16 June 2017

SUAMI BELIKAN HANDPHONE UNTUK ISTERI

Assalamualaikum.

Almost sebulan mama una struggle dengan hp screen berbelang. 

Rasa nak nangis sahaja. Memang tak nampak tulisan. Pastu selalu silap reply whatsapp. Typo tu biasa lah. 

Now hari ini, ayah una belikan iphone 7+. Alhamdulillah. 

 

Thanks for the support. He is my truly backbone. Mama Una dilema nak beli. Then after several days, he decided that i need new hp. We need it actually for business. Bukan kehendak. Tapi keperluan.

Mama una reluctant nak beli sebab bulan ni duit mengalir mcam air terjun. 

Sebab bulan ni beli kereta. Pastu settlekan dua biji rumah. Dan semuanya sebelum raya 😂

Now mama una dah boleh update blog selalu. Boleh happy happy guna hp. 

Thanks to my husband. Gigih pergi celcom untuk dapatkan best price hp. Naseb baik record bayar bil dengan celcom cantik.

So, tak ada masalah untuk dapat best price for ip 7+.

I will do better for my business. If nak join biz mama una, roger 0193342290.

Mama una ajar korang. 

Love,
Mama Una

14 June 2017

CARA BELI KERETA IKUT KEMAMPUAN

Assalamualaikum.

Busy sangat hari ni. Yeaaa... kereta mama una dah sampai. Kereta raya dah ada.

Dah ada kereta raya hooiii..hahaha
 

So hari ni pergi ambil kereta dan terus hantar tinted. Kereta bau kedai. Rasa nak usung kereta bawak masuk rumah.

Tapi mengenangkan kene dukung anas jugak, cancel lah nak dukung kereta 🤣


Jakun orang tak pernah beli kereta kan.

Pergi pasang tinted pun kagum duk pulun tengok. Cek siap. Hahaha. Huish, nak bayar bulan bulan bukan sikit kan. Haruslah teliti.






 

 

Alhamdulillah lepas 10 bulan join business mama una dapat beli sebuah kereta untuk kegunaan keluarga. 

Syukur sangat. Selama ini balik kampung rasa tak tenang jiwa. Kereta kecik. Mak ayah dan adik adik nak tumpang pun payah.

Orang kampung, bila tahu kita belajar tinggi, depa pun expect gaji kita besar. Nan hado. 

Dunia sekarang memang kena buat 2-3 kerja. Kalau jadi suri rumah pun kena buat kerja tau.

Tak ada istilah duk rumah goyang kaki. Mama Una pilih business shaklee. Alhamdulillah dah berjaya dapat car bonus. Bulan bulan shaklee akan bayar bonus kereta ikot sales kita. 




Banyak sales bnyak lah car bonus. Mama Una kena kerja kuat. Bukan semata goyang kaki harapkan downline.

Seronok duduk dalam team yang bersemangat. Sama sama support each other. 

First time tengok kereta tadi, mama una terdiam. Tak percaya. Finally. I have my own car. 

Even i am a housewife now. Syukur.

Harap cerita mama una ni boleh jd perangsang untuk mereka yang nak ubah hidup. 

Ingat satu perkara, kita nak panjat untuk naik memang payah. Orang ramai tahu hina dan maki sahaja. Tapi bila kita di atas, insyaAllah ramai yang memandang. Cuma jangan lupa, walau tinggi mana kita berdiri, jangan riak atau takbur. Kerana kita juga mampu jatuh lepas berdiri.

Berminat nak belajar berniaga?

Wassap 0193342290

Love,
Mama Una

12 June 2017

MENU SESUAI UNTUK ORANG MAHU GEMUK

Assalamualaikum.

Mama Una hari ni busy sangat. Hahaha. Buat kueh raya lagi.

Tapi kul 6 tadi dah siap masak pun. Masak sup tulang, ayam goreng kunyit dan sayur kobis goreng.

 

Taraaaa. Best tak? Menu sesuai untuk gemuk! Hahaha.

Amik kau. Semuanya kolestrol tahap terbaik. Hihi. Sebab tu mama una memang amik lecithin, nak maintain berat cantik dan tubuh sihat.

Jangan cakap orang kurus je boleh makan sedap tau. 

Kurus tak semestinya sihat. Mungkin kolestrol tinggi. Tapi kalau gemuk, kompem tak sihat kan.

 

Tahu tak bahaya kalau ada lemak dalam salur darah, boleh buat salur darah blok. Oksigen tak sampai ke otak. 

Strok dan meninggal. Errkkk... nauzubillah

So fungsi lecithin ni, dia mencegah lemak menempel pada salur darah. 

 

Bukan bermakna bila ambil lecithin kita boleh pulun makan ikot suka hati. Tapi kalau tahu cara pemakanan tak berapa cantik, kita ikhtiar lah dengan supplement yang sesuai. Betul tak?

So kalau nak kurus, paling jimat boleh cuba lecithin untuk pecahkan lemak. Kolestrol terkawal dan dapat effect inch loss juga.

Dan tambah herblax untuk clearkan usus. Tak adalah badan kurus tapi perut buncit. Tak lawa kan.

 
Kalau perlukan supplement ni terus contact mama una tau. 0193342290.

Love,
Mama Una