24 April 2012

Penghapusan PTPTN?

entahlah, nak sokong pun x, nak bantah pun tak..cuma pk lah, kalau ptptn tu x dak, generasi akan datang nak blaja pakai ape? kite ni orang malaysia, perangai kedekut tu banyak sangat.. duit wakaf bnyak mane lah sangat nak provide FRee education kan...

bawak2 lah jadik logik..nak hapuskan kos pentadbiran PTPTN itu mungkin bagus, tapi nak hapuskan pinjaman PTPTN tu sounds like a crazy plan..orang kaye, mak bapak duit x habes 16 keturunan bleh lah gebang..tapi  anak petani, nelayan, pekebun, nak blajar bayar yuran pengajian pakai ape? ikan?sayur atau pun buah kelapa?

agak2 lah nak buat bantahan pun, kalau terase beban sangat, carik alternatif lain, jgn nak buat pinjaman dengan PTPTN..ni bile orang suruh tolak tawaran pinjaman tu korang x nak pulak..padahal duit PTPTN tu bukan semuanya korang buat belajar...dapat duit jer sebuk nak shopping..jangan cakap tak lah..orang islam x baik menipu..

penat tgk propaganda nak mengundi ni..kite pelajar uni, buat cara bijak sikit..sokong pemimpin dengan ideologi yang logic dek akal..awak tu penyokong jer..pemimpin belum tentu kenal awak..buat lah bantahan sekuat mana pun, kalau dah tu jer cara nak teruskan sistem pendidikan kat Malaysia ni, PTPTN tu jalan jugak!

okey..sampai di sini saje..terimalah lagu ini :


Pulangkan...(SERAM)
(Lagu Dinyanyikan Oleh Pegawai PTPTN & Misha Omar) 

(Ex-Student) 
Sedikit bunga yang menggoda 
Sekadar dipandang usah dibayar 
Kau pasti tak percaya 
Duitku bukan untukmu sayang 

(Pegawai PTPTN) 
Tiada kusangka kau sungguh kejam 
Kau peram hutang yang kau pinjam 
Namun takkan bahgia kehidupanmu 
Bila engkau berkonvo 
kau milikku 

Pulangkan hutang-hutangku-(Pegawai PTPTN) 

Oh hentikanlah menghantuiku-(Ex-Student) 

Oh pulangkan oh pulangkanlah padaku-(Pegawai PTPTN) 
Kupulangkan semua hutangku-(Ex-Student) 
Yang dikau peram tanpa relaku-(Pegawai PTPTN) 
Bebaskanlah maafkan daku oh kasih-(Ex-Student) 

(Pegawai PTPTN) 
Tiada kemaafan di sini 
Kau hutang tanpa bayar sesen lagi 
Akan ku jejakimu kemana jua.. 
~credit~ 

Glitter text generator

2 comments:

ila said...

haha,klaka lirik tuu..

haNem said...

@ila

kan..sape lah cipta tu..huhu