20 December 2011

Pasar Ikan di MANHATTAN

memng mengidam giler nak makan kat pasar ikan tuh..maka,memng x sayang duit, membelanjakan husben untuk  bawak dan melantak disitu..buurrpp...sampai hari ni kenyang..kahkahkah..gile ai menipu x hengat..tapi sungguh, x pernah kecewa kalau makan kat situ..gugugugu..

actually dulu x suke, skrang giler suke..
bahagia dapat ke pasar ikan

gummy bear and ice lemon tea

real gummy bear :)

abg berapi

our delicious platter di pasar ikan

"padang pasir" tiramisu

Glitter text generator

17 December 2011

bersukaria bersama isteri orang dan kawan Bujang


alhamdulillah, suami bagi kunci kereta..maka dimaklumkan, kaki ai jadi panjang untuk melangkah..rezeki jangan ditolak, kebetulan suami bg kunci pada hari ai puasa..maka ai heret kawan2 ai ajak teman ai pegi bukak puasa kat jj AU..

untung besar bawak izzah...kawan ai yang pakai baju biru..semua makanan habis..langsung x basir..next time boleh ajak lagi..sakinah yang pakai tudung hitam memng sonok kalau jumpe soping komplek..benda yang x teringin beli pun terbeli kot..ai biase lah, chocolates is must..wajib beli..

mardhiyyah pulak memng x habes makan kat the chicken rice shop..sempat lagi beli roti..makanlagi..adoooii..kawan-kwan..pening kepala layan korang..gaya macam mak bawak anak jalan2 jer.. :))

btw, big thanks to all..kawan yang boleh diharap tatkala susah..thats my friends


ISTERI orang

kawan BUJANG



thanks to all :))
Glitter text generator

16 December 2011

spending weekend without husband

first time lelaki itu pg outstation as a husband..luckily ai x keseorangan..terima kaseh jutaria untuk sahabat..Mardhiyyah johari dan adik beliau kerana menemani ai sewaktu ai dalam ketidaksenangan..alhamdulillah, Allah tetap mengurniakan ai seorang sahabat yang boleh meneman..bukan sahabat lain x ade..tapi mereka sibuk dengan komitmen masing2..

sepanjang peninggalan suami,maka, sedikit juadah disediakan untuk para tetamu yang hadir meneman ai..sepanjang berada di rumah ai, alhamdulillah, shabat ku itu tidak kelaparan..cukup ai bagi makan kepada beliau..Allahamdulillah..rezeki milik ALLAH..dan di sini ai nak share lah sedkit gambaran makanan.. :)

makanan tengah hari

tea time
makan malam kami sedikit western..begitu jugak breakfast keesokkan hari nya..
Glitter text generator

09 December 2011

gambaran tentang kehidupan bersuami #2

hobi ai skang masak..disamping masak, ai jugak punyai matlamat untuk membantu suami menjadi lebih besar..hahahaha..okey..jangan ambil serius :))

TEA TIME, SUPPER,  & .....


keropok terengganu goreng taruk telur!

puding Roti kismis dengan sos kastrad :)

koktel buah yang men hentam..

sardine roll yang best gilerrr *maaf terpuji

 Glitter text generator

06 December 2011

meet us in Court soon #1:)




 ni gambar dari album kawan :) ai edit ikot cite rase ai..sile tgk betol2 bakal2 loyer ni..nanti x der lah kalau jumpe tengah jalan nak tny kerja ape..ya dak??hahaha... berlagak aih...men-men aje..jangan ambil serius :)

Glitter text generator

05 December 2011

we stand for those who paid us :)

bahahaha..title post best kan...ade ke loyer nak bagi serbis free kat hang semua?? ai pun x kan bagi lah..general rule: bayar baru dapat service..tapi as we talk about law, all general rules subject to exceptions :))









Glitter text generator

03 December 2011

gambaran tentang kehidupan bersuami #1

semenjak bergelar isteri kepada suami, dapur adalah teman rapat, peti sejuk adalah sahabat karib..segalanya perlu dibuat bagi memuaskan hati suami..tapi..bab coci pinggan,basuh baju itu suami yang buat..errkk..termasuk kemas rumah :))

LUNCH Vs DINNER !!!

kari pekat daging, ikan singgang pedas, ayam goreng kunyit suka hati nak taruk ape..kahkahkah

ayam masak kicap dengan bendi :)

mihun sup mak mertua:)

cakoi tu ai beli..x buat hokey :)

yang merah tu daging masak merah..x der rupe daging :)

Glitter text generator

02 December 2011

Perangai Perasan Bagus!

manusia nie ade macam-macam design kan? ade yang baik,ade yang x baik,ade gemuk, kurus, bulat, leper dan sebagai nya...

perangai perasan bagus nie telah lame terwujud..sape ntah developer perangai macam ni ai tak tahu...tapi yang ai tahu lah kan,perangai macam nie memng bertahan sangat lame...sekali hang dah register nak jadi member berperangai macam ni, susah hang nak unregistered..

hang memng mungkin baguih lah kan..tapi sebelum hang mengadaptasi or meng"apply"kan perangai cenggitu, tolong tlg sikit dengan sape hang deal?x semua orang tue berada kat hujung kaki hang..ade yang duk hujung rambut hang...

beragak lah sikit bile deal dengan orang..orang yang lagi hebat dari hang biase nyer xcakap banyak..die memerhati jer..then skali die bukak mulut,hang memng terdiam..ai bukan nak marah hang sebab perasan baguih ke hape..tapi tu lah kan, sape agi nak tegur kalu bukan kawan sendiri..eh,eh, bukan, kite x kawan agi..coincidently jumpe manusia macam hang nih..

diharap hang bace tulisan ai..salam sayang dari ai yang x berapa nak perasan baguih macam hang!

Glitter text generator