24 June 2012

horray Hb dah naik :)

finally, paras hemoglobin ibu mengandung ini telah naik kembali..syukur sangat2..lega sungguh rase..harap, next month naik lagi tinggi lah kan..

kenape risau sangat hb rendah? eh mesti lah risau sangat..bahaya jika hb rendah..anak boleh lemas sebb oksigen x sampai kat anak dalam kandungan, selain itu, ibu boleh kene anemia dan membahayakan kandungan dan ibu masa dan bersalin nanti..

saya memng betol2 usaha nak naik kan hb ni..sayang kan anak dalam kandungan..:)

now, nak share lah kan, untuk naik kan hb ni, saye makan iberet folic..memang ramai yang syor kan makan vitamin ni..kandungan dah besar kan, so, better take this supplement untuk naik kan hb jika hb rendah..

haraga below RM 30.00.. murah jer..tapi bau kureng :)


lepas tu, saya makan ubat ni dengan jus peel fresh..saye rase kalau jus tu u oll buat sendiri lagi bagus kot..jus ni bnyak vitamin C..so, die akan membantu badan menyerap segala vitamin yang terkandung di dalam ubat yang kite makan tu..

pilih perisa yang disukai :)


lastly, saye makan jugak innershines pati prune..this also for vitamin C :) memg bagus untuk mata anak dalam kandungan and ia sangat membantu proses pembuangan kita..hihi..

harga lebih kurang RM 28 untuk 6 botol..rase sangat mabelos!


thats all..sharing is caring :) harap membantu okey
Glitter text generator

2 comments:

Asyiqin Haulisah said...

hehe. tak sabar tgok baby akak.

haNem said...

@Asyiqin Haulisah

tunggu lepas raye..hihi