30 November 2010

Kenapa lelaki Perlu Tahu How to be Imam

" ko tahu, menantu aku, si Peah tu tak pandai masak dooh..goreng ikan pun hangit"

terharu kan bile mak mertua secara directly "memuji" kite kat blakang. makcik pasangan gossip tu pulak bleh sambung "tu lah hang, aku suruh kawen kan dengan anak pompuan aku hang tak mau"..fire stone sungguh makcik nih.. ish..bajet anak die full package ape..dua2 hampeh..hoho

"sepatut nyer makcik tu tny lah "anak kau tahu jadi Imam??".. amik kau..baru lah mak mertua si pompuan tu tersiput-siput sedut..pastu si menantu bleh buat chicken dance cz ader backup..hahahha..ok..cukup! (sambung gelak ciket..hahaha)

tapi di kalangan masayarakat melayu sekarang, itu x jadi isu kan..yang penting poket tebal, muke hensem, mak bapak orang baik-baik, umah besau..material sungguh..ingat sume tu kekal??tapi nak buat macam mane, dah mentality orang melayu..tapi saye rase bnda nie boleh ubah kot.. bukan mengharapkan lelaki itu mampu jadi imam untuk semayang jumaat di masjid..tapi cukup sekadar die mampu mengimamkan solat bersama isteri tercinta..yer x?? same macam pompuan,bukan nak suruh dier masak setaraf dengan chef hotel 5 bintang, tapi cukup untuk dier mampu menghidangkan juadah untuk sang suami..cheewaahh :)

kalau tak tahu, blajar lah..same dengan pompuan yang x tahu masak kan..duk suruh hafal buku resepi tu..elok nanti kawen, atas dulang hantaran, letak skali buku-buku agama "cara menjadi imam" untuk pihak lelaki..untuk pompuan letak buku "Mari Memasak Sesedap-sedapnye"..hoho..ader ke buku macam tu?? ok, indirectly lah kan..kalu pompuan x pandai masak kene blajar, lelaki x bleh jadi imam pun bleh blajar jugak kan..

bukan nak cakap bile lelaki tak bleh jadi imam rumah tangga tak bahagia..bahagialah dengan cara tak bleh jadi imam..saye tak sempat kawen lagi, dah kawen nant saye juga mahu suami yang boleh jadi imam, saye bleh jadi makmum ... saye mahukan kebahagiaan yang di rahmati ALLAH :)..ooppss bukan saye cakap kebahagiaan yang dikecapi dengan lelaki tak bleh jadi imam tak diredhai okey..RAHMAT dan REDHA tu lain tau tak ! ok..itu sahaje..nampak merepek..tapi saye rase x..hihi (ah memang ko yang tulis x kan ko rase merepek)..errkk

psst: kalau pompuan tak bleh masak bleh pg makan kat kedai, tapi kalu lelaki tak bleh jadi imam, bleh x pinjamlaki orang nak buat imam..laki sendiri kan lebih afdal :)
thanks for reading :)

29 November 2010

tips memasak hari ini

persoalan dibangkitkan jika lelaki terkawen dengan pompuan yang x pandai masak..bleh gaduh der."bini aku x reti masak".."basuh ikan keli pakai sabun sebab nak kasi ilang bau hanyir"..harulah kan kalu laki duk bising bini dier x pandai masak.. pastu dapat plak mak mertua macam dalam crite Dalil CINTA kat TB3 semalm..tapi cite tu bagus..sampai message nyer :)

lelaki akan komplen kalau pompuan x reti masak..tapi kalu lelaki x bleh jadi IMAM?? oh x per..itu kisah kite bincang kan esok..dah2..entry ini ringkas dan pendek jer....seterek to the main point :)


tips untuk masak bg pompuan yang x pandai masak senang jer :

campak kan ape yang x masuk ke dalam periuk janji x mabuk..ikot gerak hati,ikot rase ape yang dimahukan..nak pedas letak cili, nak masin letak garam dan manis letak gula nak masam letak cuka..susah ke?? senang kan..

okey itu sahaja..hahahah..tapi kalu hang x kenal mane gula, mane cuke, garam, cili tu memng ngok lah..jangan kawen..settle masalah..x der orang komplen x reti masak :)

psst: mesti cakap saye hanya merepek kan..tapi believe me, ader pompuan x tahu nak campak ape bile lauk yang dimasak x cukup rasa :) why?? because i'm a girl too.
thanks for reading :)

Jangan Kondem

ehemm..eheemm..nie ke dunia sebenar blogger..kondem2..saye tetibe rase malas nak blogwalking..dua hari sesungguh nyer asyik berblogwalking sampaikan terjumpe dua tiga blog yang mengutuk antara satu sama lain..haish..actually x paham sangat nape mereka duk gaduh2 kat blog..adooii..

first situation
statement: hek elek, kalau setakat rajen wat blogwalking dan traffic naik buat ape,actually blog ko x menarek pun---hukhuk..i terase u..makna nyer buat blogwalking salah?? hak masing2...

second situation
statement: ala, blogger pompuan cantik, and lelaki kacak mesti ramai follower --yang nie x terase tapi pelik cikit, cik penulis nak cakap be beautiful and hensem is a crime kah?? sile jangan incik tu macam nak tunjuk anda pun xcantik..hak masing2

okey.itu shaje..eh.eh..saye kondem jugak kah??x der niat nak kondem..buat lah blogwalking sampai demam pun, biar lah orang nak cakap ape..x salah pun..pastu jadi blogger cantik and hensem pun bukan crime..

thanks for readiang :)

28 November 2010

Kazen's Outing (Trial)

hahaha..seronok banget..tapi cume berempat bergolek2 di lane bowling..hahaha..waiting for the next meeting..hambooii..manyak duet hengkau..hihi..some of pictures..malas nak hapdate/hapload kat facebook..material untuk hapdate belog pun bagus hapa..mari tonton :)
gambar ini nak kene besar..cik drebar dan cik 
pembelanja makan saye :)

ini gambar kicik punyak tarak hal :)

cik drebar a.k.a kazen mengganas di lane bowling :)

pucat ke?penat buat strike jer selalau..okey..TIPUUUUU~~~ :)

cik pembelanja makan pula mengganas :)

stop2..tolong jangan strike..hahaha

konon beautiful lah macam tuh??hahahah

busuk seh kasut dier..koyak pun jugak

ct tu name saye :)

nie second game..cik Ika Menang..hahaha 103 jatuhan pin :)
tapi gambar nie x nampak
first time main..okey lah..
terus berlagak kat orang kampung..hakhak


makanan di taja oleh kazen paling matang..terima kaseh :)

psst: trial??sebab 1st time kuar dengan kazen yang ini untuk men bowling dan melantak :)

27 November 2010

taste lelaki kaya raya

sape cakap orang kaya suke pompuan yang pandai make up-make up,cantik,jelita,educated, up to date, pandai bersosial, pandai itu dan pandai ini???

ya..memng betol..tapi one more thing, lelaki kaya yang kaya dengan hasil titik peluh beliau turut menginginkan seorang akauntan atau penganalisis ekonomi yang amanah untuk menjaga harta mereka..cess..jangan hang pa pK orang lelaki kaya akan kawen dengan akauntan sahaja..sudaaah..lawyer, magistret,penjual nasi lemak, kerani tu nak letak mane..hamboii2..akauntan jangan perasaan lebeh okey..tapi di akui kamu ader kelebihan itu..

actually, this is a story by a CIKGU..one of cikgu cakap, jangan pk lelaki kaya tak kedekut..mereka sangat kedekut actually..mereka x suke pompuan habes kan duet mereka sesuki hati..eh pompuan, korang jangan pk lelaki kaye x berkira okey..mereka sungguh susah mencari harta, dan dengan senang lenang hang pa menghabes kan harta mereka..oh..they x suke okey..

currently, cerai berai adalah bnda normal..terutama nyer dikalangan orang kaye..soalan mungkin terbit : "kenpalah bercerai, duit ada, hidup senang"..sebab utama sebab umah tangga tunggang langgang..isteri tu kan sepatut nyer menjaga harta suami, tapi dah kalau nature si bini menghabes kan harta laki, laki kaya mane yang tahan??habaq mai!

tulisan saye adalah general..cerai sebab isteri suke menghabeskan duet suami mungkin jarang berlaku tetapi ada dalam masyarakat..bile suami dah kering harta, isteri mula buat hal...claim itu  claim ini..dats da situation..

kepada pompuan, suami adalah pelindung kita,,bukan sebagai punca utama untuk bershopping dan bersuka ria di dunia..bEliau tali pengantara ke syurga..sile jangan lupe..time suami ader duit, sile same2 invest, ber"tabung"an dan mengumpul harta mase depan..jangan sibuk dan berparti kerna janji Allah itu pasti..hidup adalah roda..bersedia menerima ujian, InsyaAllah kite sentiasa stable :)

 taste lelaki kaya is susah is susah di ramal..jika anda di takdirkan bersama lelaki kaya, sile pulang kepangkal jalan..bersyukur kepada Yang Esa kerna mengurniakan beliau untuk anda..Getting a rich guy as ur husband is not an award but an opportunity which u should handle wisely :)

thanks for reading.

26 November 2010

Kontest Gambar Paling Lucu

mari2 tekan cni..join ini kontest 
terima kaseh kepada pen "tag"..hihi..hanim nak join kontest ini..menarek..sudah lamer terpk nak buat ape dengan gambar yang bakal menjadi taruhan..alhamdulillah, ader kegunaan jugak rupe nyer gambar ini..

Buruh Binaan Muslimah :)
siapakah gerangan budak ini??hahaha..ini adek saye.. x percaya??sile tgk di side bar..ader muke minah ni dalam gambar kecik disitu..very lucu one person..bersuara sangat kuat, rajen basuh pinggan..gambar nie saye snap mase hari raya tahun lepas..lokasi di rumah sepupu..hampeh tol budak ini, orang beraya die bleh slambe posing dengan gaya buruh kasar..gambar ini juga telah menerima comment yang agak memberangsangkan setelah di upload di MUKA BUKU.. :)

details peserta:
nama: hanim
gambar: adek sendiri
follower no: 859




adakah gambar ini lucu??incik penganjur..nilaian anda amat berharga.hahahahha..

thanks for reading:)

aYam dan Helang

helang dan ayam..tahu x??kisah mase kecik2 kot..kesah macam mane ayam dan helang bergaduh??hukhuk..

dulu ayam dan helang baik2..baik..pastu ayam pinjam jarum kat helang dan ayam hilang kan jarum tu..pastu bile helang claim jarum..ayam x dapat bg sebab jarum tu dah hilang..sampai hari ini ayam duk kais2 tanah nak carik jarum tu..tapi memeng x jumpe la kan..

kalau kite pandai, kisah helang dan ayam nie dekat dengan kehidupan kite seharian..bile yang berkuasa memberi pertolongan kepada yang lemah, sile lah hargai dengan sebaik-baik nyer..jaga amanah..jangan ambil sambil lewa jer..jangan pk mentang2 orang tu berkuasa berharta, baik budi, dier x pk nak kan balasan baik lepas dier bg pertolongan..ingat, semua yang memberi pasti ingin menerima..bukan yang same tapi mungkin yang setimpal..

itu sahaja..

thanks for reading

25 November 2010

formspring.me

ape yang berkaitan hidup dan bukan perihal peribadi :) http://formspring.me/HanimSiSepet

Kakak Cinta cRaft

seronok bukan kepalang..oh sungguh skema..okey2..saye telah menerima order..oh kakak Raiza..manyak2 terima kaseh..gojes sungguh..eh.eh..lebih2 pulak..huhuhu

hanim order craft dengan k'raiza..CINTA CRAFT..best gile ah..kepuasan hati melampau..sungguh teliti pekerjaan beliau.. i loooiikkeee!!! oh kakak Raiza..nak amik nih..120% sokongan daripada hanim..terus bercraft okey.. akan order lagi untuk mase2 akan datang..yeaahaa....

kotak nye besau bona :)

order lah dengan cinta Craft..dapat Free gift tue :)

Kelip rambut adik..cantik kan..

main order..miahaha..moo..mooo

mr Frogie..gantung2 kat Hp

langsung x mengecewakan..saiz exactly macam yang hanim bg..mahu x puas hati :)

hihi..dan model belum mandi
thanks for reading :)

cara Ubah saiz gambar

actually kite semua sedia maklim.eh..maklum..kadang2 kite x dapat nak besarkan gambar yang memng kite nak show off kat semua orang pada belog kite..sebab ape??sebab template kite x mampu nak menanggung size gambau yang terlalu besar sedang kan kemudahn memperbesar kan gambar telah sedia ada pada setiap entry post..
KEMUDAHAN YANG DI MAKSUDKAN


untuk itu saye selaku budak buta IT,bUta Programming, Buta code-code tapi x buta hati telah diberi ilham oleh Allah untuk menggodek sendiri. ALHAMDULILLAH.maka, pada tarikh semlam berjayalah saya mengedit blog dengan membesarkan saiz keluasan body entry..alolo..x tahu nak explain macam mane..bnda nie senang giler ah..cume amik maser nak godek code2 tu..amik mase ke??bagi saye yang Buta ..YES!

first u all kene log in..pegi dashboard..bla..bla..bla..

okey tekan design dan pilih edit HTML..dah pilih kan??pastu cari code2 macam kat bawah..cari pelan2..kalu laju2 nanti x jumpa..bg yang rabun pg pakai spek.

amik ko..besar x??




lepas jumpe code2 tu korang tukar lah number yang saye highlight tue..ikot sesedap korang..try an error bnda biase bg blogger baru seperti saye...

untuk itu sekian terima kasih..
thanks for reading. :)

Tumbesaran Gambar

hihi..akhir nyer saye berjaya membesar kan gambar di Blog..Alhamdulillah..akibat diberi pemakanan yang seimbang dan mencukupi akhir nya gambar pada bahagian post dapat di besar kan..ekekeke..sebagaibukti tengok kebesaran gambar ini..

besar kan??kan??



thanks for reading :)

24 November 2010

soalan dan jawapan Hari ini

sarah: cop..cop nok men laptop..k'ngoh adek nak men eh??..

suara: jangan bagi.jangan bagi

emak: tepi2..mok nok men game solitaire ning..

sarah: huh..macam budok2


adik Vs mak..jarang mak menang!!


suara= emak
jauh dari dapur melarang kak ngoh bg laptop kepada adik..hukhuk..ingatkan suruh tutop..rupe nyer dier yang nak men..apoodaaa..

ini lah..mak bile canggih..tiap2 pagi eden dengau dier mintak2 laptop kat anak nak men game lah, online lah..oh mak...

*in Terengganu Language..if KL language kurang feel..hahaha

okey..kadang2 hanim Handal jugak

haishh..memng terror la hanim pada hari ini..mengapa??kerna dapat bangun awal solat subuh dan mengaji sekali..huhuu..bnda tu saye bangge okey..tapi bukan riak..ah..penat lah bila tulis kepuasan hati mesti kene tulis "saye x riak"..dah!

ari ini dapat tolong mak masak kat dapur..dalam maser yang same dapat edit belog incik Boss..tolong adjust yang mane patoot jer..hoho..kelik blog incik boss untuk menatap gambar yang di snap oleh incik boss..
mengkagumkan okey..alo..pakai kamera mahal..mosti cantek..hukhuk..tapi bukan itu sahaja incik boss memng terror pun snap2 gambo..wah pujian melambung2..hikhik

hanim jugak handal bile dalam mase yang same juga sempat mengkontrol dua budak nakal dan bising dalam rumah..memng ringan jer tangan nak lempang beliau berdua..haiip..degil..x dengar cakap..dengan handal nyer hanim kontrol beliau-beliau itu tanpa melibatkan anggota kaki dan tangan..hanya menggunakan suara yang lemak merdu dan mata yang luas gile..puas hati..

kuasa mata

ok..itu sahaja..kehandalan untuk hari ini..esok mungkin lebih handal dalam "mentangani" rumah tangga.kenape nak kene besar??.hakhakhak..mak x bace blog sodier x kan cakap saye gatal..hahhaa...

thanks for reading :)

23 November 2010

mak oh mak..pemusnah diet :)

cess..
apekah mak memng ingin menjahanamkan program diet saye?? sile lupe kan hasrat mak itu..saye tidak mahu..tidak..tidak..tidak..

pulang bercuti di kampung bagaikan meletak kan pedang di leher..habes program diet rosak teruk..setakat ini hanya mampu menahan diri dari melantak pada waktu malam..terror x??sile cakap terroorr sambil angguk kan kepala..saye berpuasa pada malam hari walaupun emak menghindangkan ayam berketul2..makan lain yang sodap2..tapi..haaaiiipp..semua dapat di tempis...untuk mase ini

namun..apakah ini akan berkekalan..mak oh mak...

pengharapkan yang mungkin tinggal harapan..mak semakin seronok menyediakan juadah menarek, membuat eksperimen di dapur dan memaksa saye merasa makanan..betul ke saye di paksa??ah..percayalah kalian..tolong percaya :)


ok..ini Pemusnah diet saye..lalalala~ i love her :)
ari ini 231110, saye telah melantak sebegitu bnyak makanan yang berat2..kasihan perot saye..hukhuk..

wedges yang bleh di makan seberapa bnyak yang saye suke sebab HOMEMADE :)

nsi Goreng KERABU experiment cik emak :)
dan nak selit jugak gambar budak temok yang saye jumpe kat rumah jiran..suke beno jerit2..

ala' Zakirah..si temok !!
oh..itu shaje kisah mak oh mak pemusnah diet..huhu..macam kejam kan tajuk..kejam2 Rock manja.. :)

thanks for reading :)



Plan Kawen

assalamualaikum..ecece..baik jer care mukhadimah kan...nak cakp sikit jer..pendek..padu dan jitu..ader orang tany bile plan kawen??

jawapan: x ader lagi architect nak buat PLAN kawen..so x tahu lagi lah :)

ok..itu shaja..sekian terima kasih kerna sudi bace coretan repekan saye :)

nah tepek gambau kecintaan sekeping :)

21 November 2010

LolypoP Quotes :)

borinks?? nope..just spending my time editing and copying quotation that i love most..huhu..sharing is cool rite.. jom kungsi..several quotation yang saye suke..




x ader tajuk sosuai

hahaha..orang lain duk sibukgebang dapat buffered earning, visitor paling ramai, nenek pun bace blog, shopping kat web..tapi saye dengan bangge nyer nak berkongsi kisah penurunan pengunjung ke belog..hahhha..

nuffnang..dah macam lawak pulak..hanim..hanim..ape kah purpose hang duk tepek iklan nuffnang tuh??visitor x ramai pun..hari2 tgk duk bantai gelak sorang2..x best..jom gelak ramai2 tgk graf nih..bukan sonang nak dapat graf tangga nih..kihkihkih..

cantek kan graf nie..Cikgu bagi A++

tyPing ErroR

huhu..macam x sekolah pulak rase nyer saye nih..bnyak nau typing error kat post2 blog saye..dah error tu bukan reti nak baiki..patot la x ramai reader.. reader pun poning..
huhuhu...maaflah yer reader sekalian..

sebenar nyer keyboard yang prob..dan..dan nak nyalahkan keyboard..opppsss..sori..nie betul bukan alasan maa..memng keyboard lappy nie dah rosak..ader certain words yang ngokngek skit..SPACE paling teruk injured..nak kene tekat kuat2 baru kuar space..kesian x??

tapi x per..saye berjnjai x akan buat typing eror lagi..cehh..siap janji lagi..okey.x mo janji ah..kalu hang x paham ape yang saye tulis..tny lah..nanti saye jawab panjang2..hahaha..bajet bgus jer kan..biar lah..

sudah..ini saye bebelan untuk waktu ini..pikiran bukan kat blog dah sebenar nyer..bnyak bnda nak kene settle..wish me luck..

hanim in dilemma..sebab tu bnyak typo error...mungkin kah??hukhuk

19 November 2010

Ayah Saye tukang Melapah lembu

hikhikhik..sepatot nyer kesah kan cite nie pada hari raya yang telah berlalu..tetapi apakan daya..gambor bukti kesungguhan bapak ku melapah daging lembu.tapi gambar nie pun x nampak sangat bapak lapah daging lembu..bukan xsangat.tapi x nampak pun..

tapi betooi wei..i x tipu bapak i lapak lombu..botoooiii..botooii..hang x caya ker??sudah la..sedeh..sob..sob..sob..ish..dah mereng kah saye..bercakap sendiri..jawab sendiri..dush..dush..

itu bapak saye..bukan semua okey..yang botak tu jer

keh..keh..keh..lombu sulaa matii~

T..T..T..

kehkeh..saye sangat addict dengan kaler2 tupperware brands untuk kali ini.. chantek sangat2..suke lah..tapi mahal kan..tapi x aper sebab saye suke..tapi kalau suke kalau x der duet x do guno nyo..tapi x per..jom usha tupperware untuk november campaign..x rugi beli kalau anda ader duet lobih..tapi kalau x der duet lebeh baik jangan beli sebab tupperware bukan boleh makan macam nasik..

Eco Bottle Spring (4) 500ml - Click Image to Close
huhu..post nie saje2 jer..untuk puaskan hati saye yang x dapat nak beli sume botol2 air ini..hanya ader beberapa koleksi botol air yang saye mampu beli..mari lah gune tupperware..hahahaha

hari Daging seduniara

burrrpp..kenyang makan..oh tipu x makan okey.. i'm on diet.. giler x..tunggang langgang diet minggu nih..sedeh..habeslah berat badan guek..dah lah sedia ada gemuk..nak naik penimbang takot..apetah lagi nak tgk..errrkkk..terbalik pulak..ubah lah sendiri..

bangun pagi bau sesuatu yang agak sedap dari dapur mummy timah..apekah mummy timah sedang memasak susuatu yang sedap untuk anak nyer..iaitu hanya saye??perasaan sungguh..

berlari-lari ke dapur dengan harapan ayam masak merah tergedik-gedik dalam kuali..tapi..hampa!daging masak merah lagi..nOOOooo00oo!!!!

menu minggu ini:
stat dari raya haji:
  1. daging black paper
  2. sup gearbox
  3. bihun goreng+daging
  4. daging masak merah
  5. daging msak hijau mungkin untuk esok
  6. masak kuning untuk luse
  7. pink
  8. biru
  9. dan seterusnyer...
xsukerrr........daging!!!daging!!nakdaging ayam pulak!!
pinjam gambau dari Pesbuk boss..klikk untuk ke Blog Boss
psst: tahun depan tolong la sembelih ayam

17 November 2010

mukaddhimah Blog untuk Kemaslahatan sejagat??

semua orang mungkin dan memng patot ader menyimpan kesah dan rahsia peribadi..apekah??senang cakap jer semua orang ade rahsia peribadi :)

dalam menulis belog ini, kadang2 kiter terlalu asyik melakar kisah seharian..dalam bentuk yang lebih mudah digapai oleh orang yang memng x suke kite..tapi siapa boleh halang??siapa??..KITE..hanya kite yang mampu halang..tapi saye rase macam saye tak terhalang kot..hahaha

bile review balik post2 lame, alhamdulillah, saye x der lagi mencanang kisah yang terlalu peribadi mungkin.. about friendship that is not personal at all.. semua perkara itu mungkin perlu dikongsi..untuk pengajaran..kisah peribadi dan persahabatan adalah berbeza..dan saye xpernah mencanang sape kawan saye or sape musuh saye..

kepada si reader, dier yang membaca, saya mungkin menulis ttg sesuatu yang buat kamu merasa itu adalah kamu.. tapi jangn cepat perasaan.. my imagination is higher than yours.. i'm not stupid enuf to tell everybody that i got something bad in my life..oh tidak.. nobody control and make my life turn upside down.. i'm controling my life..kadang2 i just wrote what i think dat logically happen..hohoho

so, untuk anda si reader yang perasan dan suke suki mengkondem blog orang, saye menghormati kondeman anda dan harap anda dapat diam.. i'm inviting u to join my "stock menyampah"...kalau nak copy paste ape yang saye tulis tu copy la cik oii.

untuk yang lain, continue to keep ur blog public to make our haters can check up on us..hahaha.ok..kite x kongsi haters :).but remember, ramai orang boleh manipulate kisah kite untuk jaminan maser depan mereka yang menangguk di air keroh :) so, pandai2 la nak buat macam maner..ingat lepas nie setiap kali nak tulis belog, saye nak buat mukaddimah "saye x tujukan post ini untuk kamu "INCIK HAMID BIN DIMAD"..style kan?? x ke nampak nak jage kemaslahatan umat tue..woow!mulia :)

ape masalah??shiiiooohh.pg jauh2 :)

psst: saye hargai nasihat dan pandangan anda :) *love*

Kalau takdir itu..aku terima :)

huh..sangat berdebar-debar.. biar mase lambat berlalu..ape sudah jadi dengan saye.. macam x menentu..kejap post nak mase jalan cepat2..tapi skrang mahu mase jalan lambat2..tapi mase itu ketetapan Allah..haip2..bertenang jiwa..doa semua okey

Kesabaran dan Kehendak
aku menanti dengan penuh semangat..
mohon semua nya berjalan lancar..
CHinese new year..
dat may be a big day for me :)

i wish i can make it well
for u..
i promise i will behave
hahahha
praying :)

16 November 2010

1st Giveaway Tine (zon2u)

hanim join Ga tine..tinie jemput hanim kat shout box..thanks yer..maser nak join nie, tgk baru ader 3 komen kat post Ga tu..mungkin hanim yang ke empat..hopefully i'm da lucky one..miahahaha...

jOm kiss Giveaway tinie..hadiah misteri menanti...
klik ok :)
hanim tag 2 orang..mamaGee and Aten..untuk aten ko kene join..ko kan suke GA2 nih..hahaha..kepada pengunjung blog hanim yang lain, jom la join..support tinie :)

harapan Pendek :)

20112011..may Allah bless..sedang menunggu saat kegembiraan..apakah yang bakal berlaku.. 1 more year need to handle wisely.. am i dat strong?? waiting for the miracle happen..

biler mata merah, hidung mula berair, saat saat terindah berlalu bersama kenangan pahit yang mungkin x kan hilang sampai biler2..bukan kehendak hati dan bukan niat asal menidak kan ape yang tertakdir untuk diri...doa dan air mata bersatu..

teman,
andai itu takdir untuk kita, saya mengundur..bukan kerana mengaku kalah..tetapi penat untuk menegak kan keadilan..biarlah hanya Allah yang menghitung amalan kite..

teman,
jika dengan cara itu kamu bahagia, saya doakan Allah makbulkan doa anda..bukan menyepi..bukan melarikan diri..tapi cukup untuk memuaskan hati-hati yang belum pasti suci..saat saya jatuh tersungkur, tanpa tangan,anda mungkin sudah berpuas hati...

teman,
InsyaAllah, kamu akan menemui permata yang betul2 bersinar..mungkin saya bukan yang terbaik tetapi dengan penuh harapan, saye juga bukan yang terburuk..

akhir, semoga, sial saya tidak melekat pada kamu..May Allah Bless :)

sorry..i'm already engage

balasan untuk ingatan dari emak :) yer.. emak sudah mengingatkan bahwa saye telah menjadi tunangan orang tanpa sedar...
pesanan dari emak :)

oleh itu perlu menjaga adab..tata tertib..dah jadi tunang orang.. x mau mencakap kuat2..merajuk untuk benda bukan2 dan merepek untuk bnda yang tidak perlu...

baru pulang dari berdating mendapat utusan dari emak di facebook..tunang tanpa sedar.. oh noe..i'm already engage..macam mimpi..x der cincin di jari pun..hoyeh..hoyeh...see..saye termerepek lagi..macam nie ke tunang??hahhaha

boleh jadi tunang tanpa sedar x??bahaha;p
psst: emak x sabau nak tgk saye tunang secara rasmi dan formal kah??hahaha