12 October 2010

dan aku Terkedu di Situ :~

sape nampak tadi..oh..mungkin hanya segelintir pembaca blog saye perasan akan bnda ini kan.especially budak uia. seorang ayah mendukung anak nyer dalam dewan yang dihuni lebih kurang 300 pelajar jurusan undang-undang yang penuh khusyuk menjawab soalan undang-undang tanah..

syahdu sungguh.. pakcik ini pun student uia jugak..dier bagun dari seat setelah jawab test dan turun ke bahagaian depan dewan untuk submit paper test sambil dukung anak.. u paham x cite i nih??maknanyer, die bawak anak dier yang maseh kecil ke dewan exam..

kasih nya..ayah..membawa ke syurga...terkedu saye tengok..wife pakcik nie dah meninggal..dier besarkan anak dier sendiri.. saye x tahu cite pasal dier..yang saye tahu, dier sanggup bawak anak p exam dan anak itu tetidur di situ..syahdu x syahdu.. bayang kan susah payah nyer ayah membesarkan seorang anak..nant dah besar, harapanka dier tu ingat lah semua susah payah bawak membesarkan dier tanpa ibu disisi :)

dan ini gambar ayah..xsempat nak snap gambar pakcik itu tadi..gambar ayah pun okeylah :)
kene letak gambar mak jugak sebab takot jeles :)
psst: i love my dad..beliau x nak bawak saye masuk dewan exam jugak ker??huhu

10 comments:

hannaani said...

i saw that incident too!kann luluh hati tengok kasih ayah :'(

Ahmad Shafiq Bin Othaman said...

yeke??? wahh, tinggi semangat pakcik tue, bukan senang nak membesarkan anak sensorang,hmmm :(

Siti Nurhanim said...

tahu x per..orang terus terdiam woo..gile cool..semangat nak sambung master berkobar-kobar..hahha..nak dukung anak jugak

Siti Nurhanim said...

shafiq: tobattinggi..pakcik tu sume kelas datang awal woo.. memng giler ah..semangat dier..nak blaja dan jage anak :)

~Miss Sukasih~ said...

Sedih nyer...itu la kasih ayah..sbb itula jgn sesekali mensia2kan kasih seorang ayah wlaupun bukan ayah yg melahirkan kan kte..tanpa ayah juga kite tidak akan ade di dunia nie kan..=)

Siti Nurhanim said...

terharukan??mane nak dapat ayah macam tu..sungguh terkesan di hati even cara ayah kite untuk kaseh sayang berbeza:)

Kancilbiru said...

ye ke? wah kagum...bertuah betul siapa dapat bapak camtu...huhuhu

Siti Nurhanim said...

tahu x per..mengkagumkan..pakcik tu dah berumor, tapi semangat kuat :)

haszuraidah ishak said...

wahh..so sweeettt and so sebakkk..i'm speechless!!

Siti Nurhanim said...

memng x terkata kak..hanim tgk terkedu..naseb baik dah siap jawab test.kalu x mahu meleleh air idung..