23 April 2013

Muslimah Skirt -Pre Order-

ok..this is pre order okey.. ETA on early MAY.. sape order skarang postage free and if ade rezeki lebih, aku kasi diskaun jugak..jom jom..sape berminat boleh order dekat page ZN WARDROBE kat FB okey..kalau nak direct message, sms kat 012 9082930

JS 101 I

M AND XL

PRICE: RM49.00
MATERIAL: LYCRA
COLOR: BLACK

JS 101 H

M AND XL

PRICE: RM49.00
MATERIAL: LYCRA
COLOR: MAROON

JS 102 A

M AND XL

PRICE: RM59.00
MATERIAL: DENIM
COLOR: BROWN MOTIF PRINTED

JS 101 E

M AND XL

PRICE: RM49.00
MATERIAL: LYCRA
COLOR: GREEN


JS 101 G

M AND XL

PRICE: RM49.00
MATERIAL: LYCRA
COLOR: DARK MAROON

JS 101 D

M AND XL

PRICE: RM49.00
MATERIAL: LYCRA
COLOR: BROWN

JS 101 F

M AND XL

PRICE: RM49.00
MATERIAL: LYCRA
COLOR: GREY

JS 102 B

M AND XL

PRICE: RM59.00
MATERIAL: DENIM
COLOR: BLUE MOTIF PRINTED

JS 101 B

M AND XL

PRICE: RM49.00
MATERIAL: LYCRA
COLOR: LIGHT BROWN

JS 101 A

M AND XL

PRICE: RM49.00
MATERIAL: LYCRA
COLOR: DARK BROWN

JS 102 D

M AND XL

PRICE: RM59.00
MATERIAL: DENIM
COLOR: NAVY BLUE

Happy Shopping People :)


21 April 2013

Pizza Islam

hahaha..pizza ni kompem orang Islam buat..korang tak caye ke? huish, sile lah percaya..dari uli doh sampai lah ke pembakaran pizza..eh, pembakaran ke orang panggil..


rase pizza ni okey la..sedap jugak..hikhik..aku sempat makan 2 slice jer..kalau berminat, boleh la beli di sabasun kuala Terengganu...


oh itu je...hohoho

aku beli dua..RM 14.00


CowBoy Flavour

Seafood Flavour

PRU 13

Yeaahh..kali pertama bakal memangkah kertas undi..weehooo.. dah umo 25 baru nak merasai nikmat mengundi..nikmat ke?kahkahkah..


semalam dah settle pencalonan wakil-wakil untuk Dun dan Parlimen..tapi sayang, name aku x tersenarai pun..sedih mak nok...kahkahkah..lupe plak nak g beli borang pencalonan secara solo..kalu x dah boleh join tok mun kan..



berkaitan tok mun..aku personally rase, tok mun ni something wrong la weh..di taja kah? atau dia hanya berfungsi untuk mengacau undi.. korang agak-agak lah wei, umo sebaya tok wan kite kot..jentera mengempen x der, poster kempen pun x buat lagi..yang paling penting, dia mampu ke menang? duit taruhan, awal2 lagi aku dah rase burn...


soalan aku untuk PRU kali ini, sape yang taja tok mun..sekian terima kasih..


19 April 2013

Bawak Kereta

last weekend ayah una balik kampung jenguk una..ala, jenguk aku skali lah kan.. oh btw, aku dah lame x hapdate resepi makanan una..x sempat sangat nak snap gambar bagai..maaf...


ok, continue, mcam ni...dah pg melepak umah nenek una, adelah kereta mainan kazen una..una tu bukan bleh duduk lagi, tapi pesen ketegaq x dengar kate macam aku lah kan..ganas dan kuat, nak jugak naik kereta kecil ku warna merah..eh, bukan kereta ku..kereta kazen ku..mihmihmih..


korang layan lah gambar una dan ayah dia yang terliur jugak naik naik kereta tu..mihmihmihmih..

Tanjat una, ade passanger dekat stereng..

awak! turun..turun..jangan duk cni, bahaya...

ayah: ayah nak naik jugak..
una: x payah la..ayah GEMUK!

18 April 2013

Pembuli

yeaahh...korang rase besar nanti una jadi ape? nauzubillah lah kalau jadi pembuli..ish..mintak jauh..
semoga una menjadi seorang anak yang solehah dan cerdik..

Aminnn~~~

Lunch vs Dinner

homhemgiieeee...aku gile busy 2 weeks ni..dah start appear in court, pagi2 x masuk opis, memng jangan kate aku ade mase nak hapdate blog lah kan..makan pun x sempat..tapi x kurus pown..kohkohkoh...


this week, for the whole week, lunch aku oat cookies..gile healthy habaq hang..nasib biskut ni sedap, aku telan jugak lah barang 3 4 keping buat alas perot sebelum balik melantak makan di rumah..

honey nuts kureng siket..aku lagi suke chocolate chipss..tapi yang paling sedap cinnamon apple...yang tu aku x de gambor...


ni makan malam..kahkahkah..siang healthy gile, malam kelaut lah diet sihat aku..muehmuehmueh..

07 April 2013

STOP ASKING AND EXPECTING

yadaa yadaaa...


ya, aku memeng seorang manusia yang memng suka mintak ape yang aku nak..if aku yakin aku berhak dapatkan sesuatu, aku mintak je..x kire dengan suami, dengan parents mahupun dengan bos sendiri..


sadly to story lah kan, aku memng sensetip sikit kalau bab layanan yang x berpatutan ini.. yeaah, dah jadi lawyer tp biaselah kan...payah kalau kite nak berpuas hati dengan layanan orang bagi..aku bukan sesape pun, anak orang kampung bese-bese je..pastu result pun bese-bese, jadi lawyer pun bese-bese...aku rase, if aku ni jelitawan, hartawan treatment lain sikit kot...hahaha


dr start kerja sampai today, eh, baru sebulan kot kerja..i should not complain so much..tapi mcam aku cakap, aku memng suke bsing pasal hak aku...dah jadi lawyer kan, aku ade round dua 3 opis kengkawan yang jadi lawyer kan, semua ade bilik masing masing..hahaha..even chambering student pun berbilik...aku?? VERANGAN pasal bilik selalu..hahaha


haish, when i'm telling my husband, he said..stop asking and expecting..you will hurt more...*deep inside im crying..bukan menyesal bukan mengeluh, tapi kadang-kadang memng kite x dapat ape kita tak..just a very kepelikan, why i be treated like this? am i too good..mcam pelik kalau cakap aku ni baik..privacy is not meant for me may be..hahaha..promise is easy to give..BUT....x per la, my husband always be positive..he said " x pe la, x de bilik, gaji sikit, nanti ade rezeki, ade lah alasan kukuh sikit nak berhenti kerja"..yeaah..very cooling you know..hakhakhak


huuu..people always take for granted right..


so, sit, close the eyes, breath in and out...continue working...


bye :)

05 April 2013

Minyak habbatus sauda

selamat hari Jumaat...


hello mommies..today aku rase nak share pasal produk yang aku guna untuk membesarkan una..ooppss, sori to the silent readers yang suke perli-perli dekat group FB, aku kekadang derhaka pada perbincangan nutrisi anak yang dibincangkan di group itu..lantak hangpa lah nak cakap ape pun kan..(emo)..Ini cara aku :)


setelah una masuk 6 bulan lebih, dia start demam sebab gigi dai 4 batang tumbuh serentang..tokojut aku..nak dekat sebulan demam, 3 biji klinik aku pegi, berkarung jenis ubat dapat..tapi aku rase ubat macam x jalan sangat..aku end up tawakal kasi minyak habbatus sauda dan minyak kelapa dara...


tapi today aku nak cite pasal minyak habbatus sauda je..yang kelapa dara tu mcam glamer sangat dah kan, tahun-tahun depan lah aku story pasal minyak dara tu eh..


ni minyak yang aku guna untuk Una..


Ia adalah sejenis bijian yang amat penting di dalam bidang perubatan sehinggakan ianya disebut dalam sebuah hadith nabi yang diriwayatkan oleh Imam Bukhari yang bermaksud: 

"Tetaplah kamu dengan habbatus Sauda ini kerana di dalamnya terdapat ubat bagi segala penyakit kecuali mati". 

minyak ni biasanya aku taruk dalam susu una..sekali sekala picit terus satu titik dalam mult dia..sebab dia baby, aku x la kasi bnyak-banyak pun..cume bersesuaian dengan usia dia je..


1. Melegakan dan mengurangkan pembengkakkan di tubuh
2. Mencegah sel darah dari membeku (anti thrombosis)
3. Menguatkan sistem immune tubuh
4. Mencegah kanser
5. Membunuh kuman
6. Menambah kandungan susu ibu
7. Mengurangkan alahan
8. Mengurangkan kadar gula dalam darah. Bagus untuk pesakit kencing manis.

Sebenarnya dari hadith nabi di atas, kita difahamkan bahawa Habbatus Sauda adalah ubat bagi segala penyakit kecuali mati. Kesimpulannya sekiranya kita mengalami apa-apa penyakit pun, ambillah Habbatus Sauda sebagai ubat dan penawarnya. Insya Allah penyakit akan sembuh

lepas consume minyak ni lebih kurang sebulan, demam dah hilang terus, selsema kalau datang pun, virus tu jenguk 1 hari jer..alhamdulillah, Ynag penting Una dapat tido lena..


Murah je kan :) "VALUE FOR MONEY"
okey, tu je nak share, mane yang korang rase betol amik lah..aku bukan nurse, bukan doctor, bukan pakar nutrisi...tapi aku seorang ibu yang x der niat pun nak tgk anak sakit :) Mudah-mudahan, perkongsian ini bermanfaat.. AMIN.. :)

04 April 2013

Pizza Percuma

oh ni kisah ari selasa lepas x silap aku..selasa punye cerita khamis baru nak hapdate..memng gaya lawyer sibuk sangat kan..kahkahkah..bukan hape, tapi bile dah makanan free, duit x keluar, makanan masuk mulut, semangat nak hapdate bog tu lain macam sikit..kalau beli dengan duit sendiri aku rase aku rajin sikit kot nak cerita..kihkihkih..(x de kaitan ke?)


cume nak cakap, dengan muke tak malu, aku mintak bos blanje pizza untuk satu opis..alahai, bukan beratus pun nak ooi, RM 66 rgt je..pakai kupon soploh ringgit..murah-murah...aku opkos lah hepi sebab pada hari itu, x payah kuar duit nak beli makanan, x payah kuar opis nak carik makanan, abang pizza anto ke depan opis, bos bayor! nice nice..


okey..itu aje..kene buat post pasal bos blanje, sebab bos jarang blanje..atleast, kalau nak mintak bos blanje lagi, boleh semak blog post bile tarikh terakhir bos blanje..cesss..kejam sangat kekdah nak paw bos kan..kohkoh..mak tak duli nookkss.janji hepi..


daaa :)

A Lawyer

yeaahh..naaaa...now aku dah boleh parking dalam court compound..x payah nak kelek file bertimbun dari luar pagar court menuju ke mahkamah sesyen mahupun majistret..x payah berlari mengelak tempias hujan, x payah menunduk mengelak terik mentari..eceeecee.. terima kasih to the bosses sebab blanje sticker Mahkamah secotet yang amat mahal!
RM 50 sekeping...huh!

Mencik Mak

02 April 2013

Origami

yeaahh..aku semakin kreatif..kihkihkih..aku bosan ya amat duk di opis..selagi x dapat Practicing Cert dari Bar Council, selagi tu lah aku bosan kot..muahahaha..


pastu, semalam kan, duk main2 pesbuk, maka terjumpa lah kan benda origami nih...maka, aku pun sibuk lah buat origami..orang putih kate KILLING THE TIME..aku orang melayu panggil, bunuh masa secara berhemah..


Aku dah terror buat benda origami ni..hahaha..terror lah sangat kan..baru dua kot aku expert buat..tapi yang reben tu, aku bangga dapat buat..lepas ni boleh lah buat reben dekat una..hahaha..x payah beli headband lagi..huhu..nampak tak kekdah penjimatan yang aku jalankan disitu...

aku x tau nak letak mane origami tu..sekarang duk atas screen komputer dulu lah...hahaha
mcm pelik je LAWYER perangai cenggini

ni satu lagi
ok...thats all for today..nak joget2 plak..kohkoh..bye

01 April 2013

TROLLEY LUGGAGE

muahahaha..mak kan..mak kan..berknenan sangat nak kopak kan poket babapk ko Una...end of this month kite nak g KL kan Una, maka mak rase kan nak heret la barang sebiji dua luggage comel..kahkahkah...


aku ni kekadang, bile x der keja memang merapu lah jadinya...dua usha blogshop itu ini..kat situ kat sini..tetibe terjatuh cinta pulak dengan benda kat bawah ni..alahai, hello kitty comel plak tu..lady birds tu pun cun macam KAK TOONN..hahahaa..


sesape tahu kat mane blogshop yang murah sket..ni standard harga yang aku jumpe mesti RM 215 include postage...x de ke yang murah lagi..aku ni macam ni lah, nak barang lawa, tapi kedekut..hahaha..


tapi kan, kalo x dapat pun, aku mintak ler sedekah dengan sdare mara..kahkahkah..macam ape je kan..wei, duit berkoyan, kalo simpan pun bukan duit beranak kan..hakhakhak..maka, aku akan paksa ayah una beli jugak..hahaha..kalau ayah una x nak beli, aku beli....hukhukhuk.. (meleleh air mata mase taip ni)...ecece..

yang ni cun jugak kan


yang ni gegirl sangat..tapi hitam tu menawan :)


oh una...nanti nangis guling2 tau sampai ayah beli benda ni :)

7 months

happy 7 months old sayang..yeaaw..una dah maken gomok...hikhikhik..semoga una sentiada dalam jagaan dan rahmat Allah..


okey, habes cerita 7 bulan..kahkahkah..biase lah tajuk post tak selari dengan isi post..kahkahkah..mcam x kenal aku yang selalu celaru identiti kan..okey, this is what i want to share today...osaka kek in the house..sodap giler...bagi aku la..kalau nak cari cepat2 pg cari kat bakery..


kalau terase nak buat sendiri, macam biase lah..GOOGLE resepi aja..mudah kan..muahahaha..okey..tu aje..layan gambor je lah..mlas nak story panjang-panjang..kang kalau aku bebel beriya pun, korang cakap, eh macam lah sedap sangat...hahaha..


time kasih bace blog aku..

Kalau kat Terengganu, kotak dia macam ni...
satu kotak 6 ketol...Harga RM 2.50 seketol..beli 5 ketol percuma seketol..maka, satu kotak berharga RM 12.50..

sodap mak noksss....fluffy giler...cair dalam mulut..cream lemak berkeriimmmm.....