06 January 2017

SAMBUNGAN LAYAN ANAK

Assalamualaikum

Hahaha. Lama sangat mama una tangguh nak buat sambungan siri layan anak kan. Hadooii. Tak ada laptop la. Susah betul nak update blog ni. Benci tau. 

Nanti dapat bonus Shaklee mama una nak beli laptop satu lah. Biar laju update blog 😊

Gebu mama
 
 Dia geli baring atas balls
 
Duk atas seat pun ada balls. Berkerut dahi dia
 
Kakak pun nak posing sama macam adik 😘
 
😘😘
 
Yeaaaa...

Itu sahajalah koleksi gambar layan anak. Hahaha. Tepek sini nanti senang nak rujuk balik. I love both of them so much! 24hours depan mata 😉

Alhamdulillah. Mama will do better for our bright future. 

Thanks for reading 

01 January 2017

BEKERJA DARI RUMAH IMPIAN SIAPA?

 

KEPUASAN.

Bila buat business dapat pulangan setara dengan gaji hakiki.

Dapat tengok anak depan mata. Tak payah pikir makcik pengasuh offer susu formula. 

Tak payah cuak sebab bos cari masa pergi pump susu. 

Tak payah bimbang cuti rehat habes. Anak tak sihat kita boleh jaga sendiri.

TAPI... bukan makna duduk rilex nganga jadi bos besaq duit masuk. Setiap habuan perlu ada pengorbanan. Kita berniaga. Mesti ada pengorbanan kecil. Kita bukan makan riba. Recruit orang terima habuan. Tak baik buat kerja macam tu.

Pengorbanan yang menyeronokkan. Kita tentukan masa bila kita nak berkorban. Business yang paling seronok mama una rasa. 

Team work yang paling supportive. Seriously tak rugi. RYG is the best. And being part of the family is such a bless. 

2016 ditamatkan dengan rezeki mencurah curah. Yang mempertikaikan pilihan untuk berniaga, biarkan. Yang mengeji biar Allah beri hidayah selayaknya. 

Janji rezeki halal dan setimpal dengan usaha yang kita usahakan. 4 angka income setiap bulan. Alhamdulillah.

2017 mama una bukak 3 lagi seat untuk join group mama una. Kita bagi kelas, kita usaha sama sama. Takot? Tak berani? Kita cuba sama sama. Tak cuba kita tak tahu. 

Business yang tak memerlukan modal besar. Hanya perlu jadi ahli. 

Tak perlu pegang stok kerana nak berniaga. Semua boleh dibuat diweb. Senang. 

Tak perlu ke pejabat pos, sebb postage dibuat oleh pihak syarikat. 

Nak tahu lebih lagi? Jom wassap mama una. 2017 adalah peluang untuk mulakan perubahan. 

 
Jom sekarang! 

Mama Una

Thanks for reading 😉