07 September 2010

Lelaki x kan ingat bnda remeh temeh

hari tu datang sorang hamba Allah nie.. datang ke bilik.. buat ape?? oh mesti la datang untuk menggunakan printing service yang diprovidedkan oleh saye.. dari first year kot buat service printing nih.. hasil nyer?? dah 3 biji printer saye gune..

latest one nieh, modal dalam setengah ribu jugak..agak2 boleh ke cover balik modal tu??berbaloi ke x?? oh itulah name nyer business.. kene berani amik risiko.. bgus jugak kan saye nih.. kecik-kecik dah pandai business-business..
*perasaan kecik kot..dah layak jadi mummy orang dah.. hoho

***********************************

berkaitan dengan tajuk post.. baru2 nie, terengganu dikejut kan dengan letupan yang sungguh membawa padah sehinggakan merAGUT NYAWA SEORANG BUDAK LELAKI..budak pompuan panjng umo sket time budak-budak sebab x men mercun pelik-pelik..tapi dah besar free-free mati time nak beranak anak luar nikah..yang konpius nyer, kalau mati time beranak kire syahid kecik kan,tapi dah kalo mati sebab beranak anak luar nikah dan x sempat tobat tu cane pulak??

tgk..saye selalu berlari-lari dari tajuk itu.. ee..piat telinge kang...

ok..kite sambung yer..focus..focus..
mase kecik-kecik dulu kan, kalau raye wajib beli lilin kaler-kaler tue.. kalau dulu rase nyer harga dier 50sen jer..tu mase saye darjah 2..biler dah masuk tahap dua harga lilin dah jadi 60sen..eh harga lilin ikot tahap sekolah ker??jangan tny.. saye pun x tahu..
amik lilin adek untuk masuk blog

pastu bnda lain yang wajib ader ialah tanglung..tanglung tu kene bawak pakai kayu.. biase nyer lepas beli tanglung, operasi keliling kampung cari kayu terus bermula..pastu jumpe bawak balik umah.. banding dengan teman seperkampungan kayu sape lagi cantik..kayu tu buat "holder" lilin tanglung lah.

yang paling famous nyer bunge api lah.. sungguh femes.. kalau men bunge api mesti batuk-batuk lepas tu sebab terhirup asap bunge api..huhu..kisah saye bermula dengan bunge api..
maseh snap gambar harta adek untuk belog
jangn cepat bosan biler bace belog saye, sebab saye mudah deviate from the title of the blog post..yeaahhaa...

mase saye umo dalam 5 tahun, umah nenek maseh ader serambi lagi.. kazen-kazen yang duk KL balik kampung awal untuk beraya dengan kazen yang sungguh comel (saya)..owh..perasaan sangat..

maka, malam sebelum raye, kami sempat men bunge api atas serambi umah nenek..bukan saye panggil nenek..tapi panggil Tok..cross nenek sekarang..ssreett...ini gambar tok.
cik kazen yang kecik, tok, dan saye..
mase tu seronok sangat men bunge api kan.. tetibe kazen saye tercucuk bunge api yang panas dan sedang menyala tu kat telinge saye..bnda tu jadi mase saye duduk kat atas serambi dan die berdiri sambil melompat-lompat kegumbiraan kerna baru jumpe bunge api.Kl x der bunge api mase tu..huh, penipu! aduuuuhhh.. sakit..tapi x der paper.. saye melalak jer...

setahun selepas itu, kejadian same berulang, tetapi mase dan mangse bertukar, kazen saye pula yang dicucuk bunge api oleh saye.. woha! dendam terbayar cash.. delay 1 tahun jer..kah..kah.kah..

tobat, saye x niat nak buat jahat macam tu..tak tersengaja..bile raye saye ingat kejadian itu..tapi beliau mungkin langsung x hengat..knape?? sebab kazen saye lelaki dan Lelaki x kan ingat bnda remeh temeh ini..sekian terima kaseh..

3 comments:

joegrimjow said...

haha
ok
kenangan katakan

Siti Nurhanim said...

MEMORY REMAINS

SOLEHAN said...

Eh yeke? Tgk kpd lelaki tu jugak bole ingt ke tak Hihi :P