18 May 2011

Munasabah ke Muhasabah

memng x munasabah kalau x reti muhasabah diri kan..haishh..jap..jap.nak ucap selamat pagi dulu...alhamdulillah,sehari lagi mampu bangun dengan ceria nyer..selamat pagi burung2..

semalam pg dating..bukan nak cakap hal saye pegi dating..tapi nak cakap cara pegi dating..munasabah ke x munasabah..then mari muhasabah diri..semlam saye ke mesra mall..tgk wayang..bersama di dia dan 2 orang adik..oh..should i call it dating..okey2..tidak okey..tidak..bukankah dating adalah berjumpaan bersama dua orang sahaja...ah,peduli ape..tetap mahu panggil itu dating..wahahahha

*************************************************************************
antara sedar atau tidak, kite sentiasa diuji oleh Allah..hidup senang atau susah, itu tetap dipanggil ujian dan ujian adalah datang dalam pelbagai bentuk...

berada di opis, bergelumang dengan file-file accident memng mencabar..accident sikit atau bnyak, orang tetap nak claim..yang kaye nyer lawyer..alhamdulillah..rezeki..yang x best nyer, kes saman menyaman dalam perkara melibatkan accident ini kadang2 sangat tidak munasabah..oh..ape yang aku katakan ini..ah tidak..

langsung x munasabah, ngko melantik lawyer untuk handle kes ngko kemudian ngko bertindak menamatkan khidmat lawyer itu untuk melantik lawyer yang lain..haish..x best sungguh kedengaran disitu..hang dah lah orang susah..pastu x dak pendirian..duk tukar loyer untuk handle kes ngko..

untuk pengetahuan, x dak loyer yang akan mendiamkan diri bile khidmat mereka ditamatkan tanpa sebab munasabah...bil guaman akan menyusur..percayalah,client atau anda yang suka menukar loyer akan merasa satu keadaan yang sukar..ingat,orang yang menganayai orang lain x penah hidup senang..kenape perlu bertukar loyer semata-mata kerana mendengar pendapat dari orang lain..buatkan tindakan bijak..sekali mendapatkan khidmat loyer,janganlah bertindak menukar-nukar loyer lagi..x senang hidup..

oh okey.sebenarnye post ini ditulis untuk tatapan client yang berhutang dengan firm tempat i keje nie..tapi kan,sah sah makcik tu x reti pakai internet..apatah lagi nak google carik blog aku..hahahaha..okey..sambung buat saman..bye

thanks for reading:)
Glow text generator

4 comments:

oh nudra said...

i suka saman² org ni. hikhik

haNem said...

HAHHAHA....i penat buat saman u..huhu

iduraz said...

o, lawyer ke cik adik comei nih..hehehe
sabo yerk, tu mesti ada orang cucuk dia suh tukar lawyer..huhuhu

haNem said...

akak iduraz..anem bukan loyer lagi maa..OTW..next year insyaAllah