21 December 2016

GYOZA PRAWN AND CHICKEN

Assalamualaikum.

Lama dah mama una tak bercerita kat sini.

Now mama una pun sibuk buat biz shaklee. Alhamdulillah berbaloi baloi. 

Hari ni duk try buat gyoza. Mama una buat prawn and chicken sebagai inti.

Resepi dia senang je
1. Isi udang
2. Isi ayam
3. Daun sup
4. Tepung jagung
5. Minyak masak
6. Garam
7. Telur
8. Bawang besar
9. Lobak merah
10. kulit gyoza. Mama una beli kat tesco. 

Pastu mama campur semua bahan tu untuk buat inti. Nak fold tu ikot lah kretiviti sendiri.

 
Isi ayam dan udang yang dah siap di adun

 
Letak macam tu then lipat lah. 

 
Mama una buat 3 jenis. Hahaha. Tapi yang bentuk karipap tu paling sedap.

 
Mama una rebus semua.


Boleh ambil order tak? Gemuk gemuk semuanya. Hihi.

Selamat menjamu selera. Makan ni hari hari boleh kurus tau.

Tapi kalau nak kurus cepat, jom cuba set kurus shaklee. Whatsapp mama una k 0193342290.

Thanks for reading 😘

No comments: