10 August 2010

bulan puasa atau bulan kurus

korang mesti x pernah bace post saye yang saye cakap nak kurus kan..hukhuk..klik sini

skarang nie saye maseh x makan nasik.. dah lame dah.. bleh cakap tahun nie memng xsentuh nasi lagi lah..kononlah diet kan..hasil nye??saye skrang lah..
kurus or gemuk?? maseh gemuk..=)

esok puasekan?? puase niat ape anak-anak?? nak kurusssss!!!..oh salah yer anak-anak..puase untuk dapat pahala..puasa tuntutan agama..puasa tu nak bersihkan jiwa.. program puasa sebulan dah berzaman diadakan.. masuk bulan Ramadhan program terus start.. seronok kah bulan puasa?? oh mesti...sungguh.. saye seronok..

kamu semua xcited x nak puase??actually kan secara jujurnya saya tidak merasa terlalu xcited untuk puase tetapi xcited untuk menyambut bulan yang penuh keberkatan ini.. ape gile x hepi..setan kene ikat dooowhh..padan muke dieorang (setan)..ingkar lagi perintah Allah..werrkk!!

wah..sungguh hepi nak buat amalan sunat..pahala berganda kot..best2..selain itu juga kite dapat lawan nafsu makan yer anak-anak..dapat rase macam mane orang miskin rase bile x makan..oh yang ini rase macam x setuju sebab sekarang biler time bukak puase, makanan terhidang macam semua nak mati esok dan hanya ader satu hari jer untuk makan..huhuhu..jadi untuk itu..bajet2 lah makan..jangan ikot nafsu tapi ikat nafsu..

ok..mak cakap bulan puase x leh merepek bnyak-bnyak..nant pahala kurang.. STOP..nak practice x merepek sebab esok nak puase n simpan pahala bnyak-bnayk..saye nak masuk Syurga tau!

SELAMAT bERPUASA sUME-SUME =)


3 comments:

keryoki said...

bukan bulan kurus
bulan ibadah
huhu

Siti Nurhanim said...

yer2..bulan ibadah=)

lili *-* said...

Mmg bnyk peluang untuk dapatkan pahala yang dianugerah allah di bulan mulia ini..

My blog