31 May 2011

oh hasad dengki itu sedap macam RENDANG ke?

penah dengar orang cakap "aku dendam dengan die sampai mati ah" say yes please..cait..x tau lah kan asal mane, keturunan ape, tapi hasad dengki tu x reti nak buang jauh-jauh..yes, kite pompuan ini memng suke jeles3..tapi sile lah kontrol akak ooii..ape yang korang x puas ati sangat dengan manusia lain..berusaha kerasnak buat orang lain rase x bahagia, susah hati, penat melayan hasad dengki kamu tu..

Ya Allah, sepanjang hidup jadik dewasa ini (hihi), aku pun dah mula perasan kot..pompuan ni pesen dier x bleh tgk orang lebeh sikit dari die..sikit pun x boleh..mungkin korang x jeles pasal kesenangan orang lain, tapi korang jeles bile orang lain ade pakwe yang hensem dari BALAK korang..eerrkk..so budak tadika kan...

dan jugak mungkin korang x jeles pasal dier pandai tapi korang jeles sebab dier ade kawan yang ramai..ah,cacat lah kalau korang ade perangai macam ini..hepi ke asik duk simpan asad dengki dengan orang..x hepi kan..nak hepi x?

kalau nak hepi, p bungkus baju korang skang, masuk duk dalam gua..kawan dengan segala ular,burung layang-layang dan pelbagai jenis ular lagi..kalau dengan makhluk dalam gua tu pun korang nak berhasad dengki sah korang GILE...

dah lah kak..nak cakap x sekolah, sekolah,tapi bodoh nyer tang tu jugak..x boleh buat sendiri duk hasut-hasut orang pulak..bahagia ke??cara hidup melambangkan pilihan kite diakhirat kelak..SYURGA @ NERAKA..

kalau cakap lebih kang cakap aku poyo baik..a'ah..aku memng x baik pun..huhu..dah lah, kite sume buat salah kan..tobat lah cepat2..kang nanti kantoi, mane nak letak muke yang memeng x berapa cantik tu...lame-lame, orang yang bodoh pun akan tahu menilai mane baik buruk..last-last, tinggal korang jer yang bodoh..

ok..itu sahaja..

x salah kalau nak jeles, tapi biarlah berpada-pada dan usahalah untuk kemajuan diri sendiri bukan untuk menjatuhkan orang lain.

thanks for reading :)

eerr..pasal rendang tu, lain kali cite..hahaha
Glow text generator

2 comments:

NSyahidaS said...

Mek, mu mmg selambe..haha..tgelak bace ayat2 pedas nih..:-P

haNem said...

hahahha..kalau buleh sembur kat orang nyer, memng nak buat..tapi pk kemaslahatan sejagat..blog jer lah jadik sandaran