20 September 2010

gA dari SihatiMerahjambu

sejak akhir-akhir ini saye slalu lupe untuk memberi tips kepada orang ramai..huh, ape kamu pikir ade orang nak dengar tips dari kamu itu?? oh..sungguh menyampah!

tapi ape boley buat..hanim yang kurang kesedaran sivik tentang suke perasaan sorang2 maseh ingin memberi tips..ape tips nyer??

begini: apakah fesyen yang sesuai untuk makhluk berbadan gempal seperti saya??

bentuk mcm kita ni mesti pandai balance kan yg atas dgn bawah...means kalau pakai seluar mesti cari yg boot cut....elakkan pakai baju yg lengan tiga suku cos it'll make ur upper torso shorter. seeloknya pakai blouse atau shirt long sleeve.

avoid details like gathers, laces and such pada bahagian atas baju. neck line v adalah yg paling flattering...avoid boat neck sbb it'll make us look even wider up there.
sile suka pada princess cut blouse....slim cut dari bahu ke bust dan flare out ke bawah lepas punggung.
 
-bernama-
 
**********************
 
ok..yang sebenar nyer saye nak join GA seorang teman.SIHATIMERAHJAMBU. jadi untuk menunjuk kan bahawa saye layak menerima hadiah dari beliau, maka saye telah memukadhimahkan post untuk Entry Ga dengan tips yang sangat berguna untuk saya kerana....anda akan tahu selepas ini..tungguuu~~~



ader beberapa perkara yang perlu dilakukan oleh saye..

1.Proud to be MALAYSIANS...others than that are NOT ALLOWED!
saye memng rakyat malaysia yang sejati

2.Tekan butang FOLLOWERS...mestilah kene jadi my followers..kalau tak,nanti camne nak tahu menang ke tak..betul tak kawankawan?
dah pun.. sebelum join saye dah jadi follower

3.POST ENTRY ab0ut this giveaway and LINK to my blog
ookk..nanti kite men link2 k..

4.Put this BANNER AT SIDEBAR blog u0lls and LINK to this giveaway
tepek banner pun sudah

5.Setelah post..POSTKAN LINK YOUR ENTRY kat comment box entry ni supaye senang untuk saye terjah blog uolls..
lepas post ni saye buat :)

6.Yang terakhir TAG 2 ORANG rakan bloggers anda."sharing is caring"

oh..teruja nyer saye..hadiah nyer pulak boleh pilih yer anak-anak..tapi saye x mau pilih lah.. saye suke akan suprise(tipu)..sebenarnyer...saye rambang mate nak pilih yang mane.. so.. kepada penganjur, apekah kirenyer anda menghadiahkan kpda saye dress yang anda rase menawan bile dipakai oleh saye.. selain itu juga..pihak penganjur, saye tidak pernah memakai dress..maka, indah sungguh moment bile penganjur dapat menjadi orang yang menyebabkan saye memakai dress..aw..aw..aw..Hebat x saye mengampu untuk menang??

ok..itu saye.. sekian terima kaseh :)

4 comments:

❤フィザAzhafizah said...

sedang tersenyum membace..thangs yaw join..gud luck dear :)

Siti Nurhanim said...

smoge kemenangan menjadi milik saye..hahahha..

❤フィザAzhafizah said...

congrate anda dah menang..sile check result :)

Fatin a.k.a. Aten said...

woww.. 1st prize tu.. sowie beb aku lmbat tau r.. anyway congratz.. aku ni yg x prnah menang apa pun.. join byk kali dh.. hahaaa