup senang atau susah, itu tetap dipanggil ujian dan ujian adalah datang dalam pelbagai bentuk...

berada di opis, bergelumang dengan file-file accident memng mencabar..accident sikit atau bnyak, orang tetap nak claim..yang kaye nyer lawyer..alhamdulillah..rezeki..yang x best nyer, kes saman menyaman dalam perkara melibatkan accident ini kadang2 sangat tidak munasabah..oh..ape yang aku katakan ini..ah tidak..

langsung x munasabah, ngko melantik lawyer untuk handle kes ngko kemudian ngko bertindak menamatkan khidmat lawyer itu untuk melantik lawyer yang lain..haish..x best sungguh kedengaran disitu..hang dah lah orang susah..pastu x dak pendirian..duk tukar loyer untuk handle kes ngko..

untuk pengetahuan, x dak loyer yang akan mendiamkan diri bile khidmat mereka ditamatkan tanpa sebab munasabah...bil guaman akan menyusur..percayalah,client atau anda yang suka menukar loyer akan merasa satu keadaan yang sukar..ingat,orang yang menganayai orang lain x penah hidup senang..kenape perlu bertukar loyer semata-mata kerana mendengar pendapat dari orang lain..buatkan tindakan bijak..sekali mendapatkan khidmat loyer,janganlah bertindak menukar-nukar loyer lagi..x senang hidup..

oh okey.sebenarnye post ini ditulis untuk tatapan client yang berhutang dengan firm tempat i keje nie..tapi kan,sah sah makcik tu x reti pakai internet..apatah lagi nak google carik blog aku..hahahaha..okey..sambung buat saman..bye

thanks for reading:)
Glow text generator

15 May 2011

Bila Bercinta

kadang-kadang,kite lupa sape kite..sape kita yang maseh bernafas kat muka bumi ini..bile bercinta,lagi cepat kite lupe sape diri kite..

observation..yes..dat is da point kenape saye menulis..bayang kan,seorang anak yang dibesarkan oleh seorang ibu,dari kecik diberi ape yang dikehendaki..bile dah besar,bercinta,mak sepak tepi...oh..indah nyer cinta..sume lupe..sonot nyer..sonot nyer..

ah sudah..bile hang jumpe jantan,mak hang pun hang lupe kan..pastu hang lupe lagik yang mak hang kandung kan ko 9 bulan,jage hak,bagi makan,mandikan,dodoikan..ohh..hang lupe..x dan nak tunggu mak hang tua,x larat nak bangun,dan2 jer ko bleh sepak pompuan tu ketepi bile ko jumpe jantan hepi..caaiittt...

hangin betul..kate mak dah langsung x nak dengar..nak buat keje sume nak pakai kepale otak sendirik..nak tny boifren..huh..x per..buat lah..buat lah..x kemane punperangai hang..kang kalu cerai berai,x dak duit nak makan,jangan cari mak lagi..mak memng hangin dan x suke dengan pompuan yang lupe diri nih..kuakuakua..okey..

dah,nak sambung buat keje opis..file berlambak..selamat tinggal dinding blog sayang :)
thanks for reading:)
Glow text generator

14 May 2011

Harapan Baru

wah..tegar sungguh hapdate blog, 2 post dalam 1 ari..beginilah hidup i..bile idea mencurah-curah,bnyak jer nak cite kat blog kan..pastu bile x der benda nak cite, 3,4 bulan diam..kan?kan??huhuhu...

okey, saye, SITI NURHANIM penah mengamalkan diet nasi selama 9 bulan dan berat telah turun sebanyak 10kg..wooo..hebak..hebak..tepok..tepok ah weii..huhuhu

kemusnahan diet berlagu bile kenaikan berat badan telah berlaku..bagaimana boleh berlaku??alah,nak cite mesti panjang..meh tgk gambar lauk pauk yang terhidang dirumah...


kailan ikan masen..saye masssakkk...hihihi

ikan guren' yang saye guren..x suke garing sangat :)

ayam masak merah resepi mummy

gulai kuning ikan dan telor ayam kampung..paling sedap...makan ikan dan telur sahaja :)

tahu kah anda kenape tajuk dipanggil HARAPAN BARU...kerna setiap hari saya terpaksa buat harapan baru untuk diet..adooii..bile lah akan berjaya :(

thanks for reading :)
Glow text generator

jangan Kontrol

assalamualaikum..

dah lame saye x menconteng blog ini.. ntah la,perasaan malas tu sangat tebal nak conteng..tapi ari ini,rase nakcakap kat diri sendiri..mengenai kontrol...

kadang-kadang kite lupe orang yang kite sayang tu jugak ade tanggungan dan tanggungjawab lain..namun kite maseh jugak nak kontrol orang itu untuk kepentingan sendiri..yer,saye mengaku,sifat itu ade sedikit pada diri ini..sebab tu saye menulis...

pompuan,dari keadaan natural nyer kadang2 suke lelaki kontrol mereka..bukan bermakna mengikat kaki tangan mereka untuk tidak melakukan apa-apa..tapi sekadar mengambil berat ttg apa yang mereka lakukan..begitu juga lelaki...

namun keadaan pada hari ini, lelaki dan pompuan same jer..mase bercinta,mengawal atau kate omputeh nyer meng"control" amat sinonim...kalau dah adea wek tu, nak melepak dengan kawan pun x bleh..yang pompuan pulak kalau ader pakwe,nak meronggeng kat shopping komplek dengan kawan sekolah pun x bleh..alahai adek,ni baru peringkat cinta..x soh dok ingat mereka tu x dak mak bapak lah..

kalau dah jadik laki bini esok,kontrol lah..tapi mesti ingat..biarlah berpada-pada..pape hal pun ingat..

"LELAKI dalam apa jua keadaan pun,ibu bapa nya adalah perkara utama yang memng tidak patot dijeleskan oleh pompuan yang bernama isteri dan LELAKI harus ingat PEREMPUAN itu pun ada mak bapak..jangan nak kontrol mereka lelebih,sampai sekat mereka dari jumpe mak bapak sendiri walau pada hakikatnyer, POMPUAN wajib taat perintah suami..pape pun tindakan anda,please prepare ur answer untuk soalan di akhirat kelak "

thanks for reading :)

Glow text generator