06 December 2010

Ikan Percik Mak Saye

seronok berBw sampai lupe nak tolong mak kat dapur..hahaha..kejam..dush..

x der lah, dah siap goreng ikan and hidang nasi kat ayah pun..then saye pun dah siap melantak..hari ni saye masak ikan percik.ikan lampan jawa..tahu x ikan lampan jawa tu cane??jap2..bukan saye yang masak..mak yang masak..saye tolong2 yang mane yang mampu lah..nak cakap saye pandai masak memng tipu lah kan..lagi2 lah masakan yang menggunakan santan2 nie.. saye kureng bab santan2..hahaha

setelah kenyang melantak, maka ini saya share kan Ikan percik mak saya yang x tahu nak cakap ape..bagi saya enak..huhu..sebab saya orang kampung, maka, memng menggunakan dapur arang untuk panggang ikan tersebut..okey..jom lah tgk ikan percik yang saye gembar-gemburkan time blogwalking tadi..huhuhu

Kuah Percik..nanti siram kat atas ikan time panggang

ni lah ikan lampan jawa..tapi dah pakai bedak2 nak panggang..hoho

yang nie mase tengan dipanggang atas dapur arang..hoho

nie dah masak..tapi x hidang lagi..huhu

yang nie dah siap dah..hihi..meh2..jemput2 makan
thanks for reading :)



4 comments:

cik zita said...

sedap..nyum2..

shasha said...

huhu..meleleh ayaq liur tgk..huhu

Kamil ace[tm] said...

sedapnye..hehe
lapa pulak tgh2 mlm ni

khaiyisah husna said...

yummmi!!! sedapnya...bak sini sikit^^