18 March 2012

Cemano process nak filing petition for chambering?

untuk teman-teman yang mungkin lone ranger semasa berusaha untuk memfailkan borang 1 and 2.

kaedah nya begini okey...ohh..sebelum itu

AMARAN KERAS :
 jangan sesekali bertanya RECEPTIONIST..beliau hanya mampu megundah gelana dan menyusakan hidup anda!

  1. pastikan borang tu diisi seelok-eloknya, underlined yang mane patut, ejaan kasi betol dan bla bla bla
  2. pakai pen hitam 
  3. x bleh pakai liquid paper..oleh hal yang demikian, bawak borang lebih bagi memastikan kelancaran...
  4. jangan lupe sgala dokumen yang diperlukan, master profile, ic, birthday cert, release letter..must be CTC by lawyer other than your master
  5. okey, now, sile blaja pelan yang saye lukih di bawah ini
yang ni procedure untuk di court Jalan Duta SAHAJA picit tetikus untuk tumbesaran gambar
if ader tersalah procedure adalah saye meminta maaf kerana saya juga manusia biasa yang baru pertama kali buat filing..kahkahkah..bukan hobi saya untuk buat filing yang sangat cerewet ini. borang borang ini jugak perlu di serve di Ag chambers Putrajaya Kompleks c3, Malaysian Bar Council and jugak State bar :)

oh ya, dan satu lagi, kos untuk semua adalah lebih kurang plus minus tambah tolak darab bahagi RM 200..itu mungkin termasuk kos makan minum :0

sekian..mudah-mudahan diberkati Allah :)

p/s :jngan lupe try nasi ayam kat cafe tau! :)

Glitter text generator

13 March 2012

Himpunan Tips Untuk lelaki Budiman & Perempuan Rupawan (Part 2)

sambungan daripada huraian peribadi saya yang terdahulu :)

16. Jangan cuba jelaskan pula kenapa rasa tersinggungnya itu bukan salah anda. (ni memng nak carik gaduh kan?)

17. Bila anda perlukan masa untuk bersendirian akibat gusar,katakan padanya anda akan pulang dan anda perlukan sedikit masa untuk berfikir mengenai sesuatu. (sile yang bersikap begini hokey, x der lah balik kang isteri membebel sebab suami balik dan lupe beli kicap :))

18. Sekiranya perasaan anda telah reda dan anda pulang ke rumah,bercakaplah dengannya apakah dia yang menggusarkan anda dengan cara yang hormat dan tidak menyalahkan dia. Dia perlu tahu agar dia tidak menyangka yang bukan-bukan. (sile lah berterus terang, lelaki kan suke cakap pompuan ni complicated )

19. Bila cuaca sejuk, eloklah rapatkan diri anda kepadanya dan biarkan kehangatan tubuh anda dapat menghangatkan jiwanya. (make sure anda wangi hokey)

20. Pada masa dia mahu berbincang dengan anda, letakkan buku,majalah atau akhbar yang sedang anda baca, dan tutup TV. Berikan perhatian sepenuhnya. (hahaha, kesian suami saya kan :))

21. Sekiranya selalunya dia yang membasuh pinggan, sesekali bantu dia untuk membasuh pinggan pula, terutamanya jika dia letih.Bantulah dia menggosok bekas yang sukar atau kerja membasuh yang sukar. (always buat kan? i love my husband, husband hang pa basuh pinggan ke idak)

22. Pastikan bila dia letih atau marah, tanya dia apa yang dia hendak buat dan tawarkan bantuan anda dengan melakukan beberapa kerja yang akan dilakukannya. (seeloknya..tapi kalau isteri sejenis singa afrika, elok anda berdiam diri..takot pinggan melayang)

23. Bila anda hendak keluar rumah, tanya dia adakah barang yang patut dibeli, dan jangan lupa pula membelinya. (untuk ketakutan terlupa beli barang, sila jangan keluar rumah terus..hahaha)

24. Beritahu padanya bila anda mahu tidur atau mahu keluar. (ha, seeloknya, ini tidak, tetibe hilang)

25. Berikan dia lima kali pelukan setiap hari. Satu waktu subuh, satu zohor, asar, maghrib dan isya’. Jika tidak berkesempatan,himpunkan dua atau tiga pelukan pada waktu yang terluang. (jangan pulak pg bilang 1,2,3 mase nak peluk tu..ish, x rumantikus betol)

itu shaja..nanti kite sambung merapu lagi hokey :)

Glow text generator

05 March 2012

Cuci muka selalu tetapi Jerawat Masih wujud?

Ini adalah hanya pendapat manusia yang tidak mendapat apa-apa pendidikan mengenai penjagaan kecantikan..hanya menurut firasat hati dan amalan seharian..

ehsan dari goole :)


kadang-kadang ramai wanita di luar sana berada di dalm dilema kerana, wlpun mereka kerap mencuci muka, jerawat maseh lagi ada..MENGAPA dan bagaimana ingin mnegindari makhluk kecil yang boleh memusnahkan mood anda?

mengikut pengalaman dan sedikit soal jwb dgn kawan2 dan jugak pemerhatian, perempuan biasanya akan cuci muka sebelum mandi..ryte? jika begitu sila ubah amalan anda...menurut pikiran saya yang x berapa nak hebat ini, muka kita perlu sentiasa berada dalam keadaan yang bersih bg mengelakkan jerawat..oleh itu, ape kah pekdahnya anda mencuci muka sebelum mandi..seelok nya cuci muka selepas mandi..kenpa?

1. selepas cuci muka kita akan mandi dan basuhkan rambut...so, air daripada rambut itu menuruni muka dan meninggalkan saki baki kotoran rambut pada muka..muka kan sensetip..
2. semasa mandi, kita biasanya menggosok muka untuk meratakan air..kadang-kadang cara itu akan menyebabkan nutrisi pencuci muka yang belum menyerap ke dlam sel muka mengalir laju mengikut arus air dan muka tidak mendapt ape-ape pekdah drpd pencuci muka yang mahal itu..


itu shaja tips daripada manusia yang jugak berusaha melawan jerawat..sekian terima kasih :)

Glitter text generator

03 March 2012

empty

sudah lma tak hapdate belog..bukan tkat bersawang tapi siap mereput dah..huhu..lusa msuk kerja..start lah hari2 bergelumang dengan kes-kes mahkmah yang x pernah kurang..hoho..

insyaAllah akan amik masa kat opis untuk hapdate blog lepas nih..kehkehkeh..okey..empty post favourite ai..x der info ape pun..k bye :)
Glitter text generator