20 December 2011

Pasar Ikan di MANHATTAN

memng mengidam giler nak makan kat pasar ikan tuh..maka,memng x sayang duit, membelanjakan husben untuk  bawak dan melantak disitu..buurrpp...sampai hari ni kenyang..kahkahkah..gile ai menipu x hengat..tapi sungguh, x pernah kecewa kalau makan kat situ..gugugugu..

actually dulu x suke, skrang giler suke..
bahagia dapat ke pasar ikan

gummy bear and ice lemon tea

real gummy bear :)

abg berapi

our delicious platter di pasar ikan

"padang pasir" tiramisu

Glitter text generator

17 December 2011

bersukaria bersama isteri orang dan kawan Bujang


alhamdulillah, suami bagi kunci kereta..maka dimaklumkan, kaki ai jadi panjang untuk melangkah..rezeki jangan ditolak, kebetulan suami bg kunci pada hari ai puasa..maka ai heret kawan2 ai ajak teman ai pegi bukak puasa kat jj AU..

untung besar bawak izzah...kawan ai yang pakai baju biru..semua makanan habis..langsung x basir..next time boleh ajak lagi..sakinah yang pakai tudung hitam memng sonok kalau jumpe soping komplek..benda yang x teringin beli pun terbeli kot..ai biase lah, chocolates is must..wajib beli..

mardhiyyah pulak memng x habes makan kat the chicken rice shop..sempat lagi beli roti..makanlagi..adoooii..kawan-kwan..pening kepala layan korang..gaya macam mak bawak anak jalan2 jer.. :))

btw, big thanks to all..kawan yang boleh diharap tatkala susah..thats my friends


ISTERI orang

kawan BUJANG



thanks to all :))
Glitter text generator

16 December 2011

spending weekend without husband

first time lelaki itu pg outstation as a husband..luckily ai x keseorangan..terima kaseh jutaria untuk sahabat..Mardhiyyah johari dan adik beliau kerana menemani ai sewaktu ai dalam ketidaksenangan..alhamdulillah, Allah tetap mengurniakan ai seorang sahabat yang boleh meneman..bukan sahabat lain x ade..tapi mereka sibuk dengan komitmen masing2..

sepanjang peninggalan suami,maka, sedikit juadah disediakan untuk para tetamu yang hadir meneman ai..sepanjang berada di rumah ai, alhamdulillah, shabat ku itu tidak kelaparan..cukup ai bagi makan kepada beliau..Allahamdulillah..rezeki milik ALLAH..dan di sini ai nak share lah sedkit gambaran makanan.. :)

makanan tengah hari

tea time
makan malam kami sedikit western..begitu jugak breakfast keesokkan hari nya..
Glitter text generator

09 December 2011

gambaran tentang kehidupan bersuami #2

hobi ai skang masak..disamping masak, ai jugak punyai matlamat untuk membantu suami menjadi lebih besar..hahahaha..okey..jangan ambil serius :))

TEA TIME, SUPPER,  & .....


keropok terengganu goreng taruk telur!

puding Roti kismis dengan sos kastrad :)

koktel buah yang men hentam..

sardine roll yang best gilerrr *maaf terpuji

 Glitter text generator

06 December 2011

meet us in Court soon #1:)




 ni gambar dari album kawan :) ai edit ikot cite rase ai..sile tgk betol2 bakal2 loyer ni..nanti x der lah kalau jumpe tengah jalan nak tny kerja ape..ya dak??hahaha... berlagak aih...men-men aje..jangan ambil serius :)

Glitter text generator

05 December 2011

we stand for those who paid us :)

bahahaha..title post best kan...ade ke loyer nak bagi serbis free kat hang semua?? ai pun x kan bagi lah..general rule: bayar baru dapat service..tapi as we talk about law, all general rules subject to exceptions :))









Glitter text generator

03 December 2011

gambaran tentang kehidupan bersuami #1

semenjak bergelar isteri kepada suami, dapur adalah teman rapat, peti sejuk adalah sahabat karib..segalanya perlu dibuat bagi memuaskan hati suami..tapi..bab coci pinggan,basuh baju itu suami yang buat..errkk..termasuk kemas rumah :))

LUNCH Vs DINNER !!!

kari pekat daging, ikan singgang pedas, ayam goreng kunyit suka hati nak taruk ape..kahkahkah

ayam masak kicap dengan bendi :)

mihun sup mak mertua:)

cakoi tu ai beli..x buat hokey :)

yang merah tu daging masak merah..x der rupe daging :)

Glitter text generator

02 December 2011

Perangai Perasan Bagus!

manusia nie ade macam-macam design kan? ade yang baik,ade yang x baik,ade gemuk, kurus, bulat, leper dan sebagai nya...

perangai perasan bagus nie telah lame terwujud..sape ntah developer perangai macam ni ai tak tahu...tapi yang ai tahu lah kan,perangai macam nie memng bertahan sangat lame...sekali hang dah register nak jadi member berperangai macam ni, susah hang nak unregistered..

hang memng mungkin baguih lah kan..tapi sebelum hang mengadaptasi or meng"apply"kan perangai cenggitu, tolong tlg sikit dengan sape hang deal?x semua orang tue berada kat hujung kaki hang..ade yang duk hujung rambut hang...

beragak lah sikit bile deal dengan orang..orang yang lagi hebat dari hang biase nyer xcakap banyak..die memerhati jer..then skali die bukak mulut,hang memng terdiam..ai bukan nak marah hang sebab perasan baguih ke hape..tapi tu lah kan, sape agi nak tegur kalu bukan kawan sendiri..eh,eh, bukan, kite x kawan agi..coincidently jumpe manusia macam hang nih..

diharap hang bace tulisan ai..salam sayang dari ai yang x berapa nak perasan baguih macam hang!

Glitter text generator

30 November 2011

Wordless wednesday #2

May ALLAH Bless Forever:)

Glitter text generator

betul ke tak 1?

cuti empat hari yang ari tu jenjalan ler kat KLCC kan..biase lah, kalau jalan kat KLCC memng betol2 jalan lah..x der nye jalan sambil sedekah duit kat mane-mane kedai kat citu...

dah jalan bagai, melalui segala jenis kedai memng branded x lupe, lampu kilau-kilau sume, memng mampu tengok saje lah kan..kohkohkoh..bile ntah dapat menyalur duit kat situ..tapi terpk sangat bile tengok segala nama kedai yang branded sangat tu..

kat dunia nie ade dua jenis manusia..satu golongan hafal segala name items yang branded tapi x mampu nak beli dan satu golongan lagi, satu name barang branded pun x tahu tapi kalau suruh beli, die mampu..agak-agak org yang pg KLCC tu golongan mane satu?

sepanjang jenjalan tu, kalau ikot statistik dalam soploh orang, ade lah sorang yang bawak paperbeg.. 9 orang lagi bawak handbeg sendriri je..tu pun termasuk ai lah kan..kohkohkoh..yang bawak hanbag jer tu, entah-entah dalam beg pun ade duit cukup-cukup nak bayar ticket train jer..kan?kan?

hahaha.. okey, setuju komen, x setuju angkat kaki blah..bye :)
Glitter text generator

24 November 2011

kawan aku pergi dulu

Kawan…

Bila aku pulang terlebih dahulu

Janganlah kalian cari aku

Kerana aku sedang sibuk dengan TUHAN-ku

Dan janganlah kalian terus mencari

Kerana aku pergi…

Bukan untuk bersembunyi

Dan bila kalian ingin temui aku…

Pergilah menuju hati

Dengan melewati jalan QALBU

Kerana aku hanya inginkan

Senyum yang tulus dari raut wajah kalian

Untuk setiap jejak langkahku

Kerana langkahku yang berikutnya

Akan lebih memberatkan

Kerana hidupku akan terus berlanjutkan

Untuk suatu hal yang teramat KEKAL

dan untuk teman yang mengaibkan aku,

harap bertemu mu di sana


Glitter text generator

22 November 2011

Pendengaran Pada Hari Sabtu

lawyers, law student, lecturer law,please hands up!! pernah kah kalian mendengar mahkamah dibuka pada hari sabtu..usah berpikir terlalu jauh kedalam..cukup dengan melangkah kan kaki ke uia, pastianda ketemu dengan mahkamah yang bersidang pada hari sabtu dan boleh menyelesaikan beberapa kes dalam masa 2 jam..hebat?? sangat hebat..sebab itu saya memilih uia sebagai tempat menimba ilmu...

ecece...best kan promo uia...actually, sabtu baru ni ade hearing untuk kes civil procedure.within 15 minutes settle..perrgghh..sile, lagi skali kagum yer anak-anak..ai ari tujadi junior counsel..kawan ai jadi senior counsel..kuikui..judgment reserve for the next day..ai rase judge a.k.a lecturer ai tak clear dengankes kiteorang..hahaha..tapi, ai x kisah, lepas satu tugasan yang menikam kalbu..cewwaahh..

oh itu semua tak penting acyually..yang penting, sesi photography lepas hearing..miahahaha..lets see this :))






Glitter text generator

13 November 2011

Kuantiti Vs Kualiti

omaigoodd...nak hapdate belog..rindu belog..rindu belog..tapi x sempat nak hapdate..aigoo.alasan x best betol kan..tapi semenjak jadi isteri ni nak pandang blog pun x sempat..tunggu ah nanti, bile hati tersentap baru ah cari belog nak buat luahan hati x terperi kan...

tapi kali ni nak jugak cakap something kat blog..finally, ai da berjaya berpijak pada dunia yang nyata..dunia yang menyatakan anda tidak memerlukan kuantiti tapi kualiti..yes..itu perkara yang perlu anda ketahui dan semat kemas dalam hati....x perlu ramai kawan..cukuplah kawan yang berkualiti..

terima kasih Tuhan kerana menyedarkan aku pada waktu sekarang..apa yang berlaku bukan perlu dikesali..Allah telah mengatur sebaik-baik aturan untuk ku..bukan kerana kuantiti tetapi kualiti.. Alhamdulillah...pergilah rasa sedih, gundah gelana dan rasa kesepian..cukuplah teman seorang..

thanks for reading :)
Glitter text generator