17 January 2018

TIPS KULIT CANTIK UNTUK ORANG MALAS

Assalamualaikum.

16 Januari dah. 

16 hari di tahun baru. Mama Una rasa muda lagi. Kenapa rasa tak macam umur 30 tahun? 

Umur 30 tahun rasa macam mana sebenarnya? 
Hahaha. 

Ini gambar my current skin. Mama Una rasa kulit macam tak best. Tapi orang cakap kulit mama una okey. Tapi diakui i got jeragat. 


Korang jaga kulit macam mana? 

Mama Una ni pesen malas nak tepek macam macam kat muka. 

My routine sangat simple.

Cuci muka, pakai toner. Nak keluar pakai sunblock.

Itu saja. Sunblock tu baru belajar pakai akhir tahun lepas. Tu pun lepas buat skin analysis percuma masa event shaklee. Muahahaha.

Tetapi, mama una amalkan penjagaan daripada dalam. Mama un memang konsisten amil vita C, herblax untuk jaga kesihatan usus so that jerawat tak muncul kat muka. 

Pastu paling best, mama una ambil vivix! 

Sedap nya vivix ni. Parut kat muka hilang la. Pudar! 



Vivix ni minuman botanical. Sangat sangat best untuk di amalkan. 

Ramai yanh cuba memang berpuasa hati.

Itu je la tips jaga kulit mama una. Im not natural beauty. Kulit cerah lagi penat nak jaga. Lagi mudah nampak tua. So, mama una memang amalkan supplement shaklee. 

Kalau rasa nak cuba, jom la. Contact saja mama una tau 😉


Thanks for reading ya. 

02 January 2018

2k18

Assalamualaikum.

2k18. Ecece. Hipster jugak tulis mcm tu kan. 

Korang tahu, actually umur mama una masuk 30 tahun dah tahun ni. 

Saat ini adalah usia wanita paling cantik. Hahahaa. Tak caya? 

Try tengok mama una? Lawa tak? Makan supplement cukup tau. Vita C tak miss aih. Dah ler jimat.




So, nak share impian untuk Januari. Januari la dulu. Mana ada orang masuk tahun baru terus Februari. 😝

IMPIAN UNTUK JANUARY

Alhamdulillah baru selesai register sorg new member. Anak dia ada sakit SLE. Baru diagnose. So dia nak try vivix. InsyaAllah harap harap menjadi. 




Testimoni dah ada.

Mama una nak tolong lebih ramai orang. Sebab untuk berjaya kita kena tolong orang dulu.

Macam kita target untuk huni syurga. To go there, kat dunia kena kumpul pahala. 

Sama nak menuju puncak.

Banyak banyakkan tolong orang.

Ada yang inginkan 

🎯 Time freedom
🎯 Money freedom

Mama una nak both. Korang? Ada orang dah kya tapi still berniaga kerana dia nak kumpul pahala. Sedekah lebih, nak kejar syurga.

Tahun baru nak ubah

👆🏻banyakkan fikir benda positif
👆🏻banyakkan senyum dan ringankan mulut untuk menegur orang
👆🏻banyakkan bersabar dan kuatkan usaha

Jom siapa yang nak sama dengan mama una. I will help you. 😊

Teruskan berusaha untuk kejar impian yang sama. 

http://bizwithmamauna.wasap.my/
http://bizwithmamauna.wasap.my/
http://bizwithmamauna.wasap.my/


24 October 2017

CARA MEMBUAT TUNTUTAN KECEDERAAN AKIBAT KEMALANGAN JALAN RAYA

Assalamualaikum.


Mama Una nak share. Dulu kan kerja as peguam. So everyday mengadap isu berkenaan tuntutan kemalangan.


So mama una nak share apa yang perlu ada untuk korang mulakan tuntutan kemalangan.


Paling Utama! 


Salinan Repot Polis adalah sangat penting! Perlu diingat jika mangsa kemalangan berada dalam keadaan tidak sedarkan diri, mohon saudara terdekat untuk membuat laporan awal. Pastikan laporan polis dibuat dengan tepat. Menceritakan keadaan sebenar kemalangan berlaku.


 Jika laporan di taip oleh pihak polis, pastikan laporan tersebut adalah selari dengan cerita sebenar bagaimana kemalangan berlaku.


Yang kedua! 


Salinan rekod perubatan. Pada kebiasaannya, laporan perubatan tidak dimiliki oleh mangsa kemalangan. Namun, simpan resit discharge hospital atau apa jua dokumen hospital yang mempunyai nombor pendaftaran masuk hospital. 


Perkara ini memudahkan urusan untuk pihak peguam membuat request salinan rekod perubatan mangsa daripada pihak hospital.


  1. Dapatkan peguam untuk mewakili anda dalam urusan mahkamah.


Pastikan anda memilih peguam yang betul. Jangan mudah percaya dengan orang orang yang menghampiri atau cuba memberi konsultasi berkenaan tuntutan kemalangan semasa anda berada di wad atau hospital. Pastikan peguam yang dipilih adalah peguam yang akan menghadiri kes anda di mahkamah kelak.