18 October 2011

Bahagiakah anda

pernah bertanya diri sendiri bahagiakah bile kite buat orang rase bersalah dengan kite..ai memng xrase bahagia bile buat org lain rase x best or tertekan dengan tindakan ai..tapi itu yang ai sedang buat sekarang..

huisshh..susah nak stop from doing that...seyes ai kesian bile buat orang rase bersalah kat ai..ai rase kesian..tapi sampai bile pulak ai nak kesian kat org yang buat bukan-bukan kat ai? sedih memng sedih lah..ai x mintak untuk dier mati atau ape,just datang and xplain ape yang die buat dekat ai...kenape dan mengapa..ape salah ai kat dier??

huhuhu...ai pun x bahagia dengan perasaan pelik yang terbuku di dada..nak lupekan x boleh, nak maafkan orang x mintak maaf..ai bukan malaikat, post ai pun lately macam dah jadik diari sangat dah..kat cni jer pun nak luah perasaan..ai x salahkan dier pun, ai cume nak bersih kan jiwa dari perasaan pelik ni..ai penat nak layan perasaan..conteng-conteng kat sini, hilang lah jap..

readers bleh guess sape-sape jer..yang tahu sape yang ai maksudkan hanya Allah SAHAJA..kalau dier bace mungkin dier tahu ai tujukan kepada nya..huhu..tapi impossible dier bace tulisan ai kan..BUT nothing impossible kan...

kepada yang terasa,ai x mention name u pun..so, jangan over sangat nak rase..kalau rase, meh ckap kat ai..bleh ai mention terus yang u tak de kene mengena dalam pos ai..sekian :))
Glitter text generator

17 October 2011

harapan

dengan harapan baru, ai harap ai dapat maafkan manusia itu..tapi ai x mampu lah.eh, dier pun x mintak maaf kat ai..miahahahaha..berkali-kali tgk muke dier, ai rase sangat sakit..pedih kat hati..sangat sedih..entah ler..kalau cite kat orang sape nak dengar kan..alih2, cakap "sabar lah"..

kenapa balasan Allah lambat sangat??selalu jer ai tny soalan tu..dan ai jawab sendiri, "kenape nak Allah balas yang buruk kat die? ai ni sape?" last-last basah pipi...ish..x hensem langsung...

ntah, ape salah ai kat die sampai dier sanggup fitnah ai..kalau kat syurga nanti jumpe dia, ai nak jugak tahu kisah sebenar..kenape dier tu buat ai macam tu??

ai pun bukan baik sangatkan..tapi tulah..soodih sungguh bilo dikenang..ai x mampu tipu diri ai dah..cukup lah ai pure-pure..x mahu dah..lepas nie, ai cakap direct jer kat die..kalau dier terase, ai lagi terase dengan perangai setan dier..kerana mulut badan binase, kerana die ai keciwa" ---> giler..

tazkirah untuk ai dan u oll:
    “Wahai orang yang beriman, jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidik (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara tidak diingini, dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) sehingga menyebabkan kamu menyesali perkara yang kamu lakukan.” (Surah al-Hujurat, ayat 6) 
    “Jika kamu berkata mengenai perkara yang benar-benar berlaku pada dirinya bererti kamu mengumpatnya, jika perkara yang tidak berlaku pada dirinya bererti kamu memfitnahnya.” (Hadis riwayat Abu Hurairah) 
    “Dan janganlah kamu mengintip atau mencari-cari kesalahan dan keaiban orang lain.” (Surah al-Hujurat, ayat 12)
    Jika benar sekalipun beberapa berita, tetapi jika menyebarnya tanpa konteks ia seolah-olah menyiram minyak di atas bara api.

p/s: x der maknanyer nak g gaduh dengan org munafik..lantak ler..Allah sayang ai :)


Glitter text generator

tanpa ape-ape keterangan:)

hahaha..nak jugak!









????


Glow text generator

10 October 2011

Barang baik punyer :)

seperti biase, selepas membeli barang secara online, i..i akan buat review sedikit ttg perkhidmatan akak-akak, abang-abang yang jual barang online tu..kali ni.. seperti biase, i TERBELi lagi..

kali ini i terbeli Cadar..oh..yes cadar..ehem-ehem..pakai lepas kawen..perrgghh..cadar murah cakap kau jah..murah-murah material baik kot..x dak lah gune untuk bilik pengantin..lepas majlis buleh pakai lah..*silap tajuk*

okey..i beli dekat D'Glory Gift..bagus sangat..x payah tunggu tuan dier reply lame2 msg..msg cakap nak, tuan dier reply cepat2..bank in duit, tuan dier pos..boleh pilih nak dapat barang cepat atau lambt..sebab i bukan nak gune dalam mase terdesak, dan i kodekut,maka, i pilih nak harga yang murah sampai lambat..bahahahha..jimat u..jimat..

macam2 design ader kat cni..nie i curik 3 4 keping contoh cadar k..nak tgk lagi..pg Fb dier :)




pilih cadar nak display kat blog pun ikot kale tema belog hokey..hahahha :)
selamat soping sume :)
Glow text generator

Twitter??

jom men tuit-tuit nak x??

kohkohkoh..sungguh kepenatan dis week...x sempat nak hapdate belog..kalu main tuit2 sangat sempat lah..minggu lepassibuk dengan perpindahan ke rumah baru..seyes..sangat penat..duitplak jalan laju macam air even x der kaki..mane nak pk duit, nak pk tenaga..memng x sempat nak pk blog yang berhabuk ni..

mintak maaf cik belog kerna mengabaikan kamu..lapar dengan post ke??sabar eh encik belog..mungkin kamu dilahirkan untuk orang macam ai..yang busy..

tapi untuk burung biru, kamu memng spesel di hati..cukup makan dengan tuit2 ai kan..so, jom lah men follow2kat tuit :))

Glitter text generator

05 October 2011

hantaran ai :))

semua gubahan dan hantaran ini dibuat oleh kazen dan saye..nak jimat kos lah konon kan..my multi tasking kazenks do lot of things mase kawen ai ari tu..perrghhh..bnyak ah dier buat :))

today, just nak sharing hantaran jer :)

gubahan x siap ni :)

gubahan nie x siap sepenuhnya tau...

simple jer..

jam...:))

perfume..nie men susun jer :))
hantaran yang lain ade agi, tapi x snap pic pun..nanti ah yer...bile dapat semua dari photograper, ai belagok lagi hokey:))

Glitter text generator

03 October 2011

Maki Hamun Sumpah Seranah

perrghh..ingat cantik buat perangai maki hamun sumpah seranah..seyes buruk..lagi lawa sesumpah hijo tu..x payah tipu lah u all x penah menyumpah..sikit pun mesti pernah kan..

ai?eh ai kan x pernah menyumpah..ahli syurga kot..kohkohkoh..hatuk ngko..tipu paling besar kalau cakap ai x pernah menyumpah..memng sokmo..dengan kebaranan perwatakan, mestilah sumpah menyumpah tu jadi makanan..*perangai seperti ini patot dijauhi

tapi sekarang ai sangat menyesal..seyesly terkejot tengok orang menyumpah secara life depan-depan ai..macam x der maruah..people x tahu u sumpah sape..yang people nampak u yang sebot perkataan yang x senonoh..alahai..jatuh maruah ooii..lagi2 kite ni perempuan ahli syurga..x gitu..even ai x pernah menyumpah dikhalayak ramai, tapi ai still malu..malu dengan Allah..dengan diri sendiri pun malu sangat..

dengan ini, ai janji akan buang sfat mazmumah ai tu jauh2..ai x tahu u all pk ai berlagak baik ke hape kan..tapi dah jadik bini orang, ape jadah perangai macam setan gitu..ish..nauzubillah..semua orang buat salah..i mintok maaf lah yer kalau ai termaki korang..tengah marah kan, setan punyer berparti..

btw, ai x bermaksud nak cakap orang yang sumpah seranah tu setan..dan ai maafkan sesiapa yang menyumpah ai..kalau ai x salah dier mungkin x sumpah ai kan..ai x dendam, tapi nak lupe tu payah..maaf jer ai mampu bagi even u oll x perlukan kemaafan dari ai :))
Glitter text generator

02 October 2011

al kisah BE

tadi sempat jugak usha 2 3 blog orang-orang glamer kan..hamboi, sume sebok duk cash out nuffnang lepas raye ni kan...so, ai pun gatal tangan ah tekan my nuffnang account jugak..nak tengok brape juta ai ader..huhu..

rase nyer, BE macam bnyak jer kat belog tu..tapi amount nyer, malu nak story.. 30sen, 40sen je..hahahha..orang lain satu BE ader satus dua..ai sen sen jer..kohkohkoh..sebab perangai berlagak ai menebal dalam diri kan,susah payah jugak ai gunting gambo kat nuffnang tu nak show off benda yang x seberapa nih..
horang hade, haku pun hade..tapi sikit sangat!
sebenarnye, benda ni reverse saikologi kan..nak harap BE ratus2 x der nyer..tinggal impian jer lah kalau perangai ai yang x der benda nak stori kat blog nie dikekal kan..well, ai datang uia bukan nak tulis belog, ai datang cni nak sekolah..hahaha..belog nie sampingan jer..ecece..

dah lah, lantak lah nak jadi ape dengan BE tu, tawar hati dah..hukhukhuk..bye!!
Glitter text generator