30 November 2011

Wordless wednesday #2

May ALLAH Bless Forever:)

Glitter text generator

betul ke tak 1?

cuti empat hari yang ari tu jenjalan ler kat KLCC kan..biase lah, kalau jalan kat KLCC memng betol2 jalan lah..x der nye jalan sambil sedekah duit kat mane-mane kedai kat citu...

dah jalan bagai, melalui segala jenis kedai memng branded x lupe, lampu kilau-kilau sume, memng mampu tengok saje lah kan..kohkohkoh..bile ntah dapat menyalur duit kat situ..tapi terpk sangat bile tengok segala nama kedai yang branded sangat tu..

kat dunia nie ade dua jenis manusia..satu golongan hafal segala name items yang branded tapi x mampu nak beli dan satu golongan lagi, satu name barang branded pun x tahu tapi kalau suruh beli, die mampu..agak-agak org yang pg KLCC tu golongan mane satu?

sepanjang jenjalan tu, kalau ikot statistik dalam soploh orang, ade lah sorang yang bawak paperbeg.. 9 orang lagi bawak handbeg sendriri je..tu pun termasuk ai lah kan..kohkohkoh..yang bawak hanbag jer tu, entah-entah dalam beg pun ade duit cukup-cukup nak bayar ticket train jer..kan?kan?

hahaha.. okey, setuju komen, x setuju angkat kaki blah..bye :)
Glitter text generator

24 November 2011

kawan aku pergi dulu

Kawan…

Bila aku pulang terlebih dahulu

Janganlah kalian cari aku

Kerana aku sedang sibuk dengan TUHAN-ku

Dan janganlah kalian terus mencari

Kerana aku pergi…

Bukan untuk bersembunyi

Dan bila kalian ingin temui aku…

Pergilah menuju hati

Dengan melewati jalan QALBU

Kerana aku hanya inginkan

Senyum yang tulus dari raut wajah kalian

Untuk setiap jejak langkahku

Kerana langkahku yang berikutnya

Akan lebih memberatkan

Kerana hidupku akan terus berlanjutkan

Untuk suatu hal yang teramat KEKAL

dan untuk teman yang mengaibkan aku,

harap bertemu mu di sana


Glitter text generator

22 November 2011

Pendengaran Pada Hari Sabtu

lawyers, law student, lecturer law,please hands up!! pernah kah kalian mendengar mahkamah dibuka pada hari sabtu..usah berpikir terlalu jauh kedalam..cukup dengan melangkah kan kaki ke uia, pastianda ketemu dengan mahkamah yang bersidang pada hari sabtu dan boleh menyelesaikan beberapa kes dalam masa 2 jam..hebat?? sangat hebat..sebab itu saya memilih uia sebagai tempat menimba ilmu...

ecece...best kan promo uia...actually, sabtu baru ni ade hearing untuk kes civil procedure.within 15 minutes settle..perrgghh..sile, lagi skali kagum yer anak-anak..ai ari tujadi junior counsel..kawan ai jadi senior counsel..kuikui..judgment reserve for the next day..ai rase judge a.k.a lecturer ai tak clear dengankes kiteorang..hahaha..tapi, ai x kisah, lepas satu tugasan yang menikam kalbu..cewwaahh..

oh itu semua tak penting acyually..yang penting, sesi photography lepas hearing..miahahaha..lets see this :))






Glitter text generator

13 November 2011

Kuantiti Vs Kualiti

omaigoodd...nak hapdate belog..rindu belog..rindu belog..tapi x sempat nak hapdate..aigoo.alasan x best betol kan..tapi semenjak jadi isteri ni nak pandang blog pun x sempat..tunggu ah nanti, bile hati tersentap baru ah cari belog nak buat luahan hati x terperi kan...

tapi kali ni nak jugak cakap something kat blog..finally, ai da berjaya berpijak pada dunia yang nyata..dunia yang menyatakan anda tidak memerlukan kuantiti tapi kualiti..yes..itu perkara yang perlu anda ketahui dan semat kemas dalam hati....x perlu ramai kawan..cukuplah kawan yang berkualiti..

terima kasih Tuhan kerana menyedarkan aku pada waktu sekarang..apa yang berlaku bukan perlu dikesali..Allah telah mengatur sebaik-baik aturan untuk ku..bukan kerana kuantiti tetapi kualiti.. Alhamdulillah...pergilah rasa sedih, gundah gelana dan rasa kesepian..cukuplah teman seorang..

thanks for reading :)
Glitter text generator

05 November 2011

post dari highway

Dah lame Sangt update blog. Adoii memg sangat busy.test, assignments seglanya nk cept.seksa jgak lah nak buat semua bende skaligus.ni pun dlm kete nak blik kampung.Huhu...jalan jem mcm biskut kembang dlm ayaq the Dah...Huhu..k la,wishing all of u hepi aidiladha.selamat potong lembu..ade mase bleh update lagi :):)