Cepat cepat mama una nak share resepi paling mudah ni.
Untuk peminat daging jeruk.
Selalu order kan. So hari ini apa kata kita buat sendiri. Alang alang daging banyak sangat dalam peti. Kita buat daging jeruk.
Esok esok nak makan keluarkan dan goreng terus. Makan dengan kicap pun dah sedap.
Bahan bahan.
1. Daging lembu
2. Garam halus
3. Limau nipis
4. Bekas untuk perapan
Cara cara:
1. Potong daging nipis nipis. Daging tu korang basuh masa seketul tu sahaja. Pastu kalau nak senang, potong masa separa beku. Baru boleh potong nipis cantik cantik.
2. Make sure semua air daging kering. Bekas perapan free daripada air.
3. Susun daging dan tabur garam. Perah limau nipis sekata atas daging.
4. Ulang step 3 sampai daging habis.
5. Tutup bekas rapat dan simpan dalam peti ais. Siap.
Mama Una tak suka perap lama sangat. Cukup 3-4 hari mama una akan masak. Kalau seminggu tu rasa masin sikit. Mama una tak suka.
Selepas satu hari, daging akan bertukar warna perang. Proses penapaian berlaku.
Cara masak nanti mama una share balik k.
Sedap nya makan dengan nasi panas panas. Bubuh kicap. Krup krap bawang dan masam manis masin daging jeruk.
Nyum nyum. Berpinggan makan tak sedar.
Macam mana nak kurus kan. Mama Una ada omega guard dan lecithin. Boleh tolong potong lemak lemak jahat tu.
Korang kalau makan menu macam ni wajib standby omega guard. Biar kesihatan kita terpelihara.
Kena tahu apa yang perlu kita makan untuk kawal kolestrol jahat dalam badan. Apa yang bahayanya tentang kolestrol.
Kalau rasa nak order omega guard dengan mama una boleh roger sekarang. Harga terbaik.
Mama Una
No comments:
Post a Comment