29 October 2010

kicap Hitam

orang cakap awak hitam
tapi saye tetap nak kawan dengan awak
hati awak bersih
walaupun x same dengan kaler awak

saye x cakap awak hitam..
padahal awak memng gelap..
gelap dengan hitam x sama kan..
saya dah ajar kan..

hitam macam kicap
gelap macam awak

tapi tu orang cakap..
bagi saya awak putih macam kapas
jangan berubah jadi kicap hitam
luaran dan dalaman sama...

awak lain..awak mungkin kicap hitam pada orang lain..

tapi 
awak tetap kapas putih saya :)
_hanim_
saye suke kicap :)

kenape macam ni..x macam tu

okey,baru perasan, saye x menang kontest yang saye masuk..sekian terima kaseh...jap..semua kontest okey.. x per..x der rejeki :)

*********************************

sekarang mahu bercerita perangai bodoh maser kecik...hahaha..ok2..x elok seboot bodoh maser minggu exam ni..kita ganti nama, "kurang pandai" okey..

ader tiga bnda yang rase memng kurang cerdik saye penah buat dan penah pk..

first: mase kecik time orang duk panggil mak dier orang dengan panggilan mak,mummy or ibu,..sedangkan saye panggil mok..huk..x popular lah panggil macam tu.. x sedap macam biskut oreo..x suke..pastu mula la duk pk nape saye x bleh panggil mama..then mak jawab "mama tu untuk pompuan yang cantek jer" mak x cantik, x leh panggil mama..huhuhu..sedih gak dengar, tapi maser tu kecik, so, anggap jer bnda tu fakta yang benar..ooo..mak x cantik rupe nyer :)

second : selalu cuba ubah cara ejaan name..bangang kan..mak bg nama SITI NURHANIM..eja lagu tu..saye pulak konon rase x glamer lah nur dengan hanim tu tulis rapat2..mulah tulis kat buku SITI NUR HANIM...biler dah besar baru raser..oh..buruk ah eja macam tu..SITI NURHALIZA pun eja macam name saye..hahahha..

third : nie lah bnda paling kurang pandai..maser kecik dulu, mak x bagi gune shapener..sape beli nanti mak buang.bukan buang pembeli..buang shapener tue..ish..bukan-bukan jer pk :).ntah ape dendam mak dengan shapener tu x tau ah.. sampai satu malam tu,mak jumpe shapener, dier bg saye, suruh buang dalam tong sampah...sebab saye nie terlalu pandai,saye pegi masukakn jari kelingking kat shapener tu dan pulas kuat2..konon2 jadi macm pensel lah..gilosss :)

tu sahaja untuk kali ini..cite lain di post lain okey :) selamat berBW kpd bloggers..saye x dapat nak buat sebab sebook study.. nak score betul2..nak jadi pandai :)
nampak x semangat nak sekolah??

Cik Anita Songeh Giveaway


mari2 anda semua diluar sane menklik untuk join kontest

saye menjemput
alya dan pka 

jom join kontest :)

psst: saye tgk penjemput saye join kontest nie x bebel bnyakpun..saye pun xmau bebel jugak..cume sayesuke tajuk kontest nih..wallah!!!
tgk..saye dah terbebel..ummphh :)

27 October 2010

no Goal Beyond your Reach

you have the potential to be all you want to be,
your abilities,talents and attributes are uniquely yours alone.
this world is full of possibilities,
there are no limits to what life has to offer to you and
as what you can do.
believe in yourself that you here all it takes reach your goal :)
dengar kate cikgu hanim yer :)

lucu

sangat mahu gelak biler tgk keadaan nak exam nie.. sume makhluk dah jadi selfish..kan??kan??kan..hahhaha..bawak2 bertenang yer..jangan kalut2..rilex2 sudaa..

hanim x dapat nak update belog dan merepek panjang-panjang..exam lagi penting..6 papers in row..wish me luck,sabar, tenang,and owaiz rajen untuk study..jangan lupekan my belog even saye mungkin x dapat update untuk 2 minggu ini..tq :)

25 October 2010

surat kepada penikam kawan

kepada awak,

mungkin awak terlalu gembira dengan kesengsaraan saye..terima kaseh..saye sudah mengenali awak sangat2..awak teruskan lah cerita buruk-buruk  tentang saye..bnyak2 pun x per..nant senang urusan saye kat akhirat..pahala free awak bg bnyak..pastu tolong lah tokok tambah dan ingatkan semua orang perangai buruk saye yang dah lame saye tinggalkan tu yer :)

awak,
boleh x saye nak sebut name awak kat cni??hukhuk..tapi saye x sekejam awak pun..awak tu kejam sangat..konon depan orang awak baik, blakang orang awak jadi setan yer??agak2 la wak, nak dengki pun, jangan lah sampai tikam kawan sendiri..saye doakan awak bahagia yer..lepas nie awak pk la elok2 kalau nak cakap pape ttg saye..awak x der lah kenal saye lame mane pun..ALLAH maha mengetahui..

oh yer, satu lagi, x payah nak buat2 baik lepas nie.. saye maafkan semua dah..minggu nie saye dah stat exam..awak bile??oh, saye x mau amik tahu..yang penting, awak x wujud dah untuk saye.. terima kasih sebab ajar saye erti persahabatan terindah..awak buat baik pun saye dah x nampak..hahaha..tengok..saye dah merepek cakap..

awak,
kalau betul2 awak baik, saye harap awak pun berubah..saye pun jahat satu mase dahulu..tapi manusia nie ader hati..hati tu bleh berubah..dah lah..saye nak study betol2..jangan muncul dalam hidup saye lagi yer..
bye-bye awak-awak semua..

sebelum itu nak kongsi jugak doa ini:

DOA MEMOHON SELAMAT DARI BALA DAN KEHINAAN


اللَّهُمَّ إِنِّي أَعُوذُبِكَ مِنْ جَهْدِ الْـبَلاءِ، وَدَرَكِ الشَّقَاءِ، وَ سُوءِ الْقَضَاءِ، وَشَمَاتَـةِ الأَعْدَاءِ
Maksudnya: “Wahai Tuhanku, sesungguhnya aku berlindung kepadaMu dari kesusahan bala, hinanya kesengsaraan, keburukan qadha` dan kegembiraan musuh ( terhadap masalahku )


p/s: saye nak nangis sangat..tapi rase macam langsung x der guna..keep smiling hanim:)

ape anda Bikin dalam kereta??

hahaha..ape pendapat anda bila muke dinaiki jerawat??suke??benci??x suke??
saye?? huhu, i take dat as give from Allah..kadang-kadang jerawat buatkite comel bile die naik atau tumbuh pada tempat yang betol:)..oh sudah..mari ikuti cerita saye

*******************************************

pada suatu hari, saye duduk dalam kereta.tidak memandu..hanya menumpang kereta orang.. oleh disebabkan tidak memandu, maka saye telah terdevelop habit memandang orang yang bawak kereta..macam2 peel orang bawak kereta..paling x bleh lupe bile tgk sorang manusia yang tngah drive kereta menyanyi macam x hengat where she is.. burook bona.

kahkahkah.. makhluk itu menyanyi dan terus menyanyi,nasib baik tingkap dan pintu kereta ditutup rapat.kalau tidak pasti dier dengar saye mengomel sebab tgk gelagat beliau menyanyi x hengat dunia..woha!..mungkin suara dier sedap..tapi..lawak2..naseb baik x amik gambo..

selain dariitu, ader jugak yang korek idung dalam kereta..hahaha..ini biase golongan lelaki..terutama pakcik-pakcik..kompiden dier korek idung..ingat orang yang bawak kereta kat sebelah tu rabun kot..x pun buta..hahaha

sile jangan buat lagi PAKCIK :)
yang paling best n rase nak stop kete dan ketuk pintu kete bile tgk young kapel duk senggeng2 kepala capture gambar mereka..hahaha..wait naa..ape kate hang pa parking keta kat mane2 n posing la puas2 dalam kete tu..i pun penah buat jugak..tapi dolu la..time tua2 dulu..sekarang dah muda x men lah..amik gambar kat studio jer..hahaha..GILOS...

ok..itu sahaja laporan saye yang baru lepas turun dari kete untuk hari ini..semoga berjumpa lagi..bye :)

Cinta CrafT tu ape benda??

cinta craft itu name belog yer adik2..hanim join giveaways yang cinta craft ini ada-adakan..ini bukan gurauan.ini betol2...
tgk banner ini..hanim x tipu
pertama kali bukak belog cinta craft, mata terpaut kat Cik Koboi..empunya belog..wah, stylo hang amik gambo pakai topi koboi..kang esok lusa che' amik gamba lagu tu jugak naa..hang jangan marah ye..huhu..

sesapo nak join sile kelik name cik CINTA CRAFT dan ikuti rules and regulation..cess..saye skipping malam2..hoho..okey..pg klik dan Join..TQ

p/s: hanim join kontest yang peraturan nyer x pelik2 jer :)

frust menonggeng

ya Allah..geram nyer rase bile nak sesuatu bnda tu x dapat..eee....geram..geram..geram..tapi nak marah kan kat siapa..??jawab..jawablah..sengal lah awak ini..sendiri rase pun mahu tnya juga ka??..tetibe kuar slang ibunda..oppss..ekekeke..men2 lah..

kepada anda, pembaca!!!
nampak x gambar jam kat sidebar blog ini?? x nampak??huh BUTA!..saye nak jam tu..tapi dah out of stock..menci..menci..menci...dah round sume butik fossil..okey, itu tipu, tapi dah pg 3,4 buah kedai jam.xder dah design macam tu...

kenapa nak yang tu?? weh, saye suke, jadi saye nak lah..kenape??ngade2??yer memng saye ngade2..nak jam itu..nak jam itu..pang kiri..pang kanan..dah..SElamat Malam !


p/s: tetibe rase nak makan HERBAlife..okey x??

22 October 2010

tALIPON bLACKBERRY Peree

hohoho..saye suke..saye suke.. mari..mari..belakberry hP marilah..salah2..Blackberry okey..Torch..9800..wow!!!


chantek giler.........
ape yang menarek?? yang jadi menarek sebab saye bleh dapat hp ini pree....sejak dua menjak ini, saye menjdi pendengki kepada rakan sekelas yang pakai blackberry..canggih hp nyer..i suke..suke sangat..dier selalu upload gambar kat facebook mase dalam kelas..pakai ape??pakai blackberrylah...

kemudian datang incik nuffnang menawarkan blackberry dengan syarat buat post yang menarek..ala, saye mencuba jer.. xsalah..kalau menarik saye menang..kalau x..saye kalah..dah hobi membebel kan.. ape yang menarek dengan hp Blackberry Torch 9800??
yang paling menarik bg saye sebab dier ader TORCH LIGHT touch skrin..pastu slide..wah, stylo der..wa kepingin sangat2 pada hp itu..tapi apa kan daya, sye pelajar uni, x ada duet mahu beli itu hp canggih..cube nasib masuk peraduan,mana tau rejeki ada?? x salah men cuba-cuba kan..sape cakap salah??

pastu syarat yang lain, incik nuffnang suruh story pasal Celcom Exec 50 Plan..

incik nuffnang, skarang saye pakai 5+1 punyer plan kat hp saye nih..celcom aderlah bnda yang menyambungkan komunikasi kiter di serata m'sia dengan kadar yang termurah.. MURAH .. yang lain x murah sangat..Celcom murah sangat-sangat..dengan Celcom 50 Exec Plan, anda hanya perlu membayar bil serendah RM50 sebulan..kalau anda pakai pepaid dan anda adalah makhluk tengah bercinta, nescaya prepaid yang anda beli adalah lebih dari RM 50rgt sebulan..

selain itu ader juga diskaun setiap bulan, talipon kemana-mana dengan harga 15sen seminit.. bleh gayut dengan pakwe sampai pengsan sebab lepas tu dapat diskaun..diskaun sehingga 30% sebulan..

aderlagi..dapatkan juga broadrand basic plan secara percuma untuk 1 bulan..okey..sudah membebel..incik nuffnang, sabarlah membaca yer..hoho..

Pensel 2B

awak...
dah lame x jumpe awak kan..
awak dah macam pensel 2B
kite jumpe time tertentu jer..
tu pun sebab cikgu suruh :)

awak kadang2 tajam sangat..
kadang2 saya kene cucuk dengan awak..
sakit.. :)
tapi tu dulu...

awak pun kadang-kadang tumpul..
saye x suke..
awak x paham lawak saye..
:( tapi x per..
saye okey jer:)

awak memang pensel 2B..
skrang susah dah nak jumpe awak..
slalu busy..selalu x ada..
yer lah sekarang orang pakai pensel tekan..

kalau saye tahu, 
saye akan simpan awak baik2..
saye x kan pakai awak..
takot hilang..

tapi..
terlambat..saya pun dah pakai pensel tekan..
yang nie saye janji nak simpan baik2..
biar x jadi macam awak..
Pensel 2B!!

kalu selalu sharpen2..last skali memng habes r..macam awak :)
psst: untuk die yang mungkin x bace:)

bracelet Pulak!!

bracelet saye
okey..terbeli barang online lagi..sape2 berminat nak beli or saje cuci mate sile kelik Miss Becca

21 October 2010

zaman sekolah..

giler memori..amek tengok gambar sekolah rendah saye.. miahahhaa..lawak seh..muke macam tembikai.. bulat gilossss....

that's cikgu maseh mengajar :)




psst: comel kan??

siblings BonD

Ya Allah.. doa ku:

" kau tetapkan lah hati mereka, agar ikatan yang dibina atas dasar kaseh sayang, hormat menghormati, tolak ansur itu berkekalan, jauhkan mereka dari hasad dengki, pergaduhan dan niat jahat" -amin-

 sesungguhnya, aku hamba mu menggagumi hubungan hamba-hamba mu itu...

sungguh, saye sangat admire akan hubungan kekeluargaan mereka..antara yang berumah tangga, maseh blajar dan bekerja..hubungan mereka adek beradik sungguh erat..akan begitu jugakah kami nant??kami?? ya, hanim dan adek2..

maseh kecil rapat..dah besar erat :)
keluarga memainkan peranan yang sangat penting..jatuh bangun, sakit, sedih, keciwa, semua nya diraisai bersma..mungkin tidak semua terkongsi kerana malu sendiri, tapi hubungan adik beradik maseh lagi jadi yang utama.. yang tua bukan beerti ketua, yang muda bukan dipilih sebagai punching bag.. i adore all off them.. nice bundle of kazens i have..
yang kecik tu anak sedara :)
i love kazens...
yang depan skali kiri tu bukan kazen okey:) mak kazen..

thanks God for such nice and big family i have.. hopefully i will get mine too.siblings bond ketat2  :). adek-adek semua tunduk hormat cepaat...ooppss :)
5 of us..be together forever :)

psst: x sampai separuh gambar kazen2 saye :) x muat nak letak semua..hahaha

20 October 2010

doa hendak mengundi

ya Allah jauhkan lah mereka dari menikam antara satu sama lain..
jauhkan lah mereka dari hasad dengki,
fitnah memfitnah..

kurniakan lah mereka nikmat hidup yang sempurna
jika kekayaan mengaburi mereka, jauhkan lah..
jika kemiskinan memusnahkan mereka, hindarkan lah..
kurniakanlah mereka sesuatu yang terbaik..

ya Allah,andai menjadi pemimpin itu baik untuk mereka,
makbulkan lah..

aku bermohon kepada mu Ya Allah agar segala keputusan yang bakal terjadi adalah dibawah redha MU...
aminnn..


psst: bleh x doa macam nie untuk ngundi LAW SOCIETY punyer election esok??

saye peminak setia mok saye

kalau bahasa terengganu dijadikan lagu..oh..oh..sile jangan imagine bnda macam itu. J.A.N.G.A.N. ini adalah simpanan lirik untuk masa depan hanim.. janagn duk bising cakap saye buat post copy and paste..sibuk jer.. diam..lagu nie best..esok2 nak carik senang..ni kan storage i.. x gitu?? ok..sudah :) sambung skolah dan bace buku.. SELAMAT TINGGAL..


x der pic mak!



It takes a lot to know what is love 
It's not the big thing but the little things 
That can mean enough 
A lot of players to get me through 
There is never a day that passes by 
I don't think of you 
You were always there for me 
Pushing me and guiding me 
Always to succeed 


You showed me 
When i was young just how to grow 
You showed me everything that i should know 
You showed me just how to walk without your hands 
'Cause mom you always were the perfect fan 


God has been so good 
With blessing me with the family 
Who did all they could 
And I've had many years of Grace 
And it flatters me when i see a smile on your face 
I wanna thank you for what you've done 
In hopes I can give back to you 
And be the perfect son daughter

You showed me 
When i was young just how to grow 
You showed me everything that i should know 
You showed me just how to walk without your hands 
'Cause mom you always were the perfect fan 


You showed me how to love 
You showed me how to care 
And showed me that you would always be there 
I wanna thank you for the time 
And i'm proud to say you're mine 


You showed me 
When i was young just how to grow 
You showed me everything that i should know 
You showed me just how to walk without your hands 
'Cause mom you always were the perfect fan 


'Cause Mom you always were, Mom you always were 
Mom you always were...the perfect fan 


I Love You Mom 

_the Perfect fan_

19 October 2010

dan tidak Perlu menangis

"When you have problem, don't cry. Every problem has solution. If it doesn't, it is a fact of life."

- Aikol Lecturer-

psst: mmm..tapi sape yang mampu menahan gelodak jiwa untuk merintih kepada yang MAHA ESA :)semoga hati ku terpelihara..aminn

18 October 2010

tenang nya Hati melihat kamu

tadi mase nak pg kelas jumpe dengan sorang kawan..bukan kawan..tetapi kenalan.. baru nie baru tgk gambar dier menyeksi kat laman pesbuk..tapi tadi jumpe dier pakai tudung, baju kurung siap.. cantik sekali..bukan sekali..tapi berkali-kali..LILLAHITAA'LA..sungguh cantek...sape cakap dier freehair lagi cantek..ANDA BUTA dan FAIL dalam menilai.. ok!

kenape x kekal bertudung.. Ya ALLAH..sungguh la.. tenang hati saye tgk dier bertudung litup..kalaulah dier bersosial diluar pun dia tidak meninggal kan tudung.. manis nyer... tapi betul lah.. hati itu milik Allah..Allah miliki segala nya kan.che' sapa lah nak duk bising2..mak bapak dier ilek jer...what should i do?? pray to GOD and Thanks Him for the beautiful creature i met dis evening :)

gambar bukan kawan saye :
x ke cantek kalau macam nih???

gambar seksi fasha sandha
acu pakai macam nie then pg majlis kat atas..sape mau layan??
silap2 kasut melayang ! :)

psst: jangan duk tny sape orang yang saya jumpe !!! x mau jawab

i will be like moon

awak!!
lepas ni mungkin awak x akan tgk saya hari-hari..
macam awak tgk bulan..
keluar bukan selalu..

lepas nie awak mungkin jauh dari saya..
macam awak dengan bulan..
jauh beribu batu

lepas nie mungkin awak tgk saya bersinar..
jugak macam bulan..
tapi mungkin bukan selalu..

lepas nie..kite mungkin terpisah jauh..
sama macam awak dan bulan..

tapi...

saya maseh memerhatikan awak seperti selalu..
walaupun saya dah jadi macam bulan :)

_hanim_
jauh kan?? macam kite :)

eee..tolong geli

yakks.. x tahu lah cane orang tu makan, basuh berak, dan masak memasak..kuku panjang.. geli lah.. xsuke.. ape ingat lawa ke kuku panjang-panjang..buat ape simpan kuku panjang??nak korek idung ke?? ee..pengot lah anda ini!!!

sudah..nak terburai makanan dalam perot bile tgk pompuan kuku panjang makan dengan begitu berselera..eeuuww..bukan nak komen hak privasi orang, tapi anda telah menutup pintu selera saye.. ok..sekian terima kaseh...

FAKTA:

Orang Melayu yang berkuku panjang biasanya mempunyai anak yang bodoh  atau  pun  degil dan suka melepak sebab diberi makan bahan kotor  yang berada  di  kuku  jari  emaknya  semasa  menyediakan  makanan  seperti memerah santan kelapa, buat cokodok pisang, uli tepong,  dll.   Apa  ilmu  pun  yang  di ajar pun tak akan boleh diterima masuk ke dalam kepala. Percayalah.


Dikatakan bahawa menyimpan sebatang jari kuku yang panjang,  dosanya  sama seperti memelihara  sekandang babi, jika kesemua jejari kita menyimpan kuku  yang  panjag....   bayangkanlah  dosa  yang  telah  kita tanggung untuk kesemua babi-babi tersebut.... potonglah kuku anda.


Untuk yang bujang beringatlah. Kalau hendak cari pasangan dan hendak anak yang pandai  dan mendengar kata pilihlah wanita atau lelaki yang sentiasa berkuku pendek. Insya-Allah

-BERNAMA-
MACAM NIE KAN CANTEK :)

psst: kalau x der pengetip kuku, cakap kat saye, saye ader, nak pinjam boleh, nak amik buat jadi harta pun boley..

17 October 2010

nfahk's GIVEAWAY

benda alah ini orang panggil sticky post..hang pa scroll bawah kalau nak tgk bnda lain yang menarek!

bile ia dipanggil lucky Draw, sile hanim jangan merapu meraban bnyak2.. x di kire pun kamu merapu berapa panjang..okey..sekian terima kaseh..

lucky Draw terbaru cubaan hanim..di anjurkan oleh nfahk..nak join sile kelik name dier..jangn kelik banyak kali..skali pun dah cukup..kelik skang..
 skarang mari men tag-tag untuk hebah kan ke"luckian" saye..hohoho


ok..dah settle..mari berdoa untuk jadi lucky :)

KesaH Tuntuan Sekolah Uia

lebeh kurang dua minggu saye, SITI NURHANIM akan berpuasa dari berblog, berfacebook,twitter dan lain2 lagi..tapi itu akan bermula pada 27/10..tuntutan sekolah, x siapa yang bleh halang..memblog ini sekadar suke2..bukan lah kerjaya profesional untuk diri saye..kalau pengunjung blog berkurang??oh.. x per..ape nak di heran, saye bukan artis..hanya hamba Allah yang biase.hoho..macam lah artis hamba Allah yang luar biase..ala, buat2 lah paham yer..pening dah nakpikir ayat untuk jage kemaslahatan nih...normal lah pengunjung blog ade x der..bertambah berkurang..hoho..sedar diri sungguh..

dalam keasyikan ber"exam" nant saye mintak maaflah kepada blogger yang singgah blog tapi saye x balas kunjungan.. ampun ya..hoho..kalau rase menyesal datang, x payah datang..ish..ape nih..merepek..bukan x nak balas or berjalan ke blog, tetapi saye nak selesaikan tuntutan sekolah..huhuhu..sekolah saye di UIA yer..bukan nak buat kerja sekolah..tapi nak study untuk final.. :)

kekurangan berjalan-jalan di blog sudah kurang sekarang..saye hnya menjengah blog follower shaja..dan kadang2 membalas kunjungan pengunjung tegar yang meninggalkan jejak..okey..sudah..nak sambung bace buku skolah uia..cikgu uia suruh study bukan suruh bebel kat blog.. :)

tgk..bukti kesibukan tuntutan sekolah uia...:)

psst: sekolah uitm,utm final biler yer??

16 October 2010

rase semacam :)

sangat rase "rajin untuk bace buku"..minggu nie exam berderet-deret..dah macam anak itik pun exam nyer.. nak blogwalking, kem salam lah.. x sompat den.. baik den hafal kes2 yang bertimbun..dapat jugak score exam nant..

rase semacam..ah..ah..sem nie rase macam semacam.. macam aper??entah..lately wa rasa gembila sangat2..wa x pandai mahu explain macam mana..saye rase berkesan giler doa penghilang stress..korang amal x??alhamdulillah..semua dengan pertolongan Allah..

ok..sudah..post pendek ini,peringatan untuk saye yang lupe dengan pertolongan ALLah.. i put this reminder here untuk kesenangan dan kebahagian yang berpanjangan..hepi blogging friends..have a nice day!!!


psst: wish me luck okey :)

14 October 2010

nuffnang dan saye:)

semua orang sibuk duk cite pasal BE..Me.. ntah pebenda itu pun saye x tahu lah.. berdasarkan niat asal berblogging adalah untuk saje dan suke2..jadi saye dengan berbesar hati memaklumkan bahawa, nuffnang yang tertempek di blog saye ini adalah untuk mempromosikan iklan-iklan berbayar..kepada blogger yang datang ke blog saye dan meninggal kan pesan bahawa "i kLikk ur nuffnang", "i klikk ur DIGi", "kliikk..klikk", saye dengan sejujurnyer, x mungkin dapat memuaskan hati kalian semua dengan membalas balik klikan yang anda buat itu.. saye x nak commit fraud..saye x accused anda commit fraud bile anda klikk nuffnang saye..x.. bukan itu maksud saye...

cume saye nak ingatkan bahawa saye berblog untuk meluahkan perasaan..menulis ape yang saye rase perlu,berkongsi idea dan bukan kerja untuk track ur nuffnang dan klik.saye bukan berblog untuk kelikk nuffnang kamu..itu sampingan sahaja.if saye pg bace blog anda dan incik nuffnang anda keluar, saye kelikk lah..atleast u got a single sen for ur idea on blogging..saye tahu mungkin ader orang x suke dengan statement saye, tapi, i bound with rules and regulation..no fraud. okey..

i'm apologized all my readers for my words..saye berterima kaseh untuk anda yang kelik my nuffnang..tapi jangan harapkan bnda yang same kerna nuffnang itu x kuar setiap mase dan saye hanya akan kelik if it tetibe keluar or ur post memng memerlukan habuan yang lumayan :)


hai..saye hanim :)

keep blogging friends..bile kite ikhlas..one day keikhlasan kite berbayar..

psst: kalau hang pa duk addict sangat ngan nuffnang tu, p mintak keje kat sana.. ya dak?

sempek mate besau kesukaan saye :)

sape x der sepek matau besau??meh cni amek hanim punyer..hahahha..bnyak lah ko..ingat ko ader kilang sempek ape??

ini aderlah gambar orang-orangan yang suke merembat sempek hanim :) mari saksikan...oh..ok..gambar ini tiade di pesbuk ok:)

ini adek..Sarah Fatini..suke rembat spek

ini emak..x suke pakai spek..saye pakse dier pakai spek saye..saje suke2:)
kalu dier tahu saye tepek gambar ini, mesti dier "gembira sangat"

ini kecintaan..tu spek dier sendiri

ini saye..tuan Belog..tolong jangan muntah tgk gambar gedik sepeti ini:) hahaha
dah..itu shaja gambar nyer..sayer suke spek besau tapi spek besau x suke saye..ader jer dier buat hal..ilang lah, x sedap pakai lah.. naseb baik soploh ringgit..hoho..korang gelak kan saye eh sebab pakai spek soploh ringgit??hahhahaha..gelak lah..hang pa x tahu, daten2 bini dato2 tu pun pakai yang same brand dengan che' nooo..soploh ringgit jugok.. dah.. x caye sudah.. !! :)

dan Kerana Allah paling Memahami

langsung x teragak nak buat tipuan secara terang-terangan..
ape agak hang kool sangat lah perangai macam tu..
tobat hilang sabar deal dengan orang macam nie..
saye manusia jugak..sabar berlimit..
x per..x nak layan perangai itu..i got my own standard..yang dah jadi nie biar jadi..sengih jer..pejam mate, pekak kan telinge...

ape yang saye tulis kat atas sile bace dan lupe kan..jangan hengat..hohoho..x penting..yang kat bawah nie, lebih baik hafal!

geram!!! x gune ngadu kat blog, manusia pun hanya bleh bagi komen..kan?kan?.ALLAH jer yang paling best nak mintak paper..sume dier kasi..sampai mase best gile dapat award dari Allah!.sape geram..stress...jom bace doa ini..

اللهُمَّ إِنِّي عَبْدُكَ ، وَ ابْنُ عَبْدِكَ ، وَ ابْنُ أَمَتِكَ ، نَاصِيَتِي بِيَدِكَ ، مَاضٍ فِيَّ حُكْمُكَ عَدْلٌ فِيَّ قَضَاؤُكَ ، أَسْأَلُكَ بِكُلِّ اسْمٍ هُوَ لَكَ ، سَمَّيْتَ بِهِ نَفْسَكَ ، أَوْ أنْزَلْتَهُ فِي كِتَابِكَ ، أَوْ عَلَّمْتَهُ أَحَداً مِنْ خَلْقِكَ ، أَوِ اسْتَأْثَرْتَ بِهِ فِي عِلْمِ اْلغَيْبِ عِنْدَكَ ، أنْ تَجْعَلَ القُرْآنَ رَبِيعَ قَلْبِي،وَ نُوْرَ صَدْرِي ، وَجَلاءَ حُزْنِي ، وَذَهَابَ هَمِّي

Maksudnya : “Ya Allah, sesungguhnya aku adalah hambaMu, anak hambaMu (lelaki) dan anak hambaMu (perempuan) . Ubun-ubunku dalam gengamanMu, hukumanMu berlalu kepadaku, Qada’ ( keputusan ) Mu kepadaku adalah adil, aku mohon kepadamu dengan setiap nama yang telah engkau berikan untuk diriMu, atau yang Engkau turunkan dalam kitabMu, atau yang Engkau ajarkan kepada seseorang dari makhlukMu atau yang engkau simpankan dalam perbendaharan ghaib dari ilmuMu, agar Engkau jadikan al-Quran sebagai penyejuk hatiku , cahaya dadaku, pelenyap dukaku dan penghilang kesedihanku”.

dan Rasulullah berkata : Sesiapa yang yang membacanya menurut apa yang tersebut itu nescaya Allah swt akan menghilangkan dukacitanya dan memanjangkan perasaan senangnya...

psst: i believe in ALLAH and i accept da way he treat and test me :) n i'm proud be muslim

13 October 2010

Mak saye hebat

mak sayehebat??begitu juga dengan emak2 kalian..siape x sayang emak mari cni nak tolong pang sikit..ape kurang cantik ke mak tu sampai korang x sayang..ader teman saye, cakapmacam nie "aku sayang ayah lagi dari mak..mak tu cerewet ah" itu ah..ini ah.. ape giler ntah statement..

mak tu kan pompuan.. mane ader pompuan x cerewet..habaq mai sikit..haish, naseb baik kawan saye tu tinggi.. nak tampor x sampai lah pulak..sepak kaki dier jer mampu..
ape lah cakap macam tu.. mak tu punyer lah wanita paling cool kat dunia nih..boleh plak duk men2 bezakan mak dan ayah.. alooh, memng la kite manusia, love cannot be kontrol, tapi cube jangan canang keburukan mak hang pa kat orang ramai..tobat saye rase nak pang pang jer mulut tu..haiiipp!!

mak saye hebat sebab :
1. dier bleh bangun pukul 4 pg buat keje rumah semua tanpa rehat dan bile tiba malam baru dier tido..
2. dier bleh tahu ape yang anak-anak dier suke dan x suke walaupun kite x cakap kat dier.
dier bleh besarkan adik beradik saye tanpa pertolongan orang gaji atau bini ayah yang lain...sreettt..potong..ayah ader satu bini jer :)
3. dier bleh sabar bile anak-anak dier x nak buat kerja yang dier suruh..
4.dier bleh masak walaupun dier demam..
5. mak x pernah nangis untuk bnda yang x perlu menangis..emak sungguh kental:)
6..yang paling best dier bleh membebel walaupun saye x suruh..nie paling hebat..hohoho
Emak..emak..kene puji sikit dah malu :)


psst: sile incik ayah jangan jeles..hoho..okey..ayah x bace belog :)

12 October 2010

dan aku Terkedu di Situ :~

sape nampak tadi..oh..mungkin hanya segelintir pembaca blog saye perasan akan bnda ini kan.especially budak uia. seorang ayah mendukung anak nyer dalam dewan yang dihuni lebih kurang 300 pelajar jurusan undang-undang yang penuh khusyuk menjawab soalan undang-undang tanah..

syahdu sungguh.. pakcik ini pun student uia jugak..dier bagun dari seat setelah jawab test dan turun ke bahagaian depan dewan untuk submit paper test sambil dukung anak.. u paham x cite i nih??maknanyer, die bawak anak dier yang maseh kecil ke dewan exam..

kasih nya..ayah..membawa ke syurga...terkedu saye tengok..wife pakcik nie dah meninggal..dier besarkan anak dier sendiri.. saye x tahu cite pasal dier..yang saye tahu, dier sanggup bawak anak p exam dan anak itu tetidur di situ..syahdu x syahdu.. bayang kan susah payah nyer ayah membesarkan seorang anak..nant dah besar, harapanka dier tu ingat lah semua susah payah bawak membesarkan dier tanpa ibu disisi :)

dan ini gambar ayah..xsempat nak snap gambar pakcik itu tadi..gambar ayah pun okeylah :)
kene letak gambar mak jugak sebab takot jeles :)
psst: i love my dad..beliau x nak bawak saye masuk dewan exam jugak ker??huhu

11 October 2010

kenapa tidak suka??

 ... tetapi boleh jadi kamu tidak menyenangi sesuatu,padahal itu baik bagimu,dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu padahal itu tidak baik bagimu.Allah mengetahui,sedang kamu tidak mengetahui. [ Al-Baqarah : 216]

psst: dan ingatlah, setiap yang berlaku itu ada hikmah tersembunyi :)

09 October 2010

Antara Cara Hotel dan Cara Kampung

berkenaaan dengaaaan taaajuuukkk..ah sudah..giler taip panjang2..okey2.. pendek dan ringkas...ini adalah entry pasal pendapat..

ape pendapat korang!

seorang pakcik yang juga penuntut jurusan undang-undang di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia berkata
"orang sekarang kawen cerai tu dah jadi macam mainan sebab dierorang x susah nak kawen, skrang kawen semua hotel urus..pg duduk makan dan bersanding ajer..x macam dulu, minggu depan nak kawn, minggu nie dah sibuk cari orang kampung untuk gotong royong kopek bawang, tanak nasi, masak gulai, goreng ayam...bile gaduh, nak bercerai, orang-orang dulu pk balik, susah nyer nak kawen, satu kampung duk tulung itu ini sebab dier nak kawen, aleh2 x jadi cerai..tapi orang skang, kawen senang, cerai senang lah"

skang nie orang kampung pun kawen kat dewan..ya dak??pakai caterer bagai..
korang rase macam maner?? ini ikot common senselah..kalau ikut Islam, dah Allah tetapkan mereka bercerai nak wat macam manekan.tapi itu bleh ubah kan kalau kite usaha...any komen??

08 October 2010

Contest Barang Kesayangan Bersama Aten

ok..untuk pengetahuan anda,penganjur adalah sedara saye..demi menyamport kerajinan sedara yang buat kontest, digagahkan jugak otak untuk menyertai kontest ini...
tajuk kontest adalah panjang..sudaahh..mari kite lihat ape barang kesayangan saye.. oh sebelum itu, ugutan untuk penganjur, "aten..kalau aku x menang, siap ko"..hohoho..sile takot!

mari ramai-ramai join yer... sile Kelik   CIK ATEN
saye sayang barang ini kerna tanpa barang ini kelabu lah hidup saya..saye dapat barang ini selepas UPSR..mungkin sebagai hadiah kerna berjaya cermerlang dalam UPSR dan belajar bersungguh-sungguh..dulu, x derlah sayang sangat..sekarang sangat sayang..rase x leh berpisah dengan barang ini..dan barang itu adalah.....sile tgk gambar!

*
*
*
*
*
*
*
*
*
|***V***
V
V

Tu lah barang kesayangan saye..tanpe nyer memng kelabulah dunia..Tanpa Warna :)
penganjur, saye ringkas kan penyertaan ini..penat cari barang ape yang saye sayang..semoga kemenangan menjadi milik saye..

psst: aten, ko jangan bg aku menang sebab kite sedara yer..hohoho..kalau iye pun, aku suke jer..miahahhaha..

GuD luCk

Ok!!!!

kene bace ber topic-topic pasal Undang-undang Tanah
ader mid term test pada 11/10/10...
x tahu nak panggil mid term ke x sebab dah cover
hampir 2/3 of topic untuk sem ini...

rabu 13-10-10 pun ader test lagi..
tapi x aper..
Gud Luck untUk Teman XPax...eh salah..Teman UIA yg blaja tanah..

all Da bEst..slamat mengadap Buku-buku Tanah
MAy Allah Bless

:)


07 October 2010

BloG Catatanku di Blog Hanem

hanim join kontest lagi..Semoga ader rezeki lagi untuk menang-harap-haraplah...

tarikh tutup penyertaan 23 Oktober 2010

kepada sesiapa yang berminat nak join sile Keliiikkkk name Miss Sukasih!!


kali ini, saya nak bg komen atau pandangan terhadap blog Cacatan ku.ingat senang nak bg komen?? kene buat keje skit..yang pertama kene bace blog penganjur..korang kalu nak join kontest yang saya buat nanti jangan men join jer..nant saye akan cipta berpuluh-puluh peraturan nak sertai kontest saya..sekarang sile padamkan niat untuk tunggu saye buat kontest..hoho..

okey lah..setelah dua hari duk usha belog Cacatanku, saye rase secara kasar nyer, tuan belog ini, iaitu Miss Sukasih adalh lebih rajen daripada hanim.. dier macam baru jugak stat blogging nie, tapi rajen update post..harap dikekalkan..

selain itu, gaya penulisan kat belog Cacatanku ini tidak membosankan..saye tahu, orang m'sia suke sangat bace story orang, so kat Cacatanku, elok lah penggemar yang suke bace story orang berkunjung..banyak post yang menarek.. tuan belog juga mengikuti perkembangan semasa, apa yang terjadi pada bulan itu, itulah yang menjadi element atau kontent kepada post nye..

yang last nyer, yang paling saye suke, template dan applikasi lain yang ader kat belog..tuan blog tidak terlalu tamak untuk meletakkan semua aplikasi, jam Islam dan kalendar islam yang x kuar kat laptop hanim nie rase sangat membantu para remaja islam yang memng x tahu hari ini berapa haribulan ikot kalendar islam.. untuk bahagian template, sangat mendamaikan mata,kaler pastle menjadi pilihan, harap nant kalau tukar background pun,amik lah kaler2yang mendamaikan mata:)

oh..sungguh panjang hanim membebel pasal belog Miss Sukasih..Buat anda miss sukasih, segala kekurangan pandangan hanim, harap dimaafkan..saya pun blogger yang maseh sedang menuntut ILMU KEBLOGGERAN :)

sekian terima kasih :)

06 October 2010

gAMbAr CURIk :)

weekend yang lepas mak datang ke kL untuk menghadiri majlis TAhlil dan Upen House Pakcik..oh..mukan emak shj.mukan-mukan.sedare lain turut datang..ini adalah gambar2 kenangan yang saye curik dari pesbuk yang berkaitan..tapi dengan acknowledgement..miahahhahaa..sile tgk..

ini gambar hari SABTU: 2/10/2010- rombongon umah terbuka dari terengganu sampai dan melantak kenyang-kenyang kat restoren kunang-kunang sebelum menidurkan diri di RUMAH HINGGAP..hahaha
menu: air mickey mouse..huhuhu
nasi guren' seafood..memng betol seafood :)

chicken chhoopp :)

tuan gambar yang saye curik :)

mungkin mee bandung..tgk pinggan yang besau. :)

nasi guren'
ni gambar pagi okey: AHAD 3/10/2010 -majlis tahlil kat taman harmonis...x der rupe majlis tahlil sebab x potoshoot gambar orang tgh bace tahlil :)
ini ank sepupu dan anak sepupu punye mak sdare..huhuh

sume comel..bleh pilih buat menantu :)

yang ini pula gambar open house pakcik kite..dier buat kat Kunang2..oh..shut up..brape kali ulang..hihihi: AHAD:3/10/2010 - gambor sume orang punyer..saye x sempat agi nak amik gambor dari kecintaan..
ni kazen2 kite :)

1/30 para tetamu yang hadir kekunang2

candid..sape ntah :)

kuase tiupan menjadikan rambut terpacak..berminat??call.....
yang nie pulak Edisi Gambar time saye dah pulang ke rumah dan bersedia tido dengan emak :)..so, jangan tny, mane saye..huhuhu
vviP seat..booked by anak kazen..Amir Firdaus anak Puan Mimi Aryani :)

suami kazen yang tido lena selepas dapat snap pic dengan ramli sarip :)

Model of the night..RAMLi SARIP perfomance..exclusively @ Kunang2 Restaurant :)
oh okey..rase macam xpuas ati sebab x tepek gambar saye dengan RAMLI Sarip.walaupun gambar ini dah terlalu lame..ah..peduli ape..janji ader..ini belog saye..nak tepek jugak :)

shhh..saye tahu gambar ini saye sedang gemok..biar ah..nak tepek jugak :p
okey..Sekian Terima Kaseh, I love all in Da pictures..Happy ever after:)