28 December 2010

maaf..sedang sebook!

memng sangat menguji minda dan pizikal bile kelas di sekolah uia bermula..tahun empat..semester pertama..tiga minggu berlalu..duit beribu  beratus habes beli buku..oh my god..memng x dapat di nafikan keletihan dan kepenatan memikirkan duet dan tenaga yang berterbangan..

meeting di sana sini juga..meeting pada malam hari..sepetang bertraning untuk University Sport Carnival..x nampak jelaskan saye sangat busy..agak2 memng ade mase ke nak hapdate belog??nak buat cabaran hapdate belog??mane nak basuh baju, kemas bilik, makan tido, blaja dan ulang kaji??

satu per empat buku yang ade kat rak dalam bilik :)


saye bukan hanis zalikha yang bleh score pointer gempak2..saye hanya budak law yang biase..yang perlu berusaha keras untuk dapat result yang gempak..tapi result saye biase..

dan jangan pk saye hangat-hangat taik itik bile meninggalkan belog tanpa ape2 entri menarek..bukan bermakna melepaskan batuk ditangga..tidak..bukan..semua nya kerna pengajian undang-undang di sekolah uia..everyday ade keja, ader kes baru nak kene bace..x terpk untuk memnghabiskan masa di depan belog berceloteh..

sekarang sedikit masa senggang, kelas EVidence bermula pukul 4..kul 3.30 ade appoinment dengan lecture..x tergambarkah kesibukan saye??

ini gambar jiran depan bilik..x der kaitan dengan post :)
psst: jom join kontest yer.hadiah RM30rgt :)
thanks for reading :)

Glow text generator

26 December 2010

Contest Aku dan Kaca Mata

menjoin kontest sewaktu diri sendiri membuat kontest:)

kelik untuk join :)
saye join dengan penyertaan gambo ini :)

nak tag dua orang kawan: tity dan noor fatin..kepada yang lain jom join okey :)

thanks for reading:)
Glow text generator

24 December 2010

Alhamdulillah

selangkah ke dunia sebenar, kadang2, kita maseh terleka dengan keindahan dan kesempurnaan dalam kehidupan..dunia memg cukup indah untuk kita, namun kadang kala, bila diuji dengan ujian, kita menjadi tidak tentu hala...

alhamdulillah, masih bernafas pada pagi jumaat, ketika orang lain sibuk mencari bas, menstart enjin motokar,motosikal, motor Bas, motor Lori, saya maseh mampu duduk bergolek-golek di katil..tidak kah itu menjadi keindahan kehidupan untuk saya??ya mungkin..

alhamdulillah, ketika orang lain sibuk bangun pagi, iron baju mahu ke kelas, saya maseh lagi mampu tersenyum..meilaht kekalutan kalian bersiap ke kelas kerna lewat bnagun setelahtido lambat pada malam tadi..namun,apakan daya, saya x mampu menolong anda untuk ke kelas..

alhamdulillah, saya tiada kelas pada hari jumaat..jadi bleh sambung tido lagi..hahaha..:)

thanks for reading :)
Glow text generator

22 December 2010

Binatang dan saye-cabaran hapdate belog

penggemar binatang??hoyeah..hoyeah..bukan ini tempat untuk belajar menjaga binatang..ntah ape2 cabaran menghapdate belog ini..oopppsss..x der orang paksa pun sertai kan..kali ini membincangkan topic haiwan ape yang menjadi pilihan anda!

sebagai seorang raksaksa yang baik dan sopan santun, maka, adalah mulia jika dipilih seorang kucing sebgai binatang pilihan..kalau ikot kan hati x der lah nak pilih kucing..name raksasa, mesti ganas, paling koman pun bela ah rimau ke, gajah ke, beruang ke..tapi yang jadi pilihan tetap kucing..bukan ape, susah no nak hamek gambau ngan rimau..bukan x bela rimau..bela..hahaha
nie bukan kucing tau..nie anak Rimau..comel kan :)

sejarah raksasa dengan kucing macam best tapi sebenar nya x best sebab saye x suke bulu kucing..bulu kucing suka melekat dekat baju..x suke..dah pakai rejoice pun tetap gugur jua..hahaha..oleh itu, rase mahu bela harimau sebab kompem bulu dier x kan berguguran dan x sempat nak lekat kat baju sebab dah kene ngap dulu!TATA

thanks for reading:)
Glow text generator

21 December 2010

Gambar dUa Tahun Lepas

dua tahun lepas mase tahun dua di uia..oh..lupe..sekarang pun maseh di uia..ayat saye memng x pernah betul..tapi rase macam gambar ini bukan gambar dua tahun lepas..tapi tiga tahun lepas..pape kan..sile jangan ungkit ape yang dah lepas..

gambar edisi BERAT ya amat !

yang lepas biar lah lepas..yang x lepas mari lepas kan *kerat-kerat. ini gambar nak g kelas..black n white..kan budak law./.dunia pun hitam putih..kaler2 rainbow x masuk dalam list..bukan x suke kale lain tapi terpaksa buat2 x suke..sudah..itu shaja..

thanks for raeading:)
Glow text generator

20 December 2010

Please Vote For My Friend

an easy going person..always down to earth..sangat cute dan comel..berpewatakan menarek..hahaha..ape lai??macam2 ah..this my friend..loyal friend.bodek ngat aih bunyik..hakhakhak.tapi sori..dier telah di ambil....

cume mintak korang yang ada Facebook untuk mengundi dia..what a friend like me can do?? tidak bnyak, cuma meraih undi untuk seorang teman yang banyak menolong..bukan kene guna keringat pun..just guna otak, reka ayat, tibai keyboard sikit2..paste situ sini setel..ok..thats all.

how to vote?

1. First you must LIKE the fanpage

2.Than you may proceed by LIKING her pic at


kadang2 korang macam reluctant jugak kan nak kelik..tengok gambar kawan saye nih..cun ape??x nak vote lagi?? jom vote!!

Gaya Bebas..hakhakhak :)
thanks for reading :)
Glow text generator

Kawan Baik saya- hari ke 4

kawan baik??mm..jap..jap..nak kene restart minda..ade ke kawan baik..kawan baik same dengan sahabat kan?? rase x der ah..camno nih???x dapat lah nak buat cabaran hari ke empat..hukhuk..sedey nyer..

seyesly x der gambar kawan baik yang saye suke..dah berhijrah ke gunung mane entah si kawan baik..yang ader skang stock kawan yang x berdefinasi.. mungkin baik dan mungkin tak..

kepada cabaran..mintak maaf..saye fail untuk cabaran anda kali ini..sekian terima kasih :(
thanks for reading:)
Glow text generator

19 December 2010

My idea of a perfect Date- day 3

penah kah perfect date berlaku dalam hidup saye?? okey,kalau tgk kronologi bercinta seperti tiada..hahahha..jahat sungguh statement..mungkin jiwa otomen akan tersiksa setelah mendapat tahu saye membuat statement berbaur kekejaman..tapi..what to do..raksasa kan..hahaha

for me, a perfect date will be perfect when it start with something nice.lunch, dinner or dalam kate erti lain melantak bersama..kalau ade orang teman semasa berdate itu juga perfect..di MATA ALLAH..walaupun bukan di sisi hambaNYAyang lain..

then, a perfect date will be so perfect bile solat tidak dilupakan..bercinta ade limit..solat tu jangan lupa..

selain itu, dalam bab pembayaran, bagi saya, sebab nak jadi kan date itu perfect, same2 tuang bayar pun okey kan??jangan pk lelaki yang dah kerja ade bnyak duet, bleh bayar makanan yang hang pa melantak tak ingat itu..hoho.bersama-sama lah membayar sebab bnda makanan ini bukan bleh di buat main..kang dah gaduh, mula nak ngungkit..atleast u got ur based to rely on..kan..kan..

dah itu shaja pada pandangan saye..
yang penting, sama-sama mencari ruang dan jalan untuk date secara sempurna..

psst: kalau romantik semedang pun x perferct gak..rimas!
thanks for reading:)
Glow text generator

18 December 2010

Bersama Cik Farah dan Incik Muiz @181210

hoho..tajuk macam mereka berdua adalah subjek utama jer kan..padahal mungkin anda tertipu bila anda melihat gambar2 dibawah..yang menjadi sobjek utama adalah saya dan otomen..maseh kami menjadi subjek utama sebab blog ini bukan cik farah yang punyer..weehha!

x mahu melengah kan masa untuk tido, tekan keyboard cepat2, saye mahu hapdate gambau untuk tatapan kalian..maaf gambar x cantik sebab cameran di serang penyakit pakingson dan di tambah gegaran berskala kecil di kawasan penggambaran dijalankan..

bersama cik farah dan incik muiz, dan otomen, kami bermain boling..memang sengaja x amik gambar score jatuhan pin sebab kami sangat merendah diri..tidak mahu menunjuk kan kepada kalian bahawa ada strike mahu pun spare berlaku.. sudah..mate dah cakap off..jom layan pic :)


Dunia sebenar kami :)

Otomen yang ...

sori makcik sebelah kanan kurang sopan :)

sekarang makcik itu telah sopan sedikit :)

ini bukan incik muiz dan cik farah..mahu pun juga bukan raksasa baek mahupun otomen..
ini teddy bear..tu pun nak kene ajar ke!!

GAMBAR TANPA MOTIF..MINTAK MAAF!

budak bapak budak sesat!



jangan cakap gambar nie over!sempek senget??suke ati ah..hihi

ini barang TERBELI mase tunggu cik farah dan incik muiz datang...
salah dieorang lah..hahaha..bukan salah saye :)
thanks for reading :)
Glow text generator

ape yang hanim makan

cabaran menghapdate belog lagi..hari ini makan benda ini shaja..eh bukan..melantak macam2..tapi sebab bersama cik otomen lantas belog dilupakan..maka hanya makanan ini shaja yang sempat bergambar..

saye makan takotao..bukan kakak baju itam tu :)

korang makan ape hari ni??
thanks for reading :)
Glow text generator

cabaran Hari Pertama

alhamdulillah..mengikut perjanjian yang termetrai dengan incik belog, maka di hapdate kan post baru untuk incik belog..cabaran hari pertama..mengkisah kan tentang perihal diri dan how my day today...namun lebih mengemari untuk bercerita ttg apa yang berlaku hari ini..

dimulakan dengan keadaan badan yang sudah lembik longlai, saye bertabah untuk menghapdate belog..hari bersejarah setelah dapat mendating kan diri bersama cik farah di puncak pertama broga hills..
i'm not a person yang sopan santun, cantik jelita biler berada dihutan rimba, jadi jangan bayang kan i mampu menjaga keindahan wajah bile bergambar di hutan rimba!

memng rase tercabar kalu x dapat letak gambar sebesar ini!

berbekal kan wajah yang memng x kurang x cantik, ditambah dengan keadaan journey yang hujan,tudung mula x berupa.senyum xikhlas, gambar x cantik dan itu pakej bile berada di hutan rimba! .perjalanan mendaki broga hills agak meletih kan..tapi seronok..berbekal kan iringin melodi jeritan cik farah,saye bersama beliau berjaya menaiki dan menuruni broga hills dengan selamat..mungkin akan pegi lagi.lagi..dan lagi.ah..tipu!

sudah..memng x larat nak tibai keyboard nie banyak2 kali..katil memnggil untuk tido..esok ade lagi acara bersama cik farah dan si teman lelaki..

untuk hari ini itu shaja..basuh kaki dan tido sekarang :)
psst: maseh konpius, adekah wajah kuda ada iras2 anjing??

thanks for reading :)
Glow text generator

17 December 2010

Hadiah UntuK Kontest

macam x baik pulak bile x cakap ape hadiah nyer kan..korang pun mesti x nak join sebab pk, entah2 saye tipu jer buat kontest..camni aa..x mau kawan..kiet x tipu tau..betol2 ah..

meh kita cakap...hukhuk..saye akan pilih tiga pemenang ajer.termasuk lucky follower yang number 444 tu akan jadi lah  4 pemenang..

bentuk hadiah saye x berapa nak sure agi..tapi pada pikiran ini, sebab kontest ini x der fees yang u all kene bayar kan, jadi saye berkeputusan dengan ini:

tempat pertama: barang bernilai: RM30
tempat kedua dan ketiga bernilai : RM 10
untuk follower bertuah: special gift okey..

lumayan x..jangan harap peti ais n mesin basuh dah..memng x kan lah..ish!..
thanks for reading :)
Glow text generator

Dulu Aku Nakal

nah, jugak mampu sekarang untuk join berbelog bersama incik ben..yeehaaa...okey..mari anda melihat ape nakal nyer saye :)

BEN ASHAARI
Blog Incik Ben

okey..seperti orang lain buat, saye pun perlu buat bnda yang same..mari bace sekarang:)

nama sekolah rendah dan sekolah menengah termasuk tahun?
banyak weh sekolah..
Sekolah Kebangsaan Pulau Rusa- 1995-2000
Sekolah menengah Kebangsan Sultan Ahmad- 5 hari permulaan sekolah tingkatan satu pada tahun2006
Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Sulaiman- 10 hari pada 2006
Sekolah Menengah Sains Dungun- 2 bulan pada 2006
MRSM yt Besut- 2006-2007
MRSM Muadzam Shah- 2008 (PMR)
MRSM Kuala Terengganu- 2009-2010

aktiviti kokurikulum yang saye ceburi?
Menyertai Kelab usahawan muda
Menyertai Kejohanan Softball dan jugak Netball

jawatan yang pernah disandang?
Ahli Suruhanjaya Pilihan Raya MRSM Kuala Terengganu
Pengarah Pemasaran Kelab Usahawan Muda

Nama Guru Kesayangan?
mmm...ape yer..budak nakal kene ade guru kesayangan kah??hihi..okey2..ader..Cikgu Kamaruzzaman dan Cikgu Suria:)

subjek paling suka dan tak suka
subjek paling suka :SEJARAH
subjek paling x suka: KIMIA

kawan baik mase sekolah:
Nor Azlina bt harun..sampai sekarang baik

Cita-cita mase sekolah
nak jadi Lawyer..ecece..sekarang boleh kate dalam track yang betul sebab sedang reading law in uia :)

artis peberet zaman sekolah
x der kot..sebab nakal sangat x sempat nak pk pasal artis

perkara yang x dapat dilupakan pada zaman sekolah
jadi leader untuk geng pompuan yang digeruni orang lain..haha..name group GENG KAPAK sebab effect tgk cite Kungfu Husstle tu..huhuhu

jika kembali ke zaman sekolah nak buat ape??
mm..kalu dapat p balik zaman sekolah,nak sekeh kepala kakak DS (dewan selera) yang selalukerek dengan budak pompuan tapi gedik dengan budak laki..pastu nak masuk dorm budak laki time dieorang pg solat jumaat..weehhhaaa :)

ceritakan kenalan anda
part nie paling best kot..hahaha..time sekolah dulu, sebab duk asrama penuh kan, perangai dajal saye yang terbukti dajal adalah bawak hp ke sekolah..bile time spot chek, sebab saye leader geng yang sangat berkarisma dan terror, akan tawarkan service untuk sorok kan hp kawan2 yang lain.dan misi berjaya okey dan jangan tny saye sorok kat mane...hoho..turut mengupah budak-budak lelaki untuk fly membeli burger kat gerai burger depan sekolah..turut berjaya dalam beberapa cubaan untuk ponteng Preparation class..sempatjugak merasa bertempiaran lari bile warden kejar..hoho.yang paling best, mase kat MRSM Kuala Terengganu, tepat pukul 6.30 petang LDP (lembaga disiplin pelajar) akan jaga gate asrama untuk make sure sume orang kuar..sape kuar lambat, kene bayar 10sen..sebab kiteorang satu geng yang kuar lambat, saye akan kuar dulu then bg duet RM1.30 kat LDP sebagai bayaran denda untuk my gengs yang belum kuar lagi.dieorang memng x pernah argue ngan saye..berani lah argue..kan ku kapakkan sape yang argue...hoho..*peace

sekarang x nakal lagi..sopan santun dah..
tahnks for reading :)
Glow text generator

16 December 2010

BerDengki dengan RUMATE untuk sahut Cabaran Setengah Bulan

mula2 sekali perlu berterima kaseh kepada adek rumate yang sudi memberi award kepada kekanda rumate..wah..sungguh berbesar hati rasakan memperoleh award..bukan senang nak dapat award..setakat ini ader berpa je kot..xcukupsebelah tanganpon.sile kesian :(

Gambar Award:)
selepas itu baru lah muncul perasaan berdengki dengan beliau..untuk menghilangkan perasaan dengki, maka sya juga ingin menyahut cabaran kurus dalam masa 15 hari..yer ker cabaran kurus??bukan.bukan..x mampu nak sahut cabran kurus kalau makan macam esok nak mati pada setiap hari...hoho..

ini adalah cabaran untuk menghapdate belog secara teratur dan beretika..cheewaahh..ayat macam best student x??best student lah kan.hoho..mari kite tengok cabaran untuk bulan 12 yang dah tinggal beberapa hari sahaja..



Day 3 – Your idea of the perfect first date.
Day 4 – Your favorite photograph of your best friend.
Day 5 – A photo of yourself two years ago.
Day 6 – A photo of an animal you’d love to keep as a pet.
Day 7 – Your dream wedding.
Day 8 – A song to match your mood.
Day 9 – A photo of the item you last purchased.
Day 10 – A photo of our favorite place to eat.
Day 11 – What’s in your makeup bag?
Day 12 – A photograph of the town you live in.
Day 13 – Your favorite musician and why?
Day 14 – A TV show you’re currently addicted to.
Day 15 – Something you don’t leave the house without.

cabaran semua in English..untuk kelihatanseperti lebih mencabar, saye akan buat cabaran ini dalam bahasa melayu bercampur baur dengan bahasa inggeris..orang inggeris sile bertahan bile saye mentry membroke down kan bahasa anda..


psst: nak tido, esok nak buat cabaran hari pertama...
thanks for reading:)
Glow text generator

15 December 2010

Rumate saye yang Bajet comel :)

hahaha..sedap kan kutuk rumate di belog..oh indah nyer dunia..mereka pulak junior..wow..eh, mereka bace x belog saye??sile jangan bace..anda bakal menyesal..

Kucing tengok dier dalam almari kaca..betul kan??
ini lela..dier seorang rumate yang sangat suke tido..tido je keje..tapi otak jalan..kuul x??tapi kalu tido otak x jalan orang isytihar mati kan??hoho..saye bertuah ader rumate yang bajet comel ini sebab ader cerek letrik yang besau gedabak..boleh pinjam untuk jerang air banyak2..macam membuli, tapi sebenar nyer tidak..selain itu beliau juga aderlah jam yang sungguh berguna dikala final exam..wooha!..

rumate saye yang pakai tudung pink..bukan yang tudung hitam yang duduk kat luar tue :)

ini pulak Pqa..makcik ini ader belog sendiri..link dier ader kat sidebar tu..kelik lah bnyak2..keje dier komplen nuffnang dier x naik2 mata wang.ah tapi itu x cukup  best cite nyer..yang best, saye suke dier sebab dier juga rumate yang bajet comel..suke menonton movie kat laptop pastu senggih sorang2..pastu jugak suke men edit2 gambau..konon comel..hahha..okey, memng comel pun..beliau pernah kene saman dengan Fellow blok yang sangat prihatin sebab membela seekor kura-kura..sadis bukan..tapi maseh bajet comel :p

persamaan untuk kedua-dua rumate yang bajet comel ini adalah mereka akan kesunyian bile saye tiada..(kalau korang bace vise versa mungkin lagi tepat)..selain itu beliau berdua jugak adalah tukang makan atau partner kongsi makanan saye dikala saye sedang dalam program diet..hoho..terima kaseh rumate-rumate yang bajet comel :)

psst: bajet lah comel lame-lame pun k'hanim x kesah sebab korang memng comel pun di mata k'hanim..hoho (jangan rase terharu pulak!)
thanks for reading :)
Glow text generator

13 December 2010

Depan Lain,Belakang Lain

manusia..macam2 pesen ader kan..entah kenape saye maseh ditakdirkan untuk mengenali seorang insan yang berupa sangat pelbagai..depan sungguh baik memuji..blakang??kenapa depan dan blakang kamux sama kaler?kenape kamu suke kaler yang banyak2??susah ke kamu nak memilih untuk menjadi serupa depan dan belakang??

Allah..hanya kepada nya tempat mengadu..kenape mesti ade makhluk seperti ini..dan kenape mesti saye jumpe ape yang saye x mahu jumpe..wahai masa..cepat lah berlalu..wahai Tuhan, tetapkan iman ku..

bukan ingin mengeluh..bukan ingin merintih..mengetahui, tiada siapa yang mengerti..mohon pengertian dari manusia bermuka pelbagai..saye belum mengenali kamu sejujur nya..cukup lah menegur saya..cukup..cukup untuk kali ini..saye penat menjadi "toys" kamu..sila hormati permintaan saya yang sedikit.persetankan apa yang telah berlaku..cara kita tidak sama..Ari ini hari saya, mungkin esok kamu pasti merasa perkara yang sama..janji Allah itu pasti...

thanks for reading :)
Glow text generator

Award!

oh..baru perasan, saye x penah dapat award kah??penah kot skali maser awal2 berblog dulu..hoho..ape ko pk kor blogger glamer nak tunggu orang bagi award..dah la hengko ini keras macam kayu balak..nak bermulut manis pun x reti..heh, nampak ke mulut kat cni??

saye suke sangat belog seorang manusia ini..haish..bnyak award dier dapt..yang bagus nyer, dier share kat orang pasal award2 dier tue..siap promote blog pemberi award tu kan..dan saye pun rase macam nak bg award kat dier..tapi pk balik,ape ko pk ko layak bg award kat beliau pastu nak dier promote belog hengko pulak..oh hanya mimpi..

hiap2..ape ntah merepek pasal award..ko nak cakap nak hanim..ader heh orang baik hati nak bg..miahahha..dah..saye sudah mule kehidupan baru di Uia..new sem begin..mahu hapdate belog secara kurang tegar selepas ini..hoho..salam kasih sayang dari raksasa baek :)

thanks for reading :)
Glow text generator

10 December 2010

Cara Bertunang Duet Tak Habis!!

saye seorang yang maseh single dan bukan mempromote diri..sekian..

dewasa ini..cheeewaahh..hoho..how to start..okey..kene ke bertunang??kawan saye cakapperlu sebab sunnah..tapi skang sume dah jadi terbalik..bertunang tu dah macam adat..grand2 siap dengan pelamin bagai..hadooii..tolong, mau lah seperti itu..punyer ngeri procedure nak kawen..penat deh..

ape hal makhluk muka bumi sekarang buat majlis tunang grand sangat..x sempat nak kumpul duet nak buat majlis..suke susahkan aper yang senang..mane ade dalam Quran cakap nak tunang kena ade pelamin??kene ader rombongan 3 4 buah kete.. x nak lah.. x nak..

dah..saye nak bertunang tapi x nak majlis bertunang! penat..saye nak simple dan straight forward..nanti kawen lah duk atas pelamin x nak turun2 pun.jom mari bertunang dengan cara jimat duet..bye!

thanks for reading:)
Glow text generator

08 December 2010

Cantik, Perlukah??

yer! perlu..tegas dan padu okey...memng perlu jadi cantik..tapi cantik macam maner??cantik mesti ikot skema ALLAH..boleh x boleh??

ramai orang tny, perlu ke jadi cantik??saye pun x der kuasa nak bagi jawapan yang betul..cume bagi saye cantik itu perlu lah..huhu ..bukan lah nak kene cantik sampai merubah ape yang Allah dah create..makna nyer, jaga dengan baik amanah Allah yang kite duk bawak kehulur kehilir..

contoh nyer mata, jaga pandangan, selalu bace al quran, InsyaAllah mata kite akan cantik kan...selalu tengok permandangan yang indah2..inSyaAllah cantik..x susah kan??

selepas mata, yang penting hati dan lidah..dalam diam, hati dan lidah kite selalu jadi hudoh dan dalam erti kata lain x cantik..sebab kite suke komplen ape yang x patot komplen..tgk, dah x amanah kan..Allah bg hati dan lidah untuk zikir, ingat dier, tapi kite buat bnda lain..

sebab tu lah saye cakap penting untuk jadi cantiik, sebagai tanda syukur yang kita nie berterima kasih dengan Allah yang create kita..walau kita gemuk, bulat, kurus x der isi, tetapi kita maseh perlu jadi cantek dalam definisi Allah..

x payah nak jadi cantik kena makeup, duk pakat beli baju mahal2..hadooii..x payah..ikot kemampuan macam maner nak jadi cantik..biar orang kate kita tak cantik, tapi kita maseh antara yang cantik di mata ALLAH ..

psst: saye menulis ape yang saye rase..salah silap maaf :)
thanks for reading :)
Glow text generator

hari Hepi

kalau nak kate saye x ade lesen kereta sile lah jangan berbuat demikian..saye ader sebenar nyer..dan dah nam bulan dier pergi meninggal kan saye..namu bertarikh hariini beliau dah hidup kembali..hoho..dah ader lesen yang hidup..

alhamdulillah, tadi mengajak bapak pg JPJ punyer susah..tapi akhirnya dier ingin pergi jugak lah..wow! i LOVE JPJ punyer service..semua kaunter bukak kot..dan saye di layan dalam masa 10 minit.. x lame pun tunggu..hepi-hepi juta-juta kali..jarang service kerajaan secepat itu kan..orang ramai, tapi service tetap tip top,,tahniah incik-puan yang mengerah keringat di JPJ..hoho

yang kedua, saye telah menerima follower yang ke tiga ratus,..yahooo..akhirnya cecah jugak angka ke tiga ratus tu..susah jugak nak dapat follower tiga ratus bagi seorang pompuan yang jarang provide bnda yang menarek kat belog dier..kan?kan?tapi x per..untuk itu saye nak bagi award follower yang ke tiga ratus untuk CIK SMILE..cik smile meh la amik..meh la..

x pandai lah nak buat award !!lantak ah..cik smile amik lah yer..ikhlas saye buat..x pernah -pernah saye buat untuk
sape2 pun..
untuk cik smile jer..
hukhuk
psst: kalau ari2 follower meningkat mendadak kan sonok..hoho
thanks for reading:)
Glow text generator

Mama Kembar 3 Buat Giveaway, Yay!

amaran..ini adalah giveaway yang hanim suke sebab dapat product VICTORIA's SECRET + Telekung Travel sumbangan itsy bitsy secrets..terima kaseh kepada myna sebab men"tag hanim untuk giveaway puan MAMA ini..mari kite review siket ape kehendak giveaway ini..

sebelum itu hanim hendak mentag 5 orang makhluk pompuan yang lain untuk join..minimum tiga..tapi saje nak tag ini..mereka adalah..jeng..jeng..jeng

  1. miss pija
  2. mashimaro
  3. cik smile
  4. fatin a.k.a aten
  5. miera

kemudian, tempek banner give away.ok done! kat sidebar jugak
expire on: 6 Januari Tahun Depan
link kepada kontest : Mama Kembar 3 Buat Giveaway, Yay!

follow dua belog puan MAMA..ok done..amik tepek gambar bukti pemfolowran :x payah tepek gambar pun sebenar nyer..hoho
blog mama Kembar 3

blog itsybitsysecrets

kemudian hebah kan hadiah yang bakal dapat..bnda ini Puan MAMA cakap Wajib letak..okey2

Hadiah Pertama:
Pure Seduction Midnight Body Lotion + Body Mist + Telekung Travel


Hadiah Kedua:
Island Waters Body Mist + Telekung Travel

 Hadiah Ketiga: Telekung Travel
done! saye jarang menang giveaway..selalu x der luck..tapi x per..bukan kene bayar yuran penyertaan pun nak join..kan?kan??hahahaa..thats all Puan Mama..yang kene tag jom join :)

thanks for reading :)




Glow text generator