07 August 2011

Bertunang lah dengan matlamat

tajuk tu bukan suruh korang bertunang dengan MOHD MATLAMAT..maknanyer, biarlah bertunang dengan matlamat nak kawen..kalau nak suke2 baik x payah..

dua tiga week ini, asyik kisah putus tunang jer kan..haish..takot ker?? x derlah takot..tapi rase jugak suam-suam kuku kan..lepas sorang-sorang putus tunang kan..yeaahh..walaupun dah x sampai sebulan lagi nak kawen, perasaan takut tu maseh menjengah dalam hati nih..

waktu bertunang memng lah waktu yang sangat kritikal..nak cakap lebih pun saye sendiri pun x lepas lagi...yang penting dengar cakap mak bapak..dah besar kan.sebab tulah bertunang..kalau dari awal mak bapak x suke dekat pasangan kite, jangan nak sangaaattttt..jangan nak sangat bertunang kalau orang tua tu x mau..memng lah korang bleh cakap, yang nak kawen nyer aku bukan mak bapak aku, tapi yang besarkan ko, kasik makan,pakai sape??agak dah kenal gelfreng/boifreng tu sejak lahir ker??

tapi,kalau dah selamat bertunang, diredhai dan direstui mak bapak, korang pulak asyik nak gaduh kan?? bwak2 lah bersabor yer...dah besar, ader otak pakai otak..dah terikat dengan anak dara/anak teruna orang, nak buat benda yang luar alam pun pk lah 2,3 kali..jangan duk pk syiok sendiri..bile bertunang, kebebasan kite mestilah terikat sedikit..sedikit sebanyak, yang pompuan x bleh lah nak berkepit dengan pelbagai jantan, dan lelaki pun begitu jugak..cemburu dan rase marah tu dah jadik makanan, tapi tu jugak kene kontrol..ape ko kenyang makan cemburu dengan rase marah??kite pg skolah kan, jadi sile buat cara orang pegi skolah..x redi nak komit tunag, jangan tunang.. ni orang nak tunang, die nak tunang.

yang paling penting, setiap perlakuan, mesti berbalik kepada ALLAH..insyaAllah semua okey..for friend yang di alam pertunangan, percintaan, sabar yer, ujian Allah itu pelbagai..:)

semoga majlis perkahwinan saye berjalan lancar..hopefully..doakan yer:)

:)
thanks for reading :)
Glow text generator

4 comments:

fa-in said...

tak apa, mungkin pilihan kali ini adalah yg terbaik utk diri..
moga dipermudahkan ya :)

eesyaheera said...

Acece, ada tips bertunang. hihi. Belum habis belajar lagi la Kak Hanim. Mak tak bagi bertunang. Haha. Semoga majlis berjalan lancar nanti. InsyaAllah

haNem said...

fa-in: thanks.
ee: hahaha..jangan gatal macam k'hanim..skolah x habes sibuk kawen..

Mohamadazhan.com said...

selamat berkahwin ya.hehe

jemput ke Contest Aku Berpuisi =)