28 February 2011

ape yang kite tak x same

x kan dapat semua yang kite nak..itu pasti kan..jangan berharap sangat..hidup ini bergantungan..macam rantai makanan..macam tenggiling makan semut, ikan besar makan ikan kecil,burung mkan cacing..memng x boleh nak hidup sorang2..ALLAH dah buat semua tu baik kan..

tapi mesti rase sedih bile kite x dapt ape yang kite nak..kite x dapat sebab orang x nak bagi, sebab orang x nak dengar,sebab kite memng x der hak nak dapatkan bnda tu kan..

then, sebab itu, ade nyer perasaan sabar yang Allah dah siapkan awal2 lagi..cume sedikit atau banyak jer yang berbeza..kalau sedikit,kumpul lah bnyak2..

hidup memng susah nak jangka..ari ini, hepi esok mungkin berduka..kita x tahu bile giliran kita..ari ini, kita dapat semua yang kite nak, esok belum tentu..kite x same..

berdiri,mencari dan bersyukur,itu yang terbaik untuk saye pada mase ini..bertahan selagi boleh..what should expect from her hanim???ah..bothof u are diffrent..remember okey :) kamu x selalu, betul,jadi,keep silent and listen to her..

seteruk mane pun rase x suke,sedih,dan geram,pendam dan simpan elok2.ape yang kite nak,x pernah same..dan,nobody will understood our feeling,if they never be a part of this situation :)

"sometimes, you just can’t tell anybody how you really feel. not because you don’t know why. not because you don’t know your purpose. not because you don’t trust them. but because you can’t find the right words to make them understand." -PKA_
Glow text generator

24 February 2011

makan dan Gemuk

tahu ape tu kek REDVELVET??tahu kah? hanim yang ketinggalan dek arus pembangunan kek-kek sedap baru sahaja mengecapi nikmat red REDVELVET..cheese cream yang sungguh mantap..ditambah pulak dengan suasana KLCC yang mewah..oish..x der kaitan..

seyesly sedap makan n x sedap jadi gemuk..tapi tu ah manusia..senang sangat ikot cakap setan..hoho..semua salah setan..hahahha..tapi ilek ah kan..makan bnda halal kot..:)

nak, amik sikit sorang tgk kek ini..tgk x boleh jadi gemuk..hanim baik kan..x kan orang lain jadi gemuk..so, jom tgk pic jer..maceh :)
sebijik 5rgt..1 slice gedabak besor 12rgt..sedap2

kedai kat lebel 3..KLCC



edisi tapau..kotak die x lawa pun..tapi kek dier sedap :)


thanks for reading :)
Glow text generator

23 February 2011

nak hapdate belog buleh x?

selepas menunaikan tanggungjawab mendeclare pemenang kontest, hanim rase lega gile..nie baru balik dari pos opis..pos hadiah untuk orang yang dapat no 1..alhamdulillah..

seyesly rase macam nak cite semua benda yang best2 ari ni kat belog.dah lame sangat x bagi belog makan kan..x macam dulu2..rajen jer bagi blog makan..sebagai permulaan hapdet belog, nak tanyalah kan, kot2 ade orang yang terbace blog hanimkan

"SALAH KE X MAKAN NASI...i.e salah ke DIET??"

Glow text generator

22 February 2011

K.P.U.T.U.S.A.N Y.A.N.G T.E.R.P.U.T.U.S


alhamdulillah..akhirnye..sori for the delay yer..memng hanim nak sangat declare sape pemenang untuk kontest yang x seberape ini..tapi seyesly x sempat..sekarang baru ader mase..hadiah pun, alhamdulillah lah, semua dah ready..tunggu nak post and bagi kat pemenang jer..hukhuk..hadiah x seberape lah kan..cz, saye memng orang x seberape..saye pun x der memaksa masuk kontest lah kan..

btw, i'm sory very da sorry lah, x dapat nak bagi hadiah yang gempak2..ade blogger yang kecam hebat bile hadiah ntah pape..but, for me, saye x kisah if saye dapat hadiah yang macam saye bagi kat orang..kite support blogger2 kite kan, bukan nyer, nak bertanding hadiah sape best..(eerrkkk..kalau x puas hati, sori)..and, my blog, is nothing than a personal blog..bukan comercial yang ader supporter, followerr berjuta2..hakhakhak

dan, dibawah ini, keputusan nyer..thanks for ALL yang join, yang support hanim even, after this kontest, you all x kunjung blog i pun..hahahha..*joking..for the first winner, email me your address..bagi tempat dua n tige, email no akaun yer..nak bank in DUET..hoho..mintak maaf untuk segala kekurangan..

this my first attempt for the contest..next time, InsyaAllah, ia lebih menarek..tahnks for all readers :)

-NOMBOR 1-
http://canteek-selalu.blogspot.com/2010/12/kontest-gambar-saye-tak-cantik-kalau.html
hanim suke dis pic..sangat..kene care edit nyer..:)


-NOMBOR 2-
http://nanamrul-contest.blogspot.com/2010/12/kontest-gambar-saye-tak-cantik-kalau.html
ini pulak, juri awam yang memilih :)

-NOMBOR 3-

http://gilapapankekunci.blogspot.com/2011/01/05-kontest-gambar-saye-tak-cantik-kalau.html
-juri cakap yang ni pun lawa :)


Glow text generator

13 February 2011

mintak maaf snagat okey :(

sejuta kemaafan di pohon dari kawan2 yang join kontest hanim..x sempat lagi nak finalized n senaraikan segala nama pemenang..gile busy sangat2..maaf yer...

InsyaALlah hanim akan kuarkan keputusan bile semua dah ready..4th year as a law student sangat membeban kan..sume practical subject..yang jadi masalah keje group..susah tapi kena hadapi..dunia luar lebih mencabar kan..

pasal kontest tu, semua dah ader, nanti hanim kuarkan keputusan korang tgk lah yer..tapi memng x bleh dalam mase terdekat nih..x sempat..tgk lah blog nih pun dah macam tongkang pecah..sawang x soh kire lah..bnyak sungguh..under maintanance sangat lah gaya nyerkan..

ok..nak kene sambung study..esok ader test pukul 6-7pm..mase setan kuar bermain, kami menjawab exam..hohoho

wish me luck okey n i'm sory for the short coming in my contest..love ya :)
thanks for reading :)

Glow text generator

07 February 2011

no more Boifren..

alhamdulillah..akhirnyer fasa pertama kisah percintaan settle..tiada lagi boifren dalam hidup ini..nak buat macam mane, dah x derboifren..carik lain?memng x kan lah kot..

btw, memng x sempat nak hapdate belog sem ini..cite macam biase bnyak, tapi x sempat nak mengarang..x per lah, x der effect kepada orang ramai pun..hihi

3/2/11, semua bermuala dan boifren tiada..untuk itu, dikepilkan bersama beberapa keping gambar yang terlibat..kisah kami mungkin same dengan anda..:)





ini adalah Cik ANDAM saye :)
saye sangat suke pic ini.. :)
thanks for reading :)

Glow text generator