29 January 2011

kalau dah lame

kalau dah lame tinggal, gni lah jadik nyer..bersawang-sawang blog ni hah..bnyak bnda nak cite, tapi nak buat macam maner kan..kerja sekolah,tuntutan cikgu2 lagi penting dan sangat patot di dahulukan..

hadoooiiihhh... seribu sejuta berjuta-juta dalam kepala ni..cutipun dah macam x cuti..langsung x bergaya cuti..benci sungguh..bukan lagi benci olok2..dengan masalah peribadi yang bukan nyer masalah, dan dugaan belajar, sume buat kan kepala jadi makin berat..

hooiitt..kalau lah, semkin bnyak masalah semaken besar kepala, cuba anda imagine how big my head..hohoho..kerna terlalu sebook, nak luah perasaan kat blog pun dah x der mase..seyes ly, memng x sempat nak men2 blog, jalan2, join gA ke ape ker..yang mampu hnya bukak FB jer..

kalau dah lame macam nie lah, dah x tahu ape theme blog..eh, blog i ader theme ker??miahahaha..sudah lah..ape kate pejam mate dan tido..oh masalah, sile terbang jauh2..fuuhhhh..fuhhhh..

thanks for reading :)
Glow text generator

17 January 2011

s.o.m.e.t.i.m.e.s

kadang-kadang, kite tidak sedar pun bile bala dan dugaan itu datang..air mata mengalir pun kite rase kite maseh lagi buat bnda betul..sedang kan pada waktu itu, Allah telah memberi beribu-ribu sign untuk kita segera pulang ke pangkal jalan..segera sujud, segera akur yang kita hamba lemah.

keadaan..tiada siapa yang suka akan dugaan, keadaan yang payah, konflik jiwa mahupun kekurangan duit untuk menjalani kehidupan seharian..namun, kadang kala, keadaan mengubah kite menjadi lebih matang..matang bukan beerti kita tidak akan membuat kesilapan.kesilapan itu biasa bagi kita manusia..kita buat kesilapan..kemudian, jatuh tergolek dikala orang lain berdiri dan berlari..siapa kisah akan diri yang dihimpit masalah??tiada...HANYA ALLAH YANG MENGERTI...

selepas kejatuhan, jangan lambat untuk bangun..ubat kepada segala kesukaran adalah sabar..bnda paling manis sebelum gula mahupun madu..ubat paling mujarab walaupun bukan mampu menyembuhkan penyakit dengan serta merta..menangis lah jika ia melegakan..jangan malu,kerana Allah menciptakan cecair jernih itu..

kawan..kadang-kadang tiada lebih baik..bukan ego ataupun berlagak untuk hidup sendiri..namun menemui kawan yang bernama sahabat amatlah sukar..bukan tiada, tapi sukar untuk menemui nya..cukuplah dengan apa yang ada, mencari teman rapat mungkin ini bukan masa nya..kadangkala keseronkan berkongsi rasa senang juga tidak digemari orang lain..for those who read what i wrote, please remember, this is happen sometimes..not everytime..:)

thanks for reading.
Glow text generator

14 January 2011

Broga lagik

salam kasih sayang wahai incik blog..lame dahx makan pos yang berjela-jela panjang kan?? manyak kasihan pada incik belog yang turut kesunyian kerna tiada ramai jua pengunjung.,.naseb lah ngko incik belog..ko x der kaki nak jalan sendirik kan..hahaha..

kali ini post pasal broga lagik..sapa dia rajen sangat duk panjat broga hills??angkat tangan meh..tinggi..tinggi..okey2..x nampak sape anagkat tangat..hohoho..

baru-baru ini pada 9hb jan 2011, saye panjat broga lagik..best wooo..kali ini sampai ke puncak okey..bersama kekaseh hati incik otomen yang selalu menyapport dari blakang, kami sampai jua ke puncak BROGA HILLS..bnyak cantek adek kakak..

advanture?? oh sudah semesti nya..tapi pg weekend kan, kat atas bukit tu penuh sesak lah..jem mengalahkan kete kuar masuk kat jalan masjid jamek taime bulan puasa, mengalahkan jugak orang ramai berpusu-pusu kat midvalley..hoyeaah..hiperbola sangat kah??tidak kan??

sudahh lah,cakap bnyak pun seperti tiada berguna jua..mari tgk gambar-gambar dari hp murah..hoho..x bnyak gambar sebab saye panjat broga bukan untuk bergambar..hoho..best kan alasan saye??weehahaa!!

circumstantial evidence..bnda ini ader kat puncak broga..try carik :)

otomen and raksasa..sape comel??

terpaksa edit gambo sebab muke hudoh x reti posing :(

sori ah..saye sendirik pun geli tgk gambor nih..nak jugak suruh oang lain tgk..hoho

anak burung hantu versi ....

kalu dah sampai puncak..sile hamek gambo kat cni okey..sile2..
thanks for reading :)

Glow text generator

13 January 2011

Kontest Gambar Saye tak Cantik Kalau Tak Edit !

amaran : POST INI ADALAH MELEKAT KUAT!!
kalau nak bace yang lain..cari kat bawah

di maklumkan..adalah pertama kali raksasa yang baek ini membuat kontest..peraturan senang dan segala nyer senang sahaja.kontest ini akan ada tiga pemenang..tapi kalau sambutan menggalak kan raksaksa baek akan tambah hadiah..hadiah istimewa untuk follower 444 :) buat mase ini hadiah adalah suprise..hoho..dah..jomm layan..


objective pertandingan untuk memberi hadiah..objective kah itu??oh sile abaikan..berikut adalah syarat-syarat peraduan :)

1. menjadi follower saye.
2. meletakkan banner kontest di dalam post dan link kepada blog saye kembali.
3. meletak kan link blog saye di bloglist anda (link shj,banner x payah letak kat side bar).
4. sertakan gambar anda yang sudah di edit..(mesti ader gambar sebelum dan selepas edit).
5. cite sikit pasal gambar tu..
6. tag dua orang kawan
7. tinggalkan link penyertaan di bahagian komen..

okey..itu shaja okey..expired date 30 JANUARY 2011
untuk permulaan nak tag asyraf hamasaki, cik Pqa dan kak ngah..yang lain-lain jom join k

hapdate: LINK UNTUK TAHU HADIAH

psst: penyertaan batal serta merta kalau x follow syarat peraduan yang senang sangat ini okey :)
Glow text generator

11 January 2011

announcement

kontest akan ditutup sebelum masa sebenar sebab seperti sudah tiada siapa mahu join..oleh itu, akan ditutup dalam masa 2, 3 hari lagi..sekian terima kasih. :)
Glow text generator

05 January 2011

MIss Sukasih

meet this person..my new fren..hahaha..cik kaseh..sowi buat post pasal u..dah jadi material pulak u nie..hahahha..actually hanim baru jenguk2 blog cik kaseh..hadoii..ader pulak dier tag2 untuk Giveaway..hanim seyesly x der mase nak join kontest, GA and semua2 itu..rase rugii sangat cz cik kaseh dah tag kan..

cik kaseh, nanti hanim ader mase hanim join yer sume giveaway tu..x leh nak tepek2 gamabr kat post membuat kan x der mood nak join giveaway..tenet slow sangat..so, kepada cik kaseh..terima kaseh sangt2 sebab tag hanim untuk dua kontest/giveaway..jarang orang tag hanim..hanim kan malas update belog..hahaha..

okey..nak sambung buat tutorial question pulak!thanks cik kaseh..


thanks for reading :)
Glow text generator

sangat Lame

seyesly sangat lame hanim x update belog..pastu kontest kat blog pun dah macam x der peserta..hukhuk..nak buat macam mane, mak hanta sekolah UIA bukan untuk main2 blog..tapi untuk blajar..blog nie tempat lepas perasaan jer..hepi..sedih geram dan buat hal gile2..

bukan x der cite nak cite, tapi x ade mase..kelas full.i'm fourth year now..siang malam pagi petang, kerja sekolah x penah kurang..semua melibatkan kaki tangan dan otak..dats make me so tired..

kalau tahu, tahun empat ini sangat memenatkan, x mo amik tahun empat..tapi boleh ker??suke hati i jer kan nak blaja x nak blaja..hampess betull..

saye janji, bile dah free nanti saye bagi blog saye makan post sedap sampai kenyang2..kepada peserta kontest hanim, i will update until ader pemenang kontest..kepada yang belum join, jom join..even, saye bukan 24/7 depan lappie update blog, buat i will not break my promise..ntah ape yang saye merepek..

okey lah..i will trying my best untuk bag blog makan.. walaupun bukan everyday, tapi mungkin everyweek..take care readers :0

thanks for reading :)
Glow text generator

02 January 2011

kisah otomen dan Raksaksa baek

maka sebelum masuk tahun 2011, raksaksa baek telah bertemu dengan seorang kawan baru..name dier kakak kiut..bermulah kisah si otomen dan raksaksa baek dan kakak kiut..oh..sorang lagi adalah cik amatur kekasih kakak kiut..

dalam mase dua hari, kakak kiut dan raksaksa baek telah berborak seperti esok sudah mahu kiamat..sehingga pada hari kedua di bulan januari pada tahun 2011, kakak kiut melaporkan bahawa cik amatur selalu membuli kakak kiut..disebabkan raksasa baek dan sangat prihatin, raksaksa ingin mengarahkan si otomen untuk fire cik amatur kerana bertindak membuli kakak kiut..

hukuman ini diharapkan dapat menjadikan cik amatur lebih penakut untuk membuli kakak kiut..kepada si otomen pula, arahan ini adalah mandatori..wajib fire..kalau tidak raksasa baek akan buat serangan balas sehingga lampu merah di dada otomen menyala-nyala..sekian shaja cerita dongeng yang x dongeng untuk hari ini..

thanks for reading :)
Glow text generator

.....

haish..rase macam mimpi biler berkenalan dengan seorang budak kecik ini..sayang..i tahu u hari-hari tengok status i kat pesbuk kan..tapi u x komen..u stress ke tgk status i? sian u..

yang lebih worst lagi..u edit privacy setting u x kasi i tgk ur status..u kelakar lah..sape suruh u main dengan api sayang..bile dah jadi mcam nie, u yang pura-pura baik pun x senang duduk kan..ALLah tu nampak semua..x gune u cakap jer lebih, tapi kat blakang u buat bnda lain..

sayang..dah lah yer..kalau u nak block i terus pun  x per..i tahu i bukan sape2 kat u..tapi bagi i u memng melucukan..macam budak tadika..

okey dah..i nak edit privacy setting jugak..hahahha
p/s: i bukan malaikat..then, i x maafkan u ape yang u buat kat i selagi u x mintak maaf and konfes..:) i nampak kejam, tapi u lagi kejam..
thanks for reading :)
Glow text generator

01 January 2011

Selamat 1.1.11

kat pesbuk x payah cite la kan..sume duk wish hepi new year ajer..tapi kat belog..tidak lagi..tiada mahu ucap itu hepi tahun baru..nak ucap selamat join kontest saye..bulan terkahir...

errkkk..i'm so sori x dapat nak provide hadiah yang gempak-gempak untuk kontest ini.. saye tiada duet sebnyak itu..pada waktu sekarang, duet amat penting yer..dan tiada juga paksaan dalam menyertai kontest saye..jangan rase bersalah sebab x join kontest okey..hahahha..

ade orang cakap, x der money,jangan buat kontest..tapi saye cakap, kalau rase hadiah x berbaloi jangan join kontest..tu ajer..mungkin kontest saye akan berakhir lebih awal sebab x larat dengar rungutan manusia yang saye x kenal..itu sahaja untuk pagi tahun baru..

Hepi 1.1.11 :)
Glow text generator