27 May 2012

Mitos Tentang T.e.t.e.k

adakah ini pos lucah? oh tidak ye anak-anak..ini adelah mitos yang saye dengar dan saje-saje atau suka-suka hati saye nak share kepada kalian para pembaca yang TERsesat masuk ke belog picisan ini..

oissshh..jangan duk cari mane gambar untuk post ini..x gilo agi den nak google cari gambor tetek org nak letak kat cni.malu ENCIK BELOG juka die dihiasi dengan gambar kurang senonoh sebegitu..

sepanjang hidup, saye telah mendengar 3 mitos tentang tetek.

1. TETEK GATAL
hahaha..biase nye org tua dulu-dulu kate, kalau tetek gatal, tu tanda nak hujan..kahkahkah..ape kaitan x tahu..korang jngan plak tny isteri or mak or gelfren korang "tetek u gatal tak?" demi untuk tahu cuaca hari itu..miahahaha

2.KHASIAT TETEK KANAN DAN KIRI
yang ini rase macam ade logik sikit, para-para ibu yang menyusu badan selalu memberi susu badan secara bergilir-gilir..kanan dan kiri..hahaha..x kan muat mulut baby tu nak hisap serentak kan.. okey, pasal ini, orang tua-tua kate, tetek kanan tu adalah makanan manakala tetek kiri tu adalah minuman..so, ibu kene bg susu pada baby kiri dan kanan bg memastikan baby itu kekenyangan :)

3.BENTUK TETEK
mitos yang ini diaplikasi pada kanak-kanak yang belum dapat adik lagi..x tahu sejauh mane kebenaran hal ini..ade orang tua kate kalau tetek budak tu mcam terbelah, die akan dapat adik pompuan..haishh..please don't ask more..x tahu nak xplain cemane..

okey, thats all :)
Glitter text generator

Blur

sesungguhnya tahap blur itu meningkat dengan sangat tinggi..blur dan kecewa..

tidak mengetahui apa masalah sebenarnya, hemoglobin level still pada paras yang membimbangkan..saye telah memakan segala jenis makanan yang dipercayai dapat menaikkan level hemoglobin..tapi apakan daya jodoh tiada..

tapi, yang indahnya, saya tidak mengalami apa-apa simptons anemia iaitu pucat, pening kepala atau pun berdebar-debar tanpa sebab..baby didalam perot pula sentiasa memberi tendangan padu tanpa memikirkan perasaan resah ibu ini..hoooo~

ade sape-sape yang dapat share any tips untuk menaikkan HB yang degil ini? kadang-kadang rase macam pasrah pun ade..

i'm praying for the sake of my baby and me.. MAY ALLAH BLESS..amin..~ :)
Glitter text generator

21 May 2012

Penawar Balik Kerja :)

makhluk yang bernama baby adalah makhluk yang paling comel di alam semesta..makhluk yang tak berdosa, makhluk yang suci sentiasa..huuu..x sabar nak tgk baby sendiri..

sekarang balik opis, terus dapat tgk baby tembam dekat rumah..ismail..the tembam boy at home..huuuu :)



Glitter text generator

20 May 2012

Perkhidmatan Conteng Muka

Salam hormat kepada semua para penduduk muka bumi..penduduk planet SAYA tidak di layan..hari ini, kita akan berkongsi sedikit info ttg kecantikan muka yang diconteng di hari perkahwinan..

ada sesiapa memerlukan khidmat conteng muka? especially di Terengganu..ayuh2, adik kakak abang sekalian..mari membooking make up artist yang terhangat di pasaran pada waktu ini..

beliau adalah kupu-kupu kecik saye, yang telah berjaya menconteng bnyak muka gadis-gadis yang mahu bergelar isteri orang..mahu lihat hasil nya? scroll down okey..tapi sebelum itu, ayuh kita kenali make up artist dulu okey..

1. Siapakah Beliau?
    Beliau merupakan anak kepada Tokey SERI IMPIANA BRIDAL CENTRE yang menawarkan khidmat
    runding, sewa baju, kanopi, dan gubahan hantaran.. Beliau bernama Miss Farhana

2. Service yang di tawarkan/
    opkos lah service conteng muka.. selain itu beliau juga telah mengadakn dua siri kelas conteng
    muka..Kelas BUKAN percuma..:)

3. Apakah Kadar Bayaran?
    Jangan risau ye anak-anak, kadar bayaran adalah amat berpatutan..silap2, kalau anta adalah customer
    yang berrezeki murah, mungkin anda mendapat service tambahan yang lain..hakhakhak..


NOW, lets see her contengan :)





*motif*

oleh itu, sesape yang berminat boleh lah terus menghubungi saye..eh.eh..saye? tgk side bar k..nanti saye bg link/ phone no kat situ :)

update : bleh klik cni untuk pic make up yang lain :)
Glitter text generator

15 May 2012

Sekati Ikan Pari :)



comel sangat pompuan ini dan suara lelaki tersebut jugak sedap..kalau boleh hari-hari nak tengok mate grey pompuan itu..

u oll dah dengar ke lagu ni?saye lagi suka cover by them dari penyanyi sebenar Miss Katy Perry itu..

so, enjoy :)
Glitter text generator

14 May 2012

Tempahan kek Pengantin, Hantaran, Birthday @ Makan-Makan?

salam bahagia..sekarang kita menjalankan sesi promote kek yang gojes untuk majlis-majlis formal mahu pun tidak formal..siapa yang berminat boleh menghubungi mimi marina mustapha : 017 9749272 atau 09 6226285.. atau bleh ke Mimi Cookies Delight :)

bnyak sedap bnyak lazat manyak murah..ekekeke..suggestion for those yang berada di sekitar Terengganu..kalau duduk oversea, sile pindah balik Terengganu sebelum buat tempahan..

lets see the cakes :)


bluberry chees cake :)



red velvet

First layer tu : carrot cake
Second Layer : Red Velvet :)

Fruit tart yang gojes :)

Glitter text generator

13 May 2012

Kaftan.Jubah.Baju.Murah

seperti biase okey..setelah berjaya membeli sehelain pakaian daripada kedai online di facebook, maka, jika kepuasan hati itu sangat tinggi, perlu lah kita mempromote kedai itu kepada orang lain...

biar blog ini tidak dikunjungi ramai orang, namun setiap hari pasti ada yang tersilap singgah di blog ini kan..kihkihkih..

saye telah membeli sehelai jubah size bapok besor jenis lycra!

kualiti .....BAGUS
service.... BAGUS
harga.......GILA BAGUS

oleh itu, sesiapa yang berminat untuk memiliki sehelai jubah dengan bajet yang kecik, bleh lah survey kat ANNY ZULAINIE..manyak bagus maa..sumpah x tipu :)

dan, ini adalah baju yang saye beli..nanti saye upload baju yang saye pakai pulok hokey..:)


Glitter text generator

Teaser Kazenk Kawen :)


ni pelamin kazenk kawen semalam..ape pendapat kalian? gojes x gojes :) Kalau sesape area Terengganu berminat nak tempah or get service pengantin macam ni bleh kontek Cik Ani : 0199562009 :)
Glitter text generator