05 May 2018

NAK KURUS DENGAN MUDAH? JOM BACA NI

Assalamualaikum.

Korang apa khabar. Terima kasih yang selalu duk tumpang berteduh kat blog mama una ni.

Blog ni ade pasang surutnya. Begitu juga dengan berat badan kita. Hahaha. Merepek la. Korang berat dah berapa? Tadi mama una try pakai baju saiz S. Muat tau dak. Muat. Ya Allah. Daripada XL jadi S. Tak happy kene dengar tu? 

So hari ni mama una nak share beberapa testimoni mereka yang berjaya kurus dengan set Shaklee. Mama Una salah seorangnya lah. Ini gambar terbaru mama una. 



Dan ini pulak antara testimoni yang berlambak mama una dapat daripada mereka yang gigih guna dan amalkan shaklee secara konsisten.








So, bulan ni ada promo tau. Promo yang sesuai sangat dengan korang yang mahu kurus cantik jelita merelip di hari raya terkenang daku kepada si dia. Woooo. Panjang pulak. Haha. Ada dua set. Boleh pilih. Korang terus terjah whatsapp mama una ya. Jangan tunggu lama lama. Nanti promo habis korang nganga. 





Okey, bye. Nak masak pulak. Esok nak berniaga makanan. Wish me luck.

Thanks for reading 😊
Continue Reading

24 April 2018

CARA MENYEDIAKAN MASKER VITA C SHAKLEE

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Hai korang. Korang dah ade vita C Shaklee? Kalau belum boleh order dengan mama una tau. hihi. Today nak share macam mana nak buat Vita C Shaklee jadi Masker yang sangat awesome.

CARA SEDIAKAN MASKER VITAMIN C SHAKLEE

-Langkah 1 -
Patahkan vitamin C kepada 2 bahagian. Ambil 1 bahagian dan 1 bahagian lagi boleh disimpan untuk hari lain. Atau nak guna sebiji pun boleh.
(Jangan simpan terlalu lama kerana Vitamin C mudah teroksida disebabkan sensitif kepada cahaya dan suhu)













-Langkah 2-
Hancurkan dalam piring utk dapatkan tekstur masker yang baik.

-Langkah 3-
Masukkan air lebih kurang 1 sudu besar. Air suam pun boleh. Biarkan dahulu dalam 3 hingga 5 minit sampai kembang.

-Langkah 4-
Sapukan pada seluruh kawasan muka yang telah dibersih dan dikeringkan terlebih dulu. Tunggu masker kering dalam 20 hingga 30 minit dan bilas dengan air bersih. Siap.

Masker ini korang boleh guakan sebagai scrub juga. caranya, bila masker dah kering, korang sapu sikit air pada muka dan gosok gosok lembut. InsyaAllah segala Blackhead, whitehead terhapus daripada muka suci korang. hihi.






KELEBIHAN MENGGUNAKAN MASKER VITAMIN C SHAKLEE

Untuk kecantikan wajah juga, ramai wanita sanggup melakukan pelbagai jenis perawatan wajah.  Salah satu yang sering dilakukan wanita adalah masker wajah. Menggunakan masker wajah yang sesuai dengan kulit secara rutin dapat memberikan banyak manfaat buat kulit wajah kita. Penggunaan masker vita C, merupakan salah satu cara perawatan kulit yang mampu merawat kulit kita.
Penggunaan masker dilakukan secara rutin, satu hingga dua kali dalam seminggu bagi mendapatkan hasil yang sempurna. Menggunakan masker dapat memberikan beberapa manfaat seperti di bawah.
1. Kecutkan jerawat.
2. Tegangkan kulit muka.
3. Cerahkan wajah.
4. Bantu rangsang penghasilan kolagen dari dalam kulit.
5. Segarkan wajah.
6. Bantu hilangkan kesan parut.

So, sesapa yang masih belum punyai Vita C Shaklee, boler order dengan mama segera tau. harga sangat berbaloi.

Thanks for reading.
Continue Reading