30 September 2011

Dugaan Perkahwinan

kalau buleh nampak tanggungjawab selepas berkahwin,mungkin ramai yang refuse kahwin sebab x sanggup nak pikul dose.errkk..tu pendapat ai lah kan...

terutamanya si suami, kalau terkahwin berkahwin dengan seorang pompuan yang soleh, dah siap pakej tutup aurat, solat tak tinggal, mungkin mudah sikit nak handle..tapi jangan presume orang yang tutup aurat tu x der perangai pelik-pelik..mungkin dier lebih suke bergaduh dengan ibu bapanya.. x ke tu name dugaan? macammane nak bentuk suapaya isteri menjadi lebih mendengar kata dan tidak lagi bertikam lidah dengan ibubapa??tanggungjawab suami kan?

namun, kalau dapat isteri pakej x lengkap, kepala dogol, kain sengteng cemana? ingat die anak patong nak suruh disarungnya kelubung tutup kepala..hey dey, die (isteri itu) mungkin akan jadi kan tudung sebagai fashion yang sangat eksotik dan menarik biler pemakaian tudung dihiasi dengn pin-pin kecil serata kepala..OMG..x kan buleh nak paksa isteri itu berubah serta merta..tapi, kalau suami ader niat dan berusaha nak ubah isteri untuk jadi yang terbaikuntuk dirinya, alhamdulillah..

tapi..kalau!!! suami tu x kisah pon, lantak p isteri nak pakai baju kain x cukup, baju jenis transparent, tudung pun sebagai fashion, ape nak dikato??sedih..sedih..sedih sangat..memng ler x bleh nak ubah isteri kamu tu terus kan..atleast make an initiatif..jangan duk claim, "kalau x ikhlas baik x buat"..ikhlas disisi Allah tu kite x tahu macam mane..kalau nak ikot ikhlas, x pg kije sebab kite x pernah ikhlas nak g keje kan..kite g keje sebab nak gaji jer hujung bulan..ya dak??

pk pk kan lah yer...ini, ingatan untuk ai.xsalah nak ikot fashion,tapi setiap kali anda berpakaian ingatlah, anda adalah isteri dan suami kepada hamba ALlah yang satu lagi..gerak geri,isteri adalah tanggungjawab suami kan?pelan-pelan ubah isteri yep.. part degil x dengar kata tu, pandai2 lah kontrol..ai pun degil..slow-slow lah..kalau harap nak change macam cite kartun yang bleh jerit "BERTUKAR" dan terus bertukar, baik jadi kartun jer..

p/s:habis lah kalau laki ai suruh ai pakai purdah lepas nih..errkkk

thanks:))
Glitter text generator

1 comment:

Nurulee said...

Besar betul tanggungjwb suami ni kan? hehe =D

http://thenurulee.blogspot.com/2012/06/pergi-hang-ke-hang-out-ehh.html