31 January 2012

saye sudah officially graduated :)

 alhamdulillah.....tiada perkataan lain yang mampu di ucapkan selain memanjat kesyukuran kepada ALLAH..usaha selama 5 tahun setengah berbaloi..Alhamdulillah...

setahun setengah di matrikulasi uia di petaling jaya dan 4 tahun di UIA gombak, akhirnya semua berkesudahan dengan baik..penat lelah panjat tangga, turun tangga, kene hambat sebab naik level 4 pakai lif, akan menjadi kenangan paling best..

tiada lagi siksaan menghafal nama kes yang panjang-panjang dan pelik-pelik..tiada laki kata-kata kesat bile terpaksa mengingati nama-nama cina yang jadi penjenayah dalam sesuatu kes, dan tiada lagi kegusaran untuk masuk ke dewan peperiksaan..Alhamdulillah..

officially graduated on 31 January 2012 at 4.00 p.m


terima kasih untuk kawan-kawan yang sentiasa mendoakan kejayaan dan kesejahteraan saya selama menuntut ilmu bagi melengkapi kehendak dunia...kihkihkih...

buat mak ayah, adik adik, lecturers, suami, bekas tunang, bekas boyfriend dan bekas strangers jutaan terima kaseh...untuk sahabat yang mendoakan, nani, wani, kina, mar, kak munawal, azma, dilaa,ina..untuk teman-teman yang dah bergaduh dan berbaik, yang bermasam muka dan mengutuk dibelakang, yang jeles sebab nafsu setan. untuk kawan kawan yang pernah mendoakan, trima kaseh...

dan tak lupe untuk sedara mare, kazenk mazenk yang mendoakan tanpa jemu, k'ana, k'mi, k'wani dan kazenk  kazenk yang menjadi penghibur..Please, kindly accept this expression of my cordial thanks to all of you :))






Glitter text generator

28 January 2012

Tak tahu menulis

sampai satu tahap kebosanan, kekeringan idea, pensil atau pen mungkin juga tidak lagi dikenali..pheewwwww..susah tol untuk membuat satu entry yang menarek..bukan tiada cerita menarek tapi tidak tahu macam mana untuk ditulis...

menyampaian..penyampaian berkesan amat penting untuk blogger picisan..nak panggil reader datang bace...kalau setakat kisah cinta yang baru berputik dan bergebang pasal prkahwinan yang entah bile mungkin berlaku itu, bukanlah satu perkara yang bagus untuk ditulis...

crita peribadi..menulis dan menggambarkan perihal peribadi secara keterlaluan juga bukan sesuAtu yang patut di tulis..haish...

serius x tahu nak menulis..gamble duk tekan aksara pada keyboard ni, lantas terwujudlah satu entry, "TAK TAHU MENULIS"

sekian, bye :)
Glitter text generator

23 January 2012

kenape anak sulong?

kadang-kadang ade orang bencikan anak sulong..kenape??alasan mereka anak sulong tidak pernah amik tahu hal kejadian di rumah kerana anak sulong selalu duduk berjauhan dengan ibubapa dan maka dengan itu, kasih sayang berlebihan tercurah kepada anak sulong!!

lain dari itu anak sulong jugak mengada-ngada, x pernah xdapat yg dikehendaki..dan selalu di manjai oleh mak bapak...

then, buktikan kepada saya!! hello,kakak or abang anda mungkin..tapi ai, sebagai anak sulong, x ader nyer ai rase macam itu..dibandingkan dengan adik-adik ai,mereka lagi mewah dari ai..even mak pak ai bukan orang kaya..ai duk asrama betul2 duduk.x der mak pak ai datang every weekend amik ai bawak balik rumah..sebulan lah duk asrama.then tunggu minggu pulang bermalam baru bleh balik..then kalau mak pak bg perhatian lebih sikit kat anak sulong u nak hangin..pe haalll!

itu ai lah kan..macam nie lah..if korang bukan anak sulong, korang bersyukurlah yer..atleast korang x der adik2 yang nak jeles dengan korang, cakap bukan-bukan pasal korang macam korang buat kat anak sulong...one more thing, kalau dah memng rase anak sulong nie memng x bleh harap sangat, mengadu kat ALLAH..tny Allah kenapa x u jer jadi anak sulong..

u ingat kalau u jadi anak sulong, x ader masalah macam sekarang???

#ai anak sulong, and ai almost everything ai buat dengan sendiri nya..and ai memng x bleh terime kenyataan kalau u out loud express yang u x suke anak sulong..instead of that, just say "i hate my big brother/sister" sulong tu umum!!



Glitter text generator