29 November 2010

tips memasak hari ini

persoalan dibangkitkan jika lelaki terkawen dengan pompuan yang x pandai masak..bleh gaduh der."bini aku x reti masak".."basuh ikan keli pakai sabun sebab nak kasi ilang bau hanyir"..harulah kan kalu laki duk bising bini dier x pandai masak.. pastu dapat plak mak mertua macam dalam crite Dalil CINTA kat TB3 semalm..tapi cite tu bagus..sampai message nyer :)

lelaki akan komplen kalau pompuan x reti masak..tapi kalu lelaki x bleh jadi IMAM?? oh x per..itu kisah kite bincang kan esok..dah2..entry ini ringkas dan pendek jer....seterek to the main point :)


tips untuk masak bg pompuan yang x pandai masak senang jer :

campak kan ape yang x masuk ke dalam periuk janji x mabuk..ikot gerak hati,ikot rase ape yang dimahukan..nak pedas letak cili, nak masin letak garam dan manis letak gula nak masam letak cuka..susah ke?? senang kan..

okey itu sahaja..hahahah..tapi kalu hang x kenal mane gula, mane cuke, garam, cili tu memng ngok lah..jangan kawen..settle masalah..x der orang komplen x reti masak :)

psst: mesti cakap saye hanya merepek kan..tapi believe me, ader pompuan x tahu nak campak ape bile lauk yang dimasak x cukup rasa :) why?? because i'm a girl too.
thanks for reading :)

8 comments:

c rama-rama said...

stuju2~
idup wanita!!!!
lalaa

THE LEKAT LEKIT STORY said...

adat jer pompuan ke dapur tp dlm Islam tak kata itu tggjwb isteri.. kan?>? Kann??

haNem said...

dats true..but adat make us perfect as a wife. x susah pun pg dapur..pg jer lah :)

AiDa AzRyN said...

hehe.. kena rajin2 p dapur la.. :D

haNem said...

pg dapur perot kenyang.. x rugi pun :)

neknikn0k said...

P0mpuan yg men cmpak2 je tp mkanan jd sdap is the best. Suka sgt2. Xksah msak cmne pn tp air tangan wife sdap. Hehe

biskut said...

takper..lelaki kan sekarang lebih pandai masak.

mampos!bagi yang lum reti nak masak tunggu pe lagi,gi lar reajin masak..belajar masak tak turun ilmu yg kowank belajar.Konon nak lari dari sentimen 'kaum pompuan duduknya hanya kat dapur'..entah lha.

haNem said...

@neknikn0k

I THINK YOU ARE MY HUSBAND :) THANKS FOR THE COMPLIMENTS