27 August 2010

Cara berkesan mengelakkan bibir Pecah

betapa saket nyer hati biler ader mult-mulut yang x penah memikirkan kemaslahatan jiran sejagat.. hadoooiihh.. saket kan hati.. dah macam minah kepoh yang x der pendapatan tetap..tolong lah stop dari buat aduan yang x berkeperluan tu..kang x pasal2 mati x sempat mintak maaf sebab menyusahkan orang...

saye bukan budak Baik!!

manusia itu ader ego masing2..tetapi dah bile memasak dalam bilik dah jadi satu kesalahan criminal yang bleh dijatuhkan hukuman dibawah kanun keseksaan, sape x menyeringai..bala betol lah dapat BLOK MATE macam nie..hadooii.. kalau giler pangkat sekali pun..tolong lah jangn buat pembabitan orang ramai dalam filem murahan seperti sekarang..mintak tolong sangat

*******************************

osh..dah la..jom bincang pasal elakkan bibir pecah..

"Bibir yang pecah-pecah dpt dilihat dengan mengelupasnya lapisan tipis kulit bibir, bibir yang pecah-pecah  keluarnya darah, kemerahan dan peradangan pada bibir serta memberikan sensasi seperti terbakar."-bernama-

saket kan bibir pecah..dah la bulan puase macam nie,..sebab kekurangan air, bibir bleh pecah2..giler saket kan bibir pecah..hah, x saket..mesti wayar putus tue....tadi time jalan2 kat belog jumpe nuffnang punyer iklan pasal lipice.jangan lupe klik..hihi. weehoo!!..suke ngat lipice,dah la tomey, pastu rase sedap pulak..huh, kantoi saye makan lipbalm.. x makan lah.. rase sipi2 jer.. :)


bibir cantek sebab lipstik..hihi

tingukk..macam2 rase ader..sedap nyer
ari nie nak kongsi skit tips cane nak ubati bibir pecah..mari anak-anak.mari dekat dekat..akak ader tips nak stori..mari..mari..

Selain menggunakan lip balm, terdapat berbagai cara untuk mengatasi bibir pecah-pecah dan mengelakkan bibir menjadi kering. antaranya adalah..hihi

  1.  memicit bibir sebelum tidur dengan sedikit krim susu yang ditambahkan beberapa titis air mawar dan jus jeruk atau limau.

  2. sapu sedikit mentega coklat untuk menjaga bibir tetap lembab sepanjang hari.{yang nie janagn nak buat time siang hari bulan pose..silap2 batal pose korang} 

  3. Mengoleskan sedikit madu pada bibir, gula  yang terkandung di madu akan menjaga kelembaban bibir. {yang ini pun..xmau buat bulan poser yer..x mau..x mau}

  4. Memberi makanan pada bibir dan membuat pertahanan untuk melembabkan dengan menggunakan sayuran yang mengandung gliserin dan dicampur dengan vitamin E.

  5. Menghancurkan betik masak lalu sapu ke bibir dan kulit sekitarnya selama 10-15 menit, lalu bilas dan gunakan lip balm.

oh, itu saje kah??ader satu lagi..yang nie cara wajib buat..kalau x buat memng bleh masuk wad lah sebab bibir pecah.

JANGAN MENYIBUK HAL ORANG LAIN DAN JANGAN JADI REPORTER TIDAK BERGAJI!!!


agak-agak nak jadi macam nie ker?

sekian tips yang amat berkesan dari saya Duta Ubat Bibir pecah :)

1 comment: