30 June 2011

VoTe lah saye PLEASE :)

Post Ini TERLEKAT sehingga 30 June :)

untuk pertama kali hokey..saye....bernama...SITI NURHANIM menyertai peraduan like mengelike yang semakin lame semakin glamer di dunia muka buku...perduan itu bernama... "JOM GAYAKAN TUDUNG BAWAL ANDA"

peraduan anjuran TUDUNG BAWAL KELANTAN by ZUHARIAH SALEH adalah pilihan saya..kihkihkih..oleh hal demikian, marilah tolong like picas saye yang satu ini..cara-cara untuk mengVOTE sehingga saye menang adalah seperti berikut;


2. KEMUDIAN..like picas saye yang menjadi taruhan untuk peraduan ini..SILE LAH TEKAN DISINI!!!

oh..jika ade orang lain jugak berminat..apakah kire nyer anda join sekali hokey...memeriahakan acara pun menarek ape..

okey..dah siap..sekian TQ :)

Thanks for reading :)
Glow text generator

SukaNeka SukaSuki di Re.Da.Ng

nak jugak cite pasal sukan yang berneka-neka dekat blog sendiri..walaupun blog opis dah basi cite itu, namun blog sendiri maseh suam2 kuku lagi..oh..bukan kah sungguh puitis kata-kata di situ..yakkksss..*sengih nampak gigi..

mungkin sume orang buat tak yang kite pg REdang untuk aktiviti sukan beraneka..gempak bukan kah kedengarandisitu..hoiiisshh..tapi rase nyer ade dua kawan yang tahu, tapi sengaja buat tak tahu sebab jeles dengan ssaye yang ke redang untuk berpoya-poya..oh kawan yang bernama cik Naani dan cik Linda..sori petik name korang..sengaja nak menimbulkan amarah..

macam2 sukan beraneka ade, balik best ialah acara makan pisang..sedap woo..makan pisang pakej dengan pasir2 sekali..hoho..dah main kat pantai memng ah pasir berterbangan..kuikui..

acara lain yang syok jugak, men lambung2 belon ade air..best..jatuh atas pasir x pecah pun..tapi, saya macam biase, x suke berebut untuk menang, oleh itu, saye amik port untuk berada dalam golongan yang kalah..okey..itu shaja cerita sukaneka saya..mari tatap gambar sekarang :)

dua banduan ingin menculik kanak-kanak di RE.Da.NG


acara muke sape paling putih..okey..kalah lagi sebab pesaing main kotor*pakai tepung sebab nak putih :)

redang sejuk sebab tiup belon besar macam nie pun maseh x pecah..* kaitan???



penduduk pulau dapat pisang :)

TEMA: menunggu suami pulang :)

itu sahaja..TQ..huhuhu

Glow text generator

29 June 2011

Korang..saye lapar

mase tulis post ni, jam baru pukul 11.10 a.m..arrgghh..lambat sangat nak tunggu pukui satu..lapar ah..entah ape saiz perot yang dimiliki oleh saye..asyik lapar aje..macam lah pagi tadi x breakfast..korang x lapar ker??

adooii..sebab tengah lapar ni kan, saje ah nak show off gambar makanan yang sedap, dengan air yang sejuk2 yang boleh melegakan ketandusan anak tekak..

x ade mood sebenarnya nak hapdate belog sebab perot lapar..tapi entah macam mane, termakan pujukan setan untuk tunjuk dan share sedikit gambar makanan remaja yang sedang membesar..jom tengok2..moga2 perot x berbunyi sebab kenyang tengok gambar :)

APPLE JUICE :)

RIBENA LEMON :)

GRILLED CHICKEN :) 
BIHUN GORENG SINGAPORE :)

CHICKEN NUGGET SEDAP :)

sori terpaksa besarkan semua gambar sebab nak bagi gambaran makanan itu sedap :)
thanks for reading and viewing my picas :)
Glow text generator

27 June 2011

Accident lagi...errkkk

setiap hari bergelumang dengan files accident yang banyak nak mati..adooii..sangat penat kalau hari2 buat claiminsurance, buat surat pengesahan medical report, call loyer yang kerek (cakap macam x nak cakap), pastu dapat pulak client yang banyak songgeh..memng lah menguji kesabaran iman..dan jugakbile, menguruskan files yang ditinggalkan oleh pekerja lalu, yang hampeh nak mati..gggrrrr...*okey bagi air suam dulu

kalau nak ingatkan balik peristiwa disebalik buat kes accident memng sedap lah sangat..meh layan beberapa scene yang menyakitkan hati dan menaikkan darah

scene 1:


bos: hanim buat quantum untuk kes ni..oh, call client tny berapa gigi yang die patah
(eerrkkk * dalam hati..cemano aku nak call client nih, x ke kuang ajo tny berape gigi hang patah)
**********
i: helloo...encik dot dot dot
client: ye saye..
i:saye dari Khairul Sofian, nak tanya pasal kes accident ari tu..kita skang sedang buat quantum untuk injury encik..nak tny, berapa batang gigi cik patah?(okey, aku dah gelak)
client; ape?hah..hah
i: berapa batang gigi cik patah??
client: *cover2..eerrkkk..2 jer...
i; okey..thanks..*talian diputuskan..dan satu opis gelak..(caitt..bengong)hahahhaha

scene 2:


client: hello
i: heloo..yer, ade ape..
client: saye tepun nie nok tny pasal keh excideng saye..name rejak bing syakbang..
i; boleh bagi no file x?
client: hoh?no file tak dok lah..sayenok tny ari ning saye kene g mohkamoh ke?
i; errkk..incik dapat surat suruh hadir mahkamah ke?
client: yer..surat dari khairul sepian, suruh g mohkamoh ari ni...doh gane tu?
i: kene pg lah...encik kat mane skrang?
client: kat mohkamoh lah...
i: heh??? *&%*&^&..*kalu dekat memng lempang!


scene 3:

i: yer cik nak cakap dengan sape?
client: nak tny pasal kes accident anak saye nie..
i: no file?
client: x ade lah..name ramadan bin syawal...
i:encik ni plaintif ke defendan?
client: bukan2..
i: habis encik nie sape?
client: saya aayah kepada anak saya lah..name saye syawal bin zulkaedah
i: diam..*memng bala..cik amik no nie (bagi no hp bos), cik call dier okey..timekasih
client:ooooooo..

memng menguji denyutan jantung lah..nanti habes blajo bile i dahjadi loyer, memg i amik kerani ramai2 untuk layan karenah orang pelik2..ish! x kene accident OTak ari2 layan peel orang macam nih..huh

thanks for reading :)
Glow text generator

23 June 2011

Laksam Terengganu dan Cikgeligeli

hai sume..sekrang cikgeli-geli yang tulis surat kat tV3 add saye..grrr..hahaha..normal lah kan follower bertambah..tapi kan, kihkihkih..nak jugak beritahu orang cikgeligeli add saye..ahkak korang add akulah..hukhukhuk..pos yang paling suke dari cikgeligeli bukanlah surat NORA ELENA itu..namun surat balasan yang cikgeligeli balas kat pengomen yang x tau bezakan lawak,amarah,kejelesan ataupun kesakitatian terhadap DRAMA tersebut..


kenape entry itu sedap??sebab itulah sebenarnya hakikat hidup..toksah duk gebang lebih2 lah..normal nya idup itu macam ape yang cikgeligeli cakap..thumbs up!

dan untuk itu saye yang terase gembira bile dipolo oleh cikgeligeli walaupun instinct jahat cakap, alah, cikgeligeli x kan bace blog yang ntah pape i ni, i nak jugak hadiah kan laksam buatan sendiri untuk cik geli-geli..mkan ke x??nah hamik..hikhik.. kbai :)

jemput-jemput ahkakgeli makan..hahaha


dan ini ADALAH KENYATAAN!

thanks for reading :)
Glow text generator

BOS DAN PEKERJA

ALHAMDULILLAH...

finally i got an idea tu meraban dekat belog kan..tapi..keje banyak..tapi..nak jugak merepek kan...selepas seketika belajar untuk mengadaptasi politik office, maka, rasa nya terbuka hati untuk mengatakan sesuatu yang mungkin menyentap sanubari bos mahupun para pekerja yang ari-ari pura-pura rajin kan..*salh..itu saye jer..


for me, the most important thing bile anda sudah bekerja dibawah kelolaan seorang boss, anda perlu ingat, anda hanyalah KULI....bile ingat diri kita kuli actually, kite ingat untuk BERKHIDMAT UNTUK ORANG YANG BAYAR GAJI KITA.. bukan kah begitu..

wahai pekerja sekalian, jika anda memng tidak gemar untuk jadi KULI, maka cubalah bangit  bangkit sendiri, bukak business dan jalankan sendiri..bukan setakat title boss anda dapat, title KULI pun ada boleh dapat skali tau!

bukan nak marah orang yang tidak sedar diri yang dirinya kuli, tapi rase kesal bile kuli yang lebih tinggi dari kuli yang lain berlgak macam boss..hah?x paham or x penah rase? KULI OVERSHADOW the BOSS..

BOss pun x penah mintak ditakuti or digeruni oleh pekerja..mereka cume harapkan respect dari pekerja..itu shaja.yang pekerja which is kuli nak meroyan takotkan boss kenapa? yer lah, sebaik mana pun boss tu mesti ader orang x suke dekat dier..nak buat macam mane, manusia ini kan pelbagai..

sebagai seorang manusia yang sedang meningkat usia, ingin saya nasihatkan kepada kakak2 yang tua yang suke mengampu boss dan bile x berjaya suke sangat nak lepaskan kemarahan dekat kuli-kuli yang kecil..bawak2 tobat lah..INGAT COMPANY TU BAPAK NGKO YANG PUNYER!!!

okey, tatapi lah beberapa keping gambo saye sebagai pekerja dan Bos2 yang double triple sporting..hiahiahia

one of partner at my office..i love this pic..nice :)

a family of KHAIRUL SOFIAN ANUAR & CO KUALA TERENGGANU okey!

very sporting boss :)


*nie memng kerja sia-sia sebab setahu saya kakak2tua itu x ada facebook..hahahhaha dan mereka kompem x kan bace :) onemore thing, post ini, x der makna nyer nak bodek boss..


Glow text generator

20 June 2011

.Re.Da.Ng.

alhamdulillah..finally..setelah berada 2 hari di pulau terpencil..tanpa Tv mahupun internet, maka tanggal 18/6 terjejak lah kembali kaki ke daratan yang sungguh mengasyikakan..dapat bersama internet dan tv yang menjadi penghibur hidup*errrkk..sori terober*

kuikui..family day KSA& Co..Khairul Sofian Anuar & Co di pulau redang..menyeronok kan bukan??tapi..errkk..setiap program itu adalah masalah nyer..namun, itu tidak akan dibincang kan untuk pertemuan entery kali ini..hanya ingin berkongsi gambar gile x berapa nak giler okey..huihuihui

dijeti :)



after lepak tepi pantai

bersama boss sporting:)

nie name nyer silat dalam air :)

at marine parkwith the staffs and bosses

family bahagia:)



Dj sesat kat Redang..tunggu bot

most adorable sons :)

sikit punya banyak beg kami kan :)

gambar yang paling digemari setakat hari ini :)
thanks for reading and viewing da picas :)
Glow text generator

Mari gemuk

marilah join saye dan kawan-kawan untuk menjadi manusia gemuk yang comel2..hahaha..chop..jap agi mesti ade orang cakap..ntah pape jer bile mereka bace entry ini..haish..suko ati lah...

ayuuh mari coci mata kamu semua dengan hidangan berkhasiat untuk tulang, isi,kuku,kulit,daging dan segala jenis anggota badan yang lain..ayuh kite gemuk ramai2.bile gemuk, kite akan ingin kurus..mase itu, ramai ushawan akan jual ubat untuk kurus..ah, bukan kah ini telah membuka pintu rezeki orang..waaahhh..banyak mulia hati ini tuan belog..kihkihkih..

jom gemuk same2 :)









Glow text generator

13 June 2011

memang jenis menyakitkan hati orang dengan makanan..hahhha

kuikuii..pepagi bute dah rase macam nak menyakitkan hati manusia-manusia yang digelar manusia..yang maseh tahu makan kene duduk, minum air pakai straw dan lepas makan bayar harga makanan kalau makan di kedai..

just a simple entry..saye saje nak share benda yang dinamakan makanan x seberapa oleh orang kaya..namun bagi seorang kanak-kanak dewasa yang belum cukup baligh untuk mempunyai mendapat sendiri kerana tuntutan sekolah, maka dengan duit yang diberikan oleh mak bapak tiap2 ari, makaa, terhidanglah makanan sebegini untuk menjadi seorang yang lebih sihat dan gemuk gedempol..hahahha..

sudah..mari kite imbas makanan kanak2 yang makan x reti sedikit.



x minat sangat dengan benda ini :)

makanan terbaik :)

ade banyak gambar yang x ade sebab laptop rusak..nanti ah nak carik gambar kat kedai makan lagi untuk seksa jiwa-jiwa yang sedang berdiet!



Glow text generator