27 June 2011

Accident lagi...errkkk

setiap hari bergelumang dengan files accident yang banyak nak mati..adooii..sangat penat kalau hari2 buat claiminsurance, buat surat pengesahan medical report, call loyer yang kerek (cakap macam x nak cakap), pastu dapat pulak client yang banyak songgeh..memng lah menguji kesabaran iman..dan jugakbile, menguruskan files yang ditinggalkan oleh pekerja lalu, yang hampeh nak mati..gggrrrr...*okey bagi air suam dulu

kalau nak ingatkan balik peristiwa disebalik buat kes accident memng sedap lah sangat..meh layan beberapa scene yang menyakitkan hati dan menaikkan darah

scene 1:


bos: hanim buat quantum untuk kes ni..oh, call client tny berapa gigi yang die patah
(eerrkkk * dalam hati..cemano aku nak call client nih, x ke kuang ajo tny berape gigi hang patah)
**********
i: helloo...encik dot dot dot
client: ye saye..
i:saye dari Khairul Sofian, nak tanya pasal kes accident ari tu..kita skang sedang buat quantum untuk injury encik..nak tny, berapa batang gigi cik patah?(okey, aku dah gelak)
client; ape?hah..hah
i: berapa batang gigi cik patah??
client: *cover2..eerrkkk..2 jer...
i; okey..thanks..*talian diputuskan..dan satu opis gelak..(caitt..bengong)hahahhaha

scene 2:


client: hello
i: heloo..yer, ade ape..
client: saye tepun nie nok tny pasal keh excideng saye..name rejak bing syakbang..
i; boleh bagi no file x?
client: hoh?no file tak dok lah..sayenok tny ari ning saye kene g mohkamoh ke?
i; errkk..incik dapat surat suruh hadir mahkamah ke?
client: yer..surat dari khairul sepian, suruh g mohkamoh ari ni...doh gane tu?
i: kene pg lah...encik kat mane skrang?
client: kat mohkamoh lah...
i: heh??? *&%*&^&..*kalu dekat memng lempang!


scene 3:

i: yer cik nak cakap dengan sape?
client: nak tny pasal kes accident anak saye nie..
i: no file?
client: x ade lah..name ramadan bin syawal...
i:encik ni plaintif ke defendan?
client: bukan2..
i: habis encik nie sape?
client: saya aayah kepada anak saya lah..name saye syawal bin zulkaedah
i: diam..*memng bala..cik amik no nie (bagi no hp bos), cik call dier okey..timekasih
client:ooooooo..

memng menguji denyutan jantung lah..nanti habes blajo bile i dahjadi loyer, memg i amik kerani ramai2 untuk layan karenah orang pelik2..ish! x kene accident OTak ari2 layan peel orang macam nih..huh

thanks for reading :)
Glow text generator

1 comment:

NURUL AINI NORAZMAN said...

hahahah~
part tnye berapa batang gg tu kelakar,.hahaha