26 August 2010

Saye Dan Kad Raye

selamat pagi yer anak-anak..ape khabar??hah..semua macam mengantuk ajer..kamu sahur ape pagi tadi? oo..x sahur.. mm.. sahur itu sunat.. knape x sahur nih.. nant x larat nak puase, bile x larat nant, kamu nak berbuka, bile dah berbuka kamu puase x cukup..bile puase x cukup, kamu x leh raye sebulan. _STOP_

cube cakap sket makhluk maner yang raye sampai sebulan?? aota betul ah cikgu nih..sekian..

iNi aderlah Pertandingan dan bukan dibuat saje-saje :)
berbalik kepada tajuk di atas..ingin saye terang kan bahawa, ketika berumur lebih kurang darjah 4-6, saye adalah seorang kanak-kanak pompuan yang terlalu xcited dalm mengirimi kad raye kepada teman taulan.. namun begitu, disebabkan hanya bersekolah di kampung halaman dan kawan-kawan hanya sekitar kampung, ape sengal nak pos-pos bagai.. by hand sudah lah.. :)

namun begitu adelah wajib bg family saye untuk mendapat kad raye daripada atuk dan nenek bersama-sama makcik-makcik yang beragama kristian dan buddha pada setiap tahun..untuk pengetahuan para pembaca, ibu saye adalah anak kepada seorang lelaki cina..eh..macam x best ayat nyer kan.. abaikan lah.. mak saye convert kepada ISlam lah..saye sangat suke kad raye dari mereka kerana: "kad raye mereka ader music raya dan juga disertai duet raye sebnyak RM20 seorang" -see..tidak melebihi 15 patah perkataan..huhu..

dalam keasyikan mengirim kad raye, saye sanggup mengeluarkan duet tabung itik untuk membeli kad raye yang dijual di kedai buku berhampiran rumah..pada masa itu, di sekolah, adelah seperti menjadi kewajipan mengutusi kad raye kepada rakan-rakan..kalau diingatkan balik,macam sengal sangat..tapi name pun budak skolah rendah..yang pelik2 tu la disukai nyer..

kenangan lain bersama kad raye adalah, saye dan kawan-kawan akan beat sape paling banyak dapat kad raye..dan seperti ader permainan kotor untuk menang biler :

A: aku bg kad raye kat mu, mu mesti balas balik tau..
B: kalau x??
A: bg balik kad raye aku..
B: &%^#$??

oh bodoh sungguh kalau ingat balik..

bnyak lagi kenangan bersama kad raye..namun..disebabkan syarat penyertaan menginginkan cerita yang ringkas..maka ini lah seringkas nyer.. sekian Terima Kaseh..


psst:tahun ini aderkah mungkin saye memiliki duet raya RM30??(RM20 dari Sedare bukan seagama+RM10 dari penganjur).

4 comments:

diana said...

best..!
semoga berjaya..

Asyraf Hamasaki said...

Salam Hanem

Terima kasih kerana sudi menyertai ;-)
Penyertaan di terima
Kod peserta adalah 011
sila hantarkan alamat rumah * utk penghantaran kad raya *
di Email adress
asyrafhamasaki@gmail.com

Siti Nurhanim said...

diana: :)

asy: hoho..baik..anta nant

sumpit said...

Tabung itik tu.... Mantap betul... ada lagi tak tabung tu sekarang

kisah kad raya