31 August 2010

antara Permintaan Mak bapak dan masa Depan

jumaat nie ader test Public International Law..susah kah??senang kah??oh, sape peduli susah atau senang, sampai maser perlu dijawab jugak test itu..rase macam dah penat dah..asyik test jer..ari nie test..esok test..

perasan x, kat malaysia nie peperiksaan adalah sesuatu yang cukup2 dibanggakan..

"tahun nie UPSR kan..buat elok2..kalau dapat 5A ayah bg Kereta sebijik..adik pilih jer nak kereta apa"
_itu over_..cutt it off..

mungkin ini issue lame..orang dah lame cakap pasal nie kan..tapi biase ah..pompuan..bonding pompuan dengan alam sekitar sape yang lebih paham.. :) saye2..sambil angkat tangan tinggi2 :)

saye pompuan..di sini dinyatakan bahawa, rata-rata pompuan yang menjadi pelajar akan beremosi lebih ketika musim peperiksaan..time tu jugak la datang bulan..time tu jugak lah jerawat tumboh..dah macam peperikasaan itu penentu hidup mati..saye emosi?? yer kadang2..kadang-kadang ke slalu??OMG.. sukar untk dinyatakan..hahaha..

percaya x, semua student blaja untuk exam??x der la semua..tapi a big number lah kan.. x percaya??x caye sudah..percaya yang saye blaja untuk itu..hampeh kan..biar ah..
perhatikan tradisi rakyat m'sia..kalau anak nak exam, macam2 la mak bapak sogokkan kat anak dieorang..demi untuk pastikan anak2 cemerlang..sikit punyer sayang lah mak bapak m'sia kat anak-anak kan..tapi cube try hang fail exam.. pertemuan dengan belt, rotan,lidi or mungkin oversikit, dengan batang penyapu akan TERWUJUD..exam jer pun..kechoh ah..hoho

sungguh la..x der mak bapak x bangge tgk anak score exam..tapi..mak dan bapak pun agak2 la kalau nak berlagak dengan makcik timah..tahun ni raye cakap anak blaja kat Mesir..kang jumpe tahun depan cakap nak blaja kt Indon..agak2 la weh..kalau pun anak hang pandai sangat, x kan la complete buat degree dalam maser 1 tahun..rasuah uni aper..hoho *dah buat orang fitnah..

current situasi macam ni: kecik-kecik lagi mak bapak dah put effort suruh anak blaja rajen2..score in exam

Kecik-kecik lagi dah kene phsyco ngan bapak..:)
kalau kat uni plak macam ni: semua nak jadi pandai..nak jadi da best.termasuk saye..tapi bukan la sampai nak snap gambar dalam kelas pun x der maser..see..my fren..rilex jer snap gamabr..blaja maintain jugak..huhu..duk pulun study sampai lebam pun..bnda tu x bawak kubur....kan?kan?

sungguh kepenatan belajar demi Peperiksaan

dah nak keje plak macam nie:
minah: name saye Minah..saye dapat 4 Flat..nie transkript saye..
bakal boss: any sijil ko-kurikulum?
minah: sijil ape incik??dekat uni saye blaja jer..x dak eh men2 macam kat skolah..incik ni luculah..hahaha
bakal boss: oh, bangun dan bukak pintu..sile pulang..
minah: &^##%^6??

praktikel punyer part penting kot..otak saje x jalan la..

sedarlah..kalau pointer jer gempak giler tapi praktikel punyer part macam haram.. baik x payah.. should be balance ok..mak bapak..sile ubah persepsi anda terhadap peperiksaan..hoho :)

p/s:wish me luck foR da coming test..hihi

4 comments:

hazman aka species1980 said...

Good luck for ur exam..... ;-p

hannaani said...

haha gambar time kelas keluargaa.mimpi buruk (nightmare) gila belaja keluarga.saya tak suka.

Yan said...

salam kenal..
budak skang.. mak bapak dah sebok nak antar p sekolah pdhal budak baru 3-4 tahun.. tadika skang siap dah ade test/exam tu.. sian budak2..

Siti Nurhanim said...

hazma: thanks:)

nani: i hate kelas keluargatoo..susa dooow..x mau kawen ah..hoho

yan:salam..betul tu..nanti budakdah masuk skolah men,mulaponteng skolah cz dah bosan blaja lame sangat..kan?kan?